Браво well done, но без да се заяждам нямаше ли да е по-добре да бъде малко по-нагоре и канала да е до трегера? Аз така им казвах на моите муцуни, по- прибрано стои. Явно имаш мнооооого читави и сръчни хора
Браво well done, но без да се заяждам нямаше ли да е по-добре да бъде малко по-нагоре и канала да е до трегера? Аз така им казвах на моите муцуни, по- прибрано стои. Явно имаш мнооооого читави и сръчни хора
образованието говори твърде малко за реалните качества на човека ,а нашето пък е под всякаква критика .. 90% от висшистите за чеп за каца зеле не стават ... или си сръчен начетен интелигентен и комуникативен ,имаш опит в професията си но каквото и да се захванеш се справяш добре , или не си ,няма значение дали и какво си учил и без това предимно простотии се учат без никаква практическа стойност ... а заплащането трябва да отговаря на горните умения не на образованието - това беше специално за пишман програмиста който изкарва по малко от монтажник че и се сърди на тях не на себе си
bigmouth-бяха ни заложили отвора с ПВЦ 50 още докато са зидали стената и момчетата са се съобразявали с него относно нивото.
ААААААА знаех си че има нещо друго, тогава няма как
Мъка, мъка...Първоначално публикувано от Alexi
Все едно гледам стар български филм. Българинът е най-кадърен, от всичко разбира, не му трябват знания, той е природно надарен. Слава богу, нещата малко по малко се нормализират и динозаври с твоето мислене са все по-малко
Просто фрази като "каквото и да се захванеш се справяш добре" ме връщат на земята в момент на еуфория и ми припомнят що за прост народ сме.
Ванко, за снимките - ами... съвсем нормален монтаж. Не ми е ясно прехласването и не виждам с какво би следвало да е по-добър от който и да е монтаж. Такъв, какъвто би следвало да очаква всеки клиернт без да дава бакшиш.
Да монтажа на Ванко е горе долу стандартен, ама нека за незнаещите да поясня:
1. правен е с обръщане на тръби с кабелен канал – доволно гадна работа – или за да е по- лесно и да не се раздува PVC канала се режат крановете и се заваряват тръбите- излизаме от понятие страндартен монтаж
2. спазени са минимални наклони за оттичане, и PVC-тата не са с наклон като шанци за ски скок
3. използван е PVC ъгъл или двата канал са много добре напаснати – за второто се изисква сръчност, умение и търпение – не всеки може да го има
4. не е изцапана нито наранена стената на човека
5. сигурно, освен това, климатика, бидейки някаква нещастна Electra, ще духа студено и топличко по някакъв начин
Иначе е стандартен да, сигурно с 3 метра тръби. Снимката говори за кадърни момчета.
bigmouth-благодаря ти за професионалната оценка.На Крис не се сърдя,все пак човека не е специалист и не вижда"дребните" подробности за стандартния монтаж.Мога да постна много други снимки на "стандартни"монтажи от реномирани фирми ,без бандаж дори,с увиснали кабели,люлеещи се от вятъра,външно тяло наклонено и напред и встрани,и то от монтажноци ходили в чужбина на обучение.Така,че продължавам да държа на думите си,като подкрепям и Alexi за неговите.
1. КрИс с това надменно/заплашително отношение към потребителите във форума - не ти прави чест.
2. Монтажа показан от vanko68, според мен е отличен и не срещам често такива по къщите на хората.
3. Образованието е задължително за всеки уважаващ себе си човек, но се получават и изключения. Поради "слаб родителски контрол" или друга глупава причина се случва някой деца да не завършат средно образование. Колко им е Ъкъла на тинейджърите, на кой му се ходи на училище на тая възраст? Нямането на "средно" на китап, не значи че не могат да овладеят и практикуват професия по-добре от тези с диплома!
Знания се натрупват не само в училище КрИс! Кой е казал че не трябват знания?!? ... за дипломи се говореше. Народа може и да е "прост"(това няма как да се докаже) но е факт че има много интелигентни българи и не всички "драпат" пред Университета да го завършват! А интелигентноста както знаеш(предполагам) НЕ е свързана с образованието! Ако нещо те съмнява може да се пробвате с някое хлапе от шахматния съюз - може да не знае азбуката(димек няма образование) - но може да мисли!(което е важно в случая) - кой е по-умен ти или 6 годишните?Първоначално публикувано от КрИс
А за простия народ-доказано е че заедно с евреите сме на 1во място по интелигентност.Това,че нямаме управници,които да използват това,не значи,че сме прости,Крис.
Къде е доказано бе, ванко 68?
Аз ще ти кажа откъде идва този мит. Нашенски мит. През 1990 г.не помня коя световна организация (май ЮНЕСКО)организира неофициално състезание по нации измежду уж произволно избрани участници ( май по петима бяха) във всеки "национален отбор" . Нашенци, като по-хитри решават, че не е редно да се излагаме и понеже нали сме хитри пращаме местните рекордьори по Менса. А състезанието е попълване на тестове, подобни на тези на Менса. Естествено сме в челото. Само Израел е пред нас. На другия ден местните ни газети, петимни за сензации и обхванати от силно патриотични чувства съобщават: БЪЛГАРИТЕ ВТОРИ В СВЕТА ПО ИНТЕЛИГЕНТНОСТ СЛЕД ЕВРЕИТЕ...
Това е историята на този мит. Действителността обаче ми се струва малко по-различна!
уди а.-останалите нации ,като по-глупави,са изпратили дебилите си.Колко елементарно,как не се сетих досега.Пък и тва Юнеско,те пък за какво са били,само да гледат май.
Какво да кажем за Джон Атанасов,шахгениите Веско Топалов и Антоанета и всички останали по света,които непрекъснато печелят някакви турнири или олимпиади по физика,математика,кибернетика и т.н.
vanko68, ето че ти веднагически сам доказа моята теза! Умен е не този, който се мисли за най-умен. Селските хитринки също не са еквивалент на УМ. Но понеже ти си мислиш, че си умен, едва ли ще го разбереш това...
Ако е вярно това което казваш, пак говори за достатъчно ум и съобразителност. И "селските хитринки" също.Първоначално публикувано от уди а.
Аз също не поддържам тезата, че за да си добър професионалист е достатъчно да имаш диплома. Освен нея трябва и опит и умения. Даже и "чистата наука" изисква не само да знаеш фактите, а да умееш да ги анализираш и съпоставяш, за да генерираш ново знание. А има много дейности, които са си чист "занаят". При тях ако си си седнал на ушите и ръцете ти са заврени отзад, от теб никога нищо няма да стане, даже и докторска дисертация да напишеш.
Ама ти сериозно ли...Първоначално публикувано от bigmouth
Преди 7-8 години ми се наложи да участвам в дружинка, наковала 3-4км канал и положила 30-35км кабел в изпълнение на договор м/у IBM и данъчната администрация. Та... човек, който да е пипал бормашина нямаше в нито една от групите, с които съм имал допир. За сметка на това, предвид 15-годишната гаранция и каналите бяха напаснати и стените бяха без белези... Но... за толкова години след това на никой не му е и минало през ум да се похвали, че е ковал лайсни както трябва. Това би било подигравка, оставаше и да не ги накове като хората след като се е заел с това.
За Н-ти път - никой не говори за дипломи! Виждам, че поредния човек коментира е ли необходима диплома или не. Говорим за липсата на обикновено средно образование - степен, нямаща нищо общо с дипломите. Липсата й говори предостатъчно сама за себе си и в професионален и още повече в житейски план.
Разбира се, погледнато отзад напред - образованието не е достатъчен атестат за добър професионалист. Естествено, че не е, а и не виждам някой тук да го е твърдял?
dgenov, напълно си прав. В други форуми направо се гони и не се стига до подобни обсъждания, но аз обичам спора и си позволявам да говоря каквото ми се иска. Това... казваш не ми прави чест, от друга страна има много фактори, които би следвало да компенсират това, един от тях е наличието на този форум например. Идеални люде няма.
Това вече ми идва нанагорно... Просто... не ми идва отвътре да поддържам спор с човек, вярващ в това.Първоначално публикувано от vanko68
Крис, просто не знаеш как някои от колегите слагат каналите (като се хващаш за това) – тук отбелязвам че е станало добре. И понеже май малко се отклонихме от темата предлагам да се върне там, където трябва. Факт, е че хора без елементарно образоание, чиракували някъде едно лято се хващат наесен и правят някакво сдружение, работещо на цени “да изкараме нещо и да делим вечерта”. Факт е, че всички сериозни фирми в бранша страдат от тази нелоялна конкуренция. Чакам аз моментът в тази връзка, когато ще стане както с аптеките – можеш да монтираш само ако имаш подходящето образование – завършен техникум или ОВиК в някой от университетите инженерна специалност. И тогава няма да има тъй лелеяните от теб цени 150 лева, а ще бъде по-различно. Тези цени ще се запазят само в определени недолюбвани от Вас магазини тип ТМ, ТП, Зора Метро, Практикер и т.н, които са единствено ценово ориентирани – и там те най-верояно ще бъдат балансирани от фирмите стоящи зад веригите.
Пак давам аналог-1. как може от едни мебели да се изкарва тройно (без гаранция- ако се раздуят значи си ги мокрил и т.н) и никой да не врънка за това;
2. като ти монтират дограма оставят след себе си Бейрут и не само, че не подмазват ами и не чистят (и пак няма гаранция, че няма да духа заради скапани турски уплътнения или да се раздуе и т.н. тъпата дограма и не е ясно какъв профил са ти сложили турски или немски), а ние да прехвърляме климатик през 50 лева, че и 2 или 3 години да носим гаранция и искате да подмазваме,почистваме, да бърникаме в ел. инсталацията и т.н. А да Ви полеем цветята и да прекопаем градинката пред блока не е ли също наше задължение? Ама будалите са на привършване. Просто желая да се уважава труда на всеки- за да мога аз тази купувам въпросните мебели с 300% надценка трябва малко да се уравновесят нещата
И понеже го ударихме на образование: Магистър инженер ОВиК-ТУ-София, 1994г.,2 западни езика и изкарани 10-на курса за климатични инсталации, занимавам се с климаици от 1997г. , продадени само за тази есен климатици само от сериозни марки малко под 2000
Приятна вечер