Страница 23 от 79 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от peshooo
    Въпросният капитал ако не заработва поне собствените си разходи ,какъв изобщо е смисъла от цялото начинание ?
    За да го имаш всичкото това нещо трябва да теглиш кредит от банка и като сложиш лихвите направо си намразваш занаята.Малко съм афектиран защото днес бях на дело на циганин който счупи стъклото на микробуса ми за да открадне станция струваща 2500лв.Ипотекирал съм къщата си.Щеше да вземе не повече от 10лв.Няма държава.Това е проблема за мен.Потърпевши са и клиенти и занимаващите се с тази професия.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от stoyan1960
    За да го имаш всичкото това нещо трябва да теглиш кредит от банка и като сложиш лихвите направо си намразваш занаята.Малко съм афектиран защото днес бях на дело на циганин който счупи стъклото на микробуса ми за да открадне станция струваща 2500лв.Ипотекирал съм къщата си.Щеше да вземе не повече от 10лв.Няма държава.Това е проблема за мен.Потърпевши са и клиенти и занимаващите се с тази професия.
    Ох , бъркаш с пръст в раната. Последната година и половина ми разбиваха общо 3 пъти буса и общите загуби надхвърлиха 7000 лв. Последния път и полиция не виках - няма смисъл. Само си сипах една добре охладена вода.... Като добавим и още толкова от недоплатени обекти и на човек наистина му се отщява всичко. Но това е друга тема...

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

И като включиш в общата картинка разните пръчкави климатици които си се потдал да продадеш и монтираш през 100 лв и които сега се развалят и ти късат нервите защото вносителите са се излакомили и не са снабдили дори минимално количество резервни части ... равносметката каква е: 10000 лв за инструмент ( тези пари могат да са и повече ако човек наистина си обича занаята и реши да се обзаведе например с HILTI ), 10-20% несъбераеми или трудно събираеми вземания, кражби, ремонти, преса от хипермаркетите с промоци безплатни монтажи и т.н. най накрая наистина ти идва да се откажеш.... което аз между другото направих....
    п.п. Сега пак съм в бизнеса но не се занимавам с монтажи, складове, заплати и т.н.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

А какво да кажат клиентите с тотално обозени монтажи и "профилактика" от рода - "я колко хубаво ти работи климатика - дай 50 лв"...
    Всяко нещо си има 2 страни на монетата - ясно е че за "монтажиста" парите дето взима винаги ще са малко както и че "клиента" има право да изисква повече когато плаща.

6. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    А какво да кажат клиентите с тотално обозени монтажи и "профилактика" от рода - "я колко хубаво ти работи климатика - дай 50 лв"...
    Всяко нещо си има 2 страни на монетата - ясно е че за "монтажиста" парите дето взима винаги ще са малко както и че "клиента" има право да изисква повече когато плаща.
    Клиента има право да изисква точно толкова за колкото си плаща. Което автоматично ни връща към първия пост в тази тема.Просто скъпото не може да е евтино. Обозените монтажи рядко са въпрос на фирмена политика , в повечето случай се дължат на недобросъвестни монтажници. От тях за съжаление никой не е застрахован. Затова този форум е полезен. В различните теми е застъпено всичко което трябва да се знае - от оразмеряването , през избора и до монтажа. Ако дори нещо го няма - тук истински специалисти има много - ще отговорят. И така човек вече ще знае за какво и колко си плаща и какво да изисква от монтажниците ,когато му почукат на вратата. И за да не остава клиента излъган в очакванията си е най-добре да се въведат категории монтаж. Така поне ще знае за какво плаща.
    Ето например като тези : http://www.climastorm.com/montajceni.html

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тези са се пооляли. 500 лв за какъвто и да е перфектен монтаж е безобразно много. Интересното е, че разликата в цената на вложените материали между монтажа за 180 и монтажа за 500 лв е много малка. Явно си ценят труда страшно скъпо. Сигурно само покриването на мебели с найлон го оценяват на 50-100 лв.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Ами може и да са се пооляли. Ама като се вгледа човек по-подробно в допълнителните екстри:
    вкопаване 7м х 24 лв = 168 лв.
    дренажна тава = 50 лв.
    монтаж на 2 етапа = 60 лв.
    тръби +4м х 30 лв = 120 лв.
    само дотук са 400 лв над тези 180. А има и още...

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Тези са се пооляли. 500 лв за какъвто и да е перфектен монтаж е безобразно много. Интересното е, че разликата в цената на вложените материали между монтажа за 180 и монтажа за 500 лв е много малка. Явно си ценят труда страшно скъпо. Сигурно само покриването на мебели с найлон го оценяват на 50-100 лв.
    +1
    Тия нямали да ги е срам ако трябва да монтират някоя клима за 400лв? Как ще искат 500лв за монтаж

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Наистина това което са измислили като стандарти за монтаж е чудесна идея.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Зависи, в София има фирми дето за 190 лева, почистват, замазват, покриват мебели и т.н. Въпрос на конкуренция и отношение към клиента. Така, че всеки си преценява. 500 лв. е добра цена ако има кой да даде, но е доста нереална.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

500 лв е една заплата за месец, това както и да го погледна си е самозабравяне и хвърчене в небесата, все пак монтажа става за няколко часа.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от peshooo
    Клиента има право да изисква точно толкова за колкото си плаща. Което автоматично ни връща към първия пост в тази тема.Просто скъпото не може да е евтино. Обозените монтажи рядко са въпрос на фирмена политика , в повечето случай се дължат на недобросъвестни монтажници. От тях за съжаление никой не е застрахован. Затова този форум е полезен. В различните теми е застъпено всичко което трябва да се знае - от оразмеряването , през избора и до монтажа. Ако дори нещо го няма - тук истински специалисти има много - ще отговорят. И така човек вече ще знае за какво и колко си плаща и какво да изисква от монтажниците ,когато му почукат на вратата. И за да не остава клиента излъган в очакванията си е най-добре да се въведат категории монтаж. Така поне ще знае за какво плаща.
    Ето например като тези : http://www.climastorm.com/montajceni.html
    Ти "мъ утрепа" с този линк.Тази фирмичка няма да същесетвува след 3 години, ще съществува само сайта им като един оглогзан скелет...Монтаж на такива цени няма и в Япония-там съм виждал по обяви около 350 лева равностойност на най-скъпия монтаж на битов климатик.

Да са живи и здрави тези.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз не коментирам цената а това че са измислили по гъвкаво предлагане на услугата според желанието на клиента. Все пак има хора с пари и при желание да платят и да поучат екстра изпълнения. И не си правете илюзий че Ванко тия монтажи дето ви ги показва с боядисани канали и отвеждне на конденза да не си мислите че взел 150лв като за нормален монтаж.
    Вярно не са им ниски цените на тия колеги но то си е техен избор и решение. Но подхода примерно икономичен монтаж до 3метра 130лв стандартен - 160лв и луксозен вече е въпрос на сментки.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз не коментирам цената а това че са измислили по гъвкаво предлагане на услугата според желанието на клиента. Все пак има хора с пари и при желание да платят и да поучат екстра изпълнения. И не си правете илюзий че Ванко тия монтажи дето ви ги показва с боядисани канали и отвеждне на конденза да не си мислите че взел 150лв като за нормален монтаж.
    Вярно не са им ниски цените на тия колеги но то си е техен избор и решение. Но подхода примерно икономичен монтаж до 3метра 130лв стандартен - 160лв и луксозен вече е въпрос на сментки.
    Хайде стига, това да не е преди 3 години, хората сега си броят и последната стотинка дори и в София, необслужваните кредити се увеличават, хората остават без жилища на улицата.Ти Ванко68 не го гледай, ако искаш го попитай коя е фирмата му и дали изобщо има такава!?данъци!?!? осигуровки!?!?

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Поне да бяха качили снимки от тези монтажи в сайта си, за да видим как им изглежда икономичен; стандартен и луксозен монтаж. Но с тези цени сигурно нямат и монтажи, следователно и материал за снимане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 79 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе