Страница 15 от 79 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Монтаж на климатици цени и отговорности

Ама ме сърбят пръстите, и не може да не напиша Значи много е просто, и за всякакви неща - монтажи, ремонти и т.. когато работи 1 човек ставката е 75$/ч. Засича се времето от тръгване с колата и после се добавя още 30мин за връщането. Ако клиента е много претенция, му взимаш колкото време си бил при него и си работил + 1ч. транспорт. Ако сме двама, ставката е 125$/ч. Като материалите (тръби, изолации, кабели и т.н.) за монтажите са си отделно, както и чарковете при ремонта. Като си калкулирам и времето където ходя да взема частта от доставчика. За друго не се сещам. Също има и обекти където предварително се прави цена, там вече трябва опит за да си възможно по-прецизен в преценката.

Пак съм аз, само да добавя един пример. Едно Фуджитсу минисплит 12-ка примерно. Стандартен монтаж 3-4 метра тръба, сравнително лесен монтаж тотал излиза около 4000-4500$ с машината всичко, готова да работи. Захранващите кабели се поставят в ПВЦ тръби, монтаж на шалтер в близост до външното тяло, понеже там отива захранването, и накрая покриване на тръбния сноп със алуминиев канал цвят по желание на клиента.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Това е начина от 2-3 години се опитвам да въведа подобна ставка и на моите монтажи .... естествено пречупена през тукашния пазар

4. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от provigo
    ПАк съм аз, само да добавя един пример. Едно фужитсу минисплит 12-ка примерно. Стандартен монтаж 3-4 метра тръба, сравнително лесен монтаж тотал излиза около 4000-4500$ с машината всичко, готова да работи. Захранващите кабели се поставят в ПВЦ тръби, монтаж на шалтер в близост до външното тяло, понеже там отива захранването, и накрая покриване на тръбния сноп със алуминиев канал цвят по желание на клиента.

Приравнено с нашите доходи, тук за същото нещо ще платиш около 2-3 пъти повече.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

За ремонтите часовата ставка горе-долу е между 30-50 лева на час,посещение в рамките на града 15-20 лева,извън града 1 лв. на км.Режийни и командировъчни отделно.Но тука в БГ само в някои автосервизи са на часова ставка и всеки е на процент от ставката. При монтажа на климатици е осреднено,добър монтаж се прави от 3 до 6 часа ,2-ма монтажника слагат средно по 2 климатика на ден, освен ако не са на едно място.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

off..
    BIGMOUTH, от къде си бе,братче! Ако си софе, офисчето не ти ли е до студентския град..

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Май е от Пловдив,не съм много сигурен дали не бъркам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

бъркаш

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Май с Борда го обърках.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Офисчето ми е в студентски град, въртя куфарна търговийка – кашон с печка духалка през зимата, кашон климатик духалка на колелца през лятото- така я караме. Не мога да се меря с големи продавачи и много по-знаещи и начетени специалисти Това климатик за 2 и повече хиляди лева само съм го чувал, но не и виждал. А за VRF системите съм стигнал само до първите 2 букви. Надявам се до края на лятото да разбера какво значи и “F”

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

F - Fast Food...

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Все пак са две “F”та това да не е VRF(V)-II някъде съм го мяркал? Ако все пак е само едно кое е вярното fast или food?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

с двойно FF за тритръбна система...

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008

А а а а а а това ми е сложно тя не е ли тритръбна поначало два черни маркуча и един градински?

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Тук там слагат и по още един черен че да се захлеби повече за монтажа... от там и FOOD

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Тука плачете за модератор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 79 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе