Страница 32 от 79 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Ами, много просто. В гаранционния срок ми смениха на 2 от общо 3 климатика компресорите. Вярно, че е безплатно, но си е играчка да ти свалят външните тела и докато ти ги монтират отново минава време, през което стоиш на студено. При това положение вече не мога да им имам вяра, кога ще ме оставят да мръзна. Другото, заради което ще сменям марката е, че са шумни външните тела, особено когато се заскрежат. Но за толкова пари, толкова комфорт. Само се надявам да започнат да сдават багажа един по един, а не едновременно
    За разлика от доста други марки, Панасоник са се отнесли коректно с клиентите и са отстранили възникналите проблеми с така наречената дефектна серия компресори и с новите компресори сигурно ще изкарат доста повече от очакваното на някои клиенти.Оня ден правих профилактика на такъв модел с сменен компресор и клиента ми каза, че е много доволен въпреки подмяната на 2 компресора-първия го изгорили техниците поради некадърност-подали му 220 волта да го пробвали.Няма да споменавам от коя верига са били,но вече с втория компресор, монтиран в сервиз става вече 5г климатика си работи перфектно,а относно шума при заскрежаване-това го има при всички климатици, когато заскрежат и замръзват при неправилно оразмеряване на климатика спрямо помещението, в което е сложен.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Както казах, доволен съм от моите китайски панасоници. И от гаранционното обслужване също. Това, че мисля да ги сменям не означава, че не ми вършат работа. Пък и аз мисля да ги сменям, но чак когато сдадат багажа. Когато ги купувах 2005 г. имаше и тайландски панасоници, но те вървяха по около 300-400 лв. отгоре на моите и просто нямах достатъчно пари. Иначе за тях казваха, че са много по-добри.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По-скоро малайзийски.

5. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Нищо не казвам. Източника е Ройтерс. А тези, които са прочели статията, вероятно са забелязали, че Панасоник смятат да продадат Sanyo на Haier. Педер@сти.
    Е сега вече има някаква надежда за SANYO да се научат да продават климатици Щом се сдушват с не кой да е,а с Haier кои са пе.......ти не знам,а? Горкия фен Касапчо

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от deian
    По-скоро малайзийски.
    Да, извинявам се за грешката.

7. Тук е от
    Dec 2009

Какво ще кажете за свързване на вътрешното тяло на климатик с тръбите чрез заварка?

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами, от моята лаическа камбанария, имам отрицателно мнение.Хората са сложили съответния механизъм за свързване.Не, че не може, но не виждам смисъл.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Какво ти трябваше да разлайваш кучетата...? В някоя от темите имаше серьозно драпане по въпроса.
    Аз лично адмирирам този начин на монтаж базирайки се на около 12 години опит ....

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Определено при заварката "няма лабаво". Особено ако свъзките се паднат в стената. И аз съм патил от изпуснали конуси в стената.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

) Не питай учило ...питай патило...

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Друг е въпроса, че в една тема четох, как колеги правят заварки и към външното тяло. Това вече не знам как става.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Щом професионалистите казват, значи има резон заварката. Аз иначе си патих от заварка при удължаване на тръбен път през 2008 г., когато се опитаха да удължат на ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ тръбите, ама там причината беше "заварчика" - при тънката тръба вътре беше влязла капка припой и машината си свирукаше като славейче. След 2 дена си смениха тръбите с цяла тръба за тяхна сметка.Още си пазя парчето свръзка.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Еее ако не внимаваш може и да запушиш цялата тръба... ама се разбира още като тръгнеш да пускш фреона и почнеш да почукваш манометрите дали не са заседнали на вакуум

17. Тук е от
    Dec 2009

Моите ги завариха вчера и монажникът се кълнеше, че това е по-добре като вариант на монтаж. Засега не забелязвам нещо притеснително, но все пак времето за наблюдение е съвсем малко - няколко часа. При самото заваряване направи конус на едната тръба, допря другата и завари с оксижен. Външните тела си ги свърза по стандартния метод.
    При преместването на стария климатик и вакумирането се оказа, че една стара заварка се е компрометирала. Той беше местен преди няколко години и тогава се наложи да се удължава тръбният път.
    При вакумирането на всички климатици (2 нови и 2 стари) не видях нещо, което да ме убеди, че системата наистина е вакумирана. Иначе наистина звукът от вакуум помпата се променяше с течение на вакумирането. Стори ми се, че за вакумирането на новите използваше един маркуч с един манометър, а за старите - друг. Вакумираше около 10 мин.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Еее ако не внимаваш може и да запушиш цялата тръба... ама се разбира още като тръгнеш да пускш фреона и почнеш да почукваш манометрите дали не са заседнали на вакуум
    Извинете, половинкилограмов чук стига ли за почукване или да си взема такъв от един килограм...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 79 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе