Страница 11 от 79 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re: Монтаж на климатици цени и отговорности

Мен ми е любопитно да те попитам patra6kov приерно като клиент кое би избрал:
    1. монтаж на цена 200лв.
    2.монтаж на цена 80лв + матерялите колкото излизат според вложеното.
    като предварително уточняваме че и двата монтажа се извършват както си е редно.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Велев-ако аз като клиент бих могъл да избирам между разл.материали,бих избрал втория вариант.Поне ще имам поглед и яснота върху вложените материали,а не после да коментирам и оплювам монтажниците.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    1. монтаж на цена 200лв.

Аз бих предпочел монтаж на цена 200 лева.
    И бих препоръчал на тези които не са гледали филма "БАШ МАЙСТОРА" да прочетат книгата.
    Просто винаги могат да се претупат нещата и не всичко може да стане както трябва, не за друго а заради елементарно човешко отношение,не казано че като клиента си плаща трябва да се отнася с теб все едно че те е купил.В сферата на услугите бакшиша е желателен.Какво би накарало един наемник, когато е на заплата да се постарае а не да претупа нещата?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

miry-а как ще се почувстваш,когато ти обяснят,че цената включва 3 м тръби,а ти си платиш за 1 м например,дали ще ти върнат 50 лв,колкото са 2та м разлика.И не знам защо мислиш,че за 200 лв от 1 вариант ще получиш по-качествена услуга?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    1. монтаж на цена 200лв.
    Втория.
    Може да излезе и 160, а може и 250.

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от miry
    Какво би накарало един наемник, когато е на заплата да се постарае а не да претупа нещата?
    Логично е какво - шефът му. А ако не той - КЗП.
    Виж ако монтажниците са ти с основно образование как му се набива в главата, че трябва да работи качествено.... - питай Ванко, той се хвалеше, че неговите са такива и явно има изградена система за качествен контрол .

На въпроса - естествено, че втория вариант.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Крис-ако нещо те е яд и имаш нещо лично,затова си има ЛС.Не ти прави чест,а уж си модератор,да ми преиначаваш думите.
    Според теб човек с основно образование не може да се справи с работата си ли? И ще работи некачествено? Явно си нямал работа с хора.Ако си мислиш,че висшист с филология ще ми свърши повече и по-качествена работа,освен да се усмихвам на тезата ти,друго не ми остава.И в нашата област,не твоята, няма висше образование.Има съвест и опит.

10. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ванко, ако нещо ме е яд направо ще те изтрия с все мненията от форума, какви ЛС-та
    И какво висше те гони бре човек. Говорим за основно - тоест, човек, който е решил на 15 години, че му е достатъчно ученето. Да, според мен човек с основно не може да се справи с работата на монтажник. Малко или много, трябва да има възпитание и да комуникира, освен да пробива дупки.
    Иначе за нещо си напълно прав - нямал съм работа с хора с основно, не мисля, че познавам такъв човек, нямам и желание тепърва да опознавам.

И.. като работодател - да беше отговорил на miry как и защо монтажникът трябва да си върши качествено работата и с какви приоми го стимулираш да прави това, вместо да коментираш поста ми. Изказа се мнение, че трябва да се остави бакшиш за да се свърши качествено работа, на което опонирах. Вместо да вземеш отношение по въпроса за пореден път залиташ в излишни и безмислени офтопик коментари.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008

1 Весела Коледа на всички! Много здраве, късмет и успехи на всички!
    По темата за стимулите и наказанията или както аз и казвам за пръчката и салама. Работата е много деликатна.. Стимули – само с приказки и похвали не става – трябва и да се бръкнеш в джоба – обаче това води до следващ проблем: човека на заплата започва да си мисли, че и това допълнителното му се полага, както заплатата и започва да се сърди като го няма. Ако му дадеш служебна кола да си ходи вкъщи след една седмица той отива на почивка с нея и т.н. разбирате ми мисълта накъде бия. Затова аз си мисля, че той, служителя, трябва да се чуства постоянно на тръни да не сбърка, за да не го изхвърля като мръсно коте, тогава ще бъде много благодарен, ако е заслужил да му дам някаква премия – било най-често парична или под някаква друга форма – оценява нещата от живота. И така като си му стъпил на вратлето той няма къде да ходи и ще си върши добре работата, защото той е лицето на фирмата пред клиента (много често продаваме по телефон и хората въобще не знаят кои сме и всъщност допира с монтажниците е единствения с фирмата и впечатлението, което те оставят изгражда мнението за фирмата). И ако Клиентът е доволен оставя и бакшиш на момчетата и си плаща толкова, колкото кажем и не пита защо не 150? Това е сухата теория, а на практика обаче..........
    Оставям настрана приказките за самосъзнанието на служителите – това се среща едно на хиляда

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

КрИс-какво,толкова лошо има ако си доволен да оставиш бакашиш? Не е ли страно да дадеш 2 000 лева за климатик и да се стискаш 2 лева да почерпиш за адет.

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

miry, нищо лошо няма, никъде не съм твърдял нещо подобно.
    Просто е незадължителен жест, от който не трябва да зависи качеството на монтажа.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

ДА, странно е! Когато си платил, за да ти свършат работа... Защо, да им даваш пари "на ръка". Това, да не е "доктора", който ти е изродил детето? Че, аз и на него не съм му дал нищо... При монтажа: купих Кока Кола, налях в две чаши и ги оставих..
    vanko68, там е цялата работа! Има много фирми..., но като кажат,че Лукойл смъква(или вдига) цените, всички се побъркват. И свалят цените(или вдигат), нищо , че са ШЕЛ, ОМВ,ПЕТРОЛ,ЕКО,РОМПЕТРОЛ,ПЕТПОнещо си.. Нека ни изтрият, за офтопика(надявам се ,че няма да дойдат в къщи и да ме питат, какво съм говорил(писал) за сериозните компаниии) , но цена, се определя и по този начин...

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Съзнание на монтажника ......ако го има то определя може би около 15% качеството на монтажа останалото е "ръжена и моркова" качествения инструмент уменията на конкретните хора (щото и най съзнателните да са всеки си има някаква природна сръчност и рутина) и обратната връзка чрез клиента и по едно цифрово апаратче на монтажна група. ....колкото до 80 лв и материалите няма лошо но по точно е 180 лв и материалите

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

[/quote]
    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    miry, нищо лошо няма, никъде не съм твърдял нещо подобно.
    Просто е незадължителен жест, от който не трябва да зависи качеството на монтажа.
    КрИс- Задължението на монтажника при монтаж от 80 лева е следното; Да отиде до обекта да закачи телата на стените,да пробие дупка в стената и да свърже кабелите и тръбите между тях.Всичко останало е доброволен жест от тяхна страна.Заработката на монтажник е 20 лева на климатик ,като в края на месеца от тази заработка му се преспадът данаци и осигоровки.Или при нас всичко е ясно и точно монтажниците получават 50 % от сумата предвидена за труд.Когато труда е 120 лева в цената са включени и допълнителните екстри, или за 2 монтажа от 120 лева ще получи колкото за 3 от 80 лева.Всички работим за пари а не за слава,само дето някой паботят повече.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Крис-ето това е последния монтаж на майстора ми,който е с основно образование.Имаш ли някаква забележка относно качеството?Само да вметна,че монтажа е в мострен апартамент на обект от 24 блока в Пловдив,апартамента е собственост на инвеститора от Израел с интереси във военната област,говорещ БГ,който се е въртял около момчетата през цялото време.Изключително беше доволен и нямаше забележки относно монтажа.Какво да кажем сега за комуникацията между клиент и чожек с основно образование.Явно не зависи от образованието,защото познавам много "вишисти",които просто не могат да комуникират,както го има и варианта човек с основно ( незавършил по причини,независещи от него) да е толкова природно интелигентен и начетен,че като разбереш за основното,да си кажеш "това не е вярно".

http://pics.data.bg/albums/3084/m%d0...41168/dsc00086

http://pics.data.bg/albums/3084/m%d0...96ef0/dsc00085

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 79 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе