За разлика от доста други марки, Панасоник са се отнесли коректно с клиентите и са отстранили възникналите проблеми с така наречената дефектна серия компресори и с новите компресори сигурно ще изкарат доста повече от очакваното на някои клиенти.Оня ден правих профилактика на такъв модел с сменен компресор и клиента ми каза, че е много доволен въпреки подмяната на 2 компресора-първия го изгорили техниците поради некадърност-подали му 220 волта да го пробвали.Няма да споменавам от коя верига са били,но вече с втория компресор, монтиран в сервиз става вече 5г климатика си работи перфектно,а относно шума при заскрежаване-това го има при всички климатици, когато заскрежат и замръзват при неправилно оразмеряване на климатика спрямо помещението, в което е сложен.Ами, много просто. В гаранционния срок ми смениха на 2 от общо 3 климатика компресорите. Вярно, че е безплатно, но си е играчка да ти свалят външните тела и докато ти ги монтират отново минава време, през което стоиш на студено. При това положение вече не мога да им имам вяра, кога ще ме оставят да мръзна. Другото, заради което ще сменям марката е, че са шумни външните тела, особено когато се заскрежат. Но за толкова пари, толкова комфорт. Само се надявам да започнат да сдават багажа един по един, а не едновременно