Страница 14 от 79 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

За всички има място под слънцето;
    Не е нужно да си вносител да се чустваш добре,сметнал сам че 100 монтажа и 200 ремонта годишно са ми достатачни да си издържам семеиството без претеснение и да си пия питеето на спокойствие и да заспивам без претеснение. Весели празници

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Аз така като чета излиза че монтажниците да дойдат да ти изтракат машината - работници пенкелер всичко разбиращи, как си знаят пък ако имаш проблеми има си хора за диагности ка-инженери и т.н. Н
    О За тях се плаща допълнително и не е включено в цената за монтажа!
    Ами клиент да си !!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ТОВА СЕЕ КОМЕНТИРА ОТ ХОРА КОИТО РАБОТЯТ В ТОЗИ БРАНШ ДОСТА СЕРИОЗНО

АМИ тази тема да я направите винаги първа като влезе човек преди да купи климатик
    да вземе да се откаже.

по евтино ще му излезе май да се научи и сам да си сложи климатика - това е от поясненията на по горе изказалите се.

А най лошото е че човек и да иска качествен монтаж, да си плати инженер да му го монтира и да си плати не 150 а 550 лева пак ще е монтиран по български!
    това е плащаш ама услуга нема и като казва Крис защитата на потребителя в БГ тепърва има да се развива щото всеки иска бързи печалби, смени си името и готово, пък и като гледам в този форум фирмаджиите се защитават доста яростно от някои модератори въпреки че говорят не точни, недомислени неща и неправилни неща !!!!

факт е и моя случай 25-ца отоплява без да се зори 32 квадратни метра на височина 2.50 м ама нито една фирма не ми каза че това може в моя случай, имаше даже мнение от многото изчисления на топлозагуби че 35-ца на Daikin няма да ми стигне !!!

Пък после нека ми обясняват колко струва монтажа и колко струва гаранцията да не се разводнявам че ПОБЕСНЯВАМ.

ДАже от време на време като чета виждам че форума на сетком трябва да се казва " САМО ЗА МОНТАЖНИЦИ И ФИРМАДЖИИ" щото техните мнения са ДЖЕЛЕЗНИ

и наистина имя за всички място под слънцето но за тези които искат луди печалби слънцето вече залязва

ДА ме извинят тези които си вършат работата с достойнство.

ако не съм прав ме поправете

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пак акъл от някой,който не е в час.Като "фирмаджия" ти казвам,че няма уважавана фирма в БГ за климатизация ,която да няма сервиз и сервизни техници или инженери.Не говоря за Технонещо си,а за специализирана фирма за климатици. Задачата на сервизите изобщо,ама изобщо не е да ходят и да правят монтажи,както ти се иска.

5. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Пак акъл от някой,който не е в час.Като "фирмаджия" ти казвам,че няма уважавана фирма в БГ за климатизация ,която да няма сервиз и сервизни техници или инженери.Не говоря за Технонещо си,а за специализирана фирма за климатици. Задачата на сервизите изобщо,ама изобщо не е да ходят и да правят монтажи,както ти се иска.
    Аз съм наясно с фирмите че имат инженери ама пък искам монтажа пак да ми го нааправи къдърен инженер щото искам да си платя защото има възможност и да съм спокоен като потребител.
    Щото като видя някой на 18 и то двама ами поне единия може да е инженер и всичко ми убиват от качеството у мен.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Кадърен монтаж се прави и с хора с основно образование,все пак става въпрос за няколко дупки,нивелиране ,конуси и връзване на 5 жички.Малко по-горе има снимки на такъв монтаж от такъв мой работник.Не виждам лошо мнение или изказване от хора,които уважавам и които са се доказали във форума.
    Ако ти дойдат да монтират дограма или да ти закачат полилея,и там ли ще искаш инженери? А ако са си забравили дипломата,ще ги върнеш ли?
    Да,и в магазина ще поискам да ме обслужат с диплома от ВИХВП,за да съм сигурен в качеството.Как ли пък не.

7. Тук е от
    Nov 2008

Абе хора, не разбрахте ли че по-скоро става въпрос за съзнание, а на за образование (което не е маловажно разбира се). Говоря за монтаж, а не за ремонт.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ееее тука от основно се метнахаме на висше ... ами средното къде остана? На инжинерите не им е работа да монтират, а да огледат да консултират да преценят правилната мощност, технологичния монтаж и да проконтролират изпълнението дори не е нужно да имат монтажни сръчности, ако направим монтажните групи от инженери то монтажите ще отперят в небесата и тогава окончателно ще ни заклеймят че сме спекулативно мародерстващи

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

11. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Ееее тука от основно се метнахаме на висше ... ами средното къде остана? На инжинерите не им е работа да монтират, а да огледат да консултират да преценят правилната мощност, технологичния монтаж и да проконтролират изпълнението дори не е нужно да имат монтажни сръчности, ако направим монтажните групи от инженери то монтажите ще отперят в небесата и тогава окончателно ще ни заклеймят че сме спекулативно мародерстващи
    Полувисше отдавна го няма в БГ т.е който взел диплома взел пък само с основно не знам какво ще прави
    Р.С. основното е до 8 клас.

А за проконтролирането съм съгласен ама на малко мест а се практикува както казваш .

stobi май искаш да кажеш че само с образование не става трябва и съзнание ама не само на работника ами и на собственика на фирмата щото като те отперят да слагаш четири климатика на ден в различни квартали сам за 8 часа ще ти е бая зор ми се струва.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Монтаж на климатици цени и отговорности

Пак ще разбуня духовете. Явно ние сме големи богаташи, трябва да сме горди.
    Ето какво става в далечна Япония:
    http://translate.google.com/translat...2F&sl=ja&tl=en
    Стандартен монтаж: 15750 йени = 234 лв !

Освен това, тази нова 28-ца Нокрия от най-висок клас модел 2008 струва 105500 йени = 1567 лв с всички такси !!!
    5 години допълнителна гаранция струват 5% от цената на климатика, което прави 78 лв, а 8 (!!!) години гаранция струват 125 лв.

Къде отиваме ние?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

http://pk95.blogs.com/pk95/2008/02/post-3.html
    Дидо,според този линк средната месечна заплата в началото на мин.година е била 600 000 йени.Ако я приравним към нашите 600 митични лева средна заплата,то съотнесено монтажа трябва да е 16 лв у нас.
    Не вярвам изобщо монтажник със 150 работни часа на месец и часова ставка 4 000 йени да може да направи монтаж за 16 000.Това е надницата на двама монтажника за два часа.А останалите за път,материали,данъци,печалба,амортизации и прочие. Явно част от монтажа е в цената на климатика,както при някои наши фирми монтажа е безплатен пък ?!
    Спор няма-цената на климатика е безумно ниска дори за нашия стандарт,какво да кажа за техния.С една заплата-5 климатика Нокрия,баси кефа.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, това имам предвид. Но и там културата е съвсем друга. След като са извадили моделите за 2009-та, автоматично на тези от 2008-ма цената пада с МНОГО.
    Тук някой да е видял такова нещо? К&К държат един страхотен, но и доста стар вече модел на Панасоник на цена 2400 лв за 12-ка. Е как става този номер, като в Япония климатик с неговите или по-добри характеристики мога да го купя вече на 1300 лв?
    А за монтажа не знам какво включва - показвам какво пише - стандартен монтаж. Пък нека е включен и в цената на климатика, на тази цена бих взел няколко!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Докато има монопол от няколкото големи вносителя на климатици в БГ,така ще е с цените.Те са си разделили марките,не си "мешат капите" и затова е така. Скоро разбрах,че ДОМО е собственост на КиК,тоест още повече монопол . Така ще е ,живеем в БГ и тук нормалните пазарни ситуации са по- различни.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да не пиша аз как тука (Канада) си правят калкулацията на монтажите че ще подскочите

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Е пиши де....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 79 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе