Страница 28 от 79 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    И най-вероятно ще се окажеш прав. От клиента трябва да се смъкнат поне три кожи, за да си каже накрая: "Е те това е майстор, знае си цената!"
    Е как да ги смъкнеш тия кожи, като хората в момента имат по една опърпана само, бе братче. Показателен е броя на мидейките и осачките към то дайкинчетата и др. скъпарски марки.
    Дали клиента ше бъде недоволен от задоволително свършената работа ми се струва, че не е затова че сте му взели малко пари , а че може би е примерно жена-перфекционист или зъл пенсионер, типажи, които имат за главна цел да тровят живота на околните. Който е срещал такива хора знае за какво говоря.

Ено въпросче може ли да отправя ? - този препоръчителен/задължителен минимален тръбен път само за да не шуми фреонът ли го изискват ?

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Е как да ги смъкнеш тия кожи, като хората в момента имат по една опърпана само, бе братче. Показателен е броя на мидейките и осачките към то дайкинчетата и др. скъпарски марки.
    Дали клиента ше бъде недоволен от задоволително свършената работа ми се струва, че не е затова че сте му взели малко пари , а че може би е примерно жена-перфекционист или зъл пенсионер, типажи, които имат за главна цел да тровят живота на околните. Който е срещал такива хора знае за какво говоря.

Ено въпросче може ли да отправя ? - този препоръчителен/задължителен минимален тръбен път само за да не шуми фреонът ли го изискват ?
    Ти май не схвана закачката...

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    ...и замириса на фреон (и малко масълце)...
    по отношение на шума моята практика сочи, че той не се премахва с удължаването на тръбния път, а с монтирането на така наречения на английски muffler или на български заглушител, в който обикновено последством преминаването на по-голямо сечение на тръбата се намалява рязко скоростта на газовата фаза и от там се убиват и така неприятните пулсации
    все пак ще ми е любопитно да чуя мненията на другите по зададения въпрос, на който отговорих частично...

5. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Нека и аз да добавя нещо по този вапрос Колегата климамаркет е прав и както ще видите от снимката какво представляват тези заглушители единия е монтиран след компресора на високото налягане другия е след капилярката и служат да компенсират пуласциите в налягането на високота и ниската част на фреона при по скъпите модели се конбинират и с филтри които имат същата форма а при някои модели се ползват само филтри
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

здравейте на всички .Имам един въпрос относно добавянето на фреон .Става въпрос за мидея msg на r410.Понеже е с по голям тръбен път -7м.трябва да му се ''долеят''още 60гр фреон.Та от значение ли са тези 60гр за нормалната му работа.Имам усещането че сякаш не му достига мощност .Предварително ви благодаря

7. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами те тъй си работят, клас А е все пак ........не консумира ама и не топли

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Не работя с Мидея, но щом пише, че трябва, значи трябва да се допълни.

10. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

наистина 60гр.. фреон ще са му от полза- колкото толкова, е има още едно подобрение но то върши работа само за отоплението. Някой партиди около и след нова година се славеха с това че им липсва "топлата" капилярка, ако е така спасение няма

11. Тук е от
    Dec 2009

Как ви се струва монтаж на промоция за 70 лв.?
    Какво може да се очаква от такъв монтаж?

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kocikoc
    Как ви се струва монтаж на промоция за 70 лв.?
    Какво може да се очаква от такъв монтаж?
    Струва ми се съмнителен. Но за сметка на това може да се очаква абсолютно всичко. В това число и неща за които не можеш да се сетиш.

13. Тук е от
    Dec 2009

Интерсеното е, че се предлага от фирма (в Пловдив). Иначе вакумирали дори. Много изгодна оферта, защото освен монтаж на 2 нови имам и преместване на 2 стари. Т.е. ще спестя 300 лв. Но дали ще съм спокоен, че всичко е ок?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

такава стойност на монтаж ми прилича на 1кг. кайма за 3 лева...........

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако останалата част от стойността на монтажа е натоварена в цената на климатика? При някои монтажът е 0 лв даже .

17. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ако останалата част от стойността на монтажа е натоварена в цената на климатика? При някои монтажът е 0 лв даже .
    По-скоро не е, защото цената на климатика е същата като всички най-добри оферти http://climacom.com/pages/read/856 .
    Това ме притеснява. Но пък от друга страна 300 лв. разлика не са за подценяване.
    Как мога да разбера дали влагат достатъчно качествени материали при монтажа?

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Според мен монтажа ти е безплатен а тази сума 70лв плащаш материалите за монтажа. Аз също работя на 100лв монтаж за климатици закупени от нас като монтажа не е с нищо орязан сравнение със монтажи от 150лв. Единствено удължаване на захр кабел и пвц канал не слагаме при тази цена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 79 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе