Страница 34 от 79 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от soul
    Не ме разбирайте погрешно! Който може - нека да си ги докарва тия цифри, но според мен за една и съща работа, разлика от три пъти ми се струва неморално голяма.
    Разликата идва от факта че някой фирми, поддържат офиси и осигуряват работници, имат счетоводители, отчитат и плащат ДДС, ДП и т.н., пък други - не. Едните според мене имат по-големи перспективи да останат на пазара, докато ти изтече гаранцията пък за другите ... има доста теми и в този форум :-) Всеки сам избира.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

soul тъй като се занимавам със сервизна дейност ще ти кажа че колата ми е 25к лв и се сменя на 4-6 години ,инструмента ми е около 5к ,заплатата ми и тя не е малка и сега сметни аз колко трябва да вземам на клиентите си че да си избия разходите и да почна да печеля ..

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Това е национална черта. Собствения труд е безценен а чуждия трябва да е безплатен, но на ниво!

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Това е национална черта. Собствения труд е безценен а чуждия трябва да е безплатен, но на ниво!
    Agree! Някаде по назад Климамаркет го беше казал много добре ... нещо от сорта че неможеш да очакваш собствения ти труд да се заплаща скъпо ако не си склонен да платиш скъпо за чуждия труд.
    Та за това и заплатите са такива де...

6. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    soul, Щом си я "докарал" до там, че да си позволиш 4 бр. от тези климатици, май не ти плащат по най тънката тарифа. Дали е нормално, твои колеги да получават в пъти по малко, за един и същи труд, погледнато през техните очи, не през твоите.
    Като не искаш да те "пързалят" с цени на монтаж, си купи прозоръчни или т.н. мобилни климатици. Няма задължителен монтаж, няма допълнителни разходи.
    Сметнал си разходи за материали 70 - 80лв. По какви цени и за какво качество на материалите. Защото има тръба и "тръба", има труд от специалист и "специалист".
    Има и свободен пазар и свободен избор на клиента.
    Ако си навит да правиш перфектни монтажи, по 4 на ден, както ти го искаш за себе си, срешу заплата от 500лв, само кажи, няма да останеш без предложения за работа.
    Т.е. изглеждаш паралия - що пък да не те одера и аз!
    Нито ме знаеш къде, какво и колко работя, а пък най-малко имаш идея за мои колеги в други фирми!
    Но ако си много навит и завиждаш мога да се откажа от трите си работи и дори да те въведа и обуча за месец-два (гратис) пък после продължавай ти на мое място. Гарантирам ти 4 цифрени приходи всеки месец! Пусни едно ЛС ако офертата ти харесва за повече датайли!

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Разликата идва от факта че някой фирми, поддържат офиси и осигуряват работници, имат счетоводители, отчитат и плащат ДДС, ДП и т.н., пък други - не. Едните според мене имат по-големи перспективи да останат на пазара, докато ти изтече гаранцията пък за другите ... има доста теми и в този форум :-) Всеки сам избира.
    Точно тези фирми ме вълнуват, с точни разценки и гарантирано качество на работата, а не тези които си определят ценоразписа според настроението, времето и клиента.

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    soul тъй като се занимавам със сервизна дейност ще ти кажа че колата ми е 25к лв и се сменя на 4-6 години ,инструмента ми е около 5к ,заплатата ми и тя не е малка и сега сметни аз колко трябва да вземам на клиентите си че да си избия разходите и да почна да печеля ..
    25 000 / (5 * 12) = 416.66 лв - амортизация ако приемем че на 5-тата година стойността на автомобилът ще е 0 (нула)! А всички знаем как се продават такива автомобили със "чиста сервизна история" и "стриктно попълнена сервизна книжка".
    5 000 / (5 * 12) = 83.33 лв - амортизация на инструмента за срок от 5 години

416.66 + 83.33 = 500.00 лв - месечни амортизации

...

Да продължавам ли със сметките?

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Не! Напротив! Когато работата е свършена професионално и качествено с кеф си плащам! Но когато се подхожда търгашки ...

Цитат Първоначално публикувано от cooler

Agree! Някаде по назад Климамаркет го беше казал много добре ... нещо от сорта че неможеш да очакваш собствения ти труд да се заплаща скъпо ако не си склонен да платиш скъпо за чуждия труд.
    Та за това и заплатите са такива де...
    Заплатите са такива и такива ще бъдат докато манталитета е такъв! Има една приказка "Аз се правя, че работя, те се правят че ми плащат!" Трябва яко бачкане и доказване, като резултатите (заплатите) ще дойдат по-късно (като ни повярват)!

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Я ни оценят по-късно я не. Я вдигнат заплатата я не.

Ще чакаш ти и ще се надяваш някой си там да те забележи, оцени и повярва, че ти си техният човек. От много напъване да се доказваш, развиваш и прочие глупости с които пълнят главите на младите, защото в болшинството си те са вярващи идеалисти ще вземеш да си дадеш здравето и живота да направиш някой си още по-богат от колкото е докато при теб нещата в най-добрият случай ще си останат същите.

После след като си дадеш здравето ще ти дадат да разбереш, че на тях болни, куци и кьорави коне не им трябват. Търсим млади, здрави и работливи, да ги вземем, да ги обучим и след време след като навлязат и ако се докажат да ги оценим включително финансово. Ама докато навлизат и се доказват те взели, че навъртели години, здравето им вече не било същото и съответно работоспособността и хайде пак отначало.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Работя от 16 годишен. Сега съм на 35. Мога да разделя трудовият си стаж така:
    - до 2000г. година работех и учех основно
    - от 2000г. до 2007г. трупах опит и знания от практиката
    - до момента имам натрупан сериозен трудов опит в няколко сфери на дейност, отлични препоръки от предишни работодатели, сериозни успехи в работата (които могат да бъдат видяни по всяко време от всички), но пък съответно имам и натрупано самочувствие, което ми дава спокойствието, че ще бъда оценен правилно.
    И пак казвам, това не ми дава правото да се отпускам и за това работя на 3 (три) места!

Това, че някой бива експлоатиран безпардонно, не му дава правото да струпва вината само на отсрещната страна! Хубаво би било да се погледне в огледалото!

Offtopic: Тамата май е друга? Та някой би ли ми отговорил на въпроса, който поставих?

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Колко качествена може да е работа на три места. Колко е себеотдаването и производителността на труда на човек във всяка една от тези три работи. Колко време може да се издържи да се работи на три работи.

Лично аз, ако имах собствена фирма не бих търпял служител работещ и на други места освен при мен, защото ще ми трябва млад, здрав и работлив кон да тегли каруцата, а за да дава максимума от себе си и да не прави грешки ми трябва да е отпочинал.

11. Тук е от
    Mar 2006

Т.е. как мога аз да му вземам животеца и силиците, че да не си мисли да работи другаде ... ми ще го карам да работи по 12 часа, после 14 ... ако продължава - 7 дни в седмицата ... и т.н. ...
    Колко работодатели правят така в БГ?
    А колко от тях се съобразяват с трудовият кодекс и плащат допълнителните часове и работата в почивни дни както е по закон?
    Да ти отговоря :
    - На първият въпрос - почти всички, на вторият - никой!

Направете тема по въпроса обещавам да се включа активно.

Тук обаче темата е друга, въпросът е поставен, а отговор - няма!

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Тук обаче темата е друга, въпросът е поставен, а отговор - няма!
    Каква е темата, какъв е въпроса? Защо един монтаж, може да е 3 пъти по-скъп от друг? Ми пробвай ги и двата, и ела пак - да ни кажеш...
    Аз лично не смея.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Може ли още веднъж да повторим какъв е въпроса.

До тук разбрах, че си получил оферти от 180 до 420 лева на климатик и те интересува какво влиза в тази цена, но щом имаш оферти би трябвало в тях да е описано цената какво включва, като обема на извършената работа, какви материали ще се вложат, колко време ще отнеме и на колко човека. Четейки оставам с убеждението, че и най-ниската от тези цени ти се вижда висока и почваш да правиш сметки на занимаващите се с тази дейност и говориш за "неоправдано високи цени за монтаж", което интересно как си го преценил след като никога не си я работил тази работа, никога си нямал фирма за монтаж на климатици и не знаеш приходите, разходите и печалбата свързани с тази дейност.

В крайна сметка оферти и избор имаш ли? - Имаш. Работиш на три работи и пари казваш, че имаш. Чувал съм, че проблемите с пари по-лесно се решавали.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ако се позовем на ПЪТЕВОДИТЕЛЯ то отговора на всички въпроси е 39...май, колкото до твоя въпрос без предварителен оглед никой сериозен колега няма да ти отговори ... колкото до работа на 3 места Valen е абсолютно прав.... според мен

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

...Т.е. изглеждаш паралия - що пък да не те одера и аз!
    Нито ме знаеш къде, какво и колко работя, а пък най-малко имаш идея за мои колеги в други фирми!
    Но ако си много навит и завиждаш мога да се откажа от трите си работи и дори да те въведа и обуча за месец-два (гратис) пък после продължавай ти на мое място. Гарантирам ти 4 цифрени приходи всеки месец! Пусни едно ЛС ако офертата ти харесва за повече датайли!...
    Някой, като дойде и почне да ми прави сметка, кое колко струва, колко съм щял да спечеля, при еди кой си колко струвало и т.н. просто му обяснявам, че нямам желание, да се занимавам с глупости и да си търси друг да му играе по свирката. Защото от опит знам, че като дойде лесната работа/ плащането/, се почват едни бабата в болница, тия доктори, ако знаеш какви са обирджии, при първа възможност ще се издължа, еди кой си ако знаеш колко ми дължи, еди кой си с колко ме завлече и т.н. и т.н.
    Колкото по "лесни" са му парите, толкова по трудно плаща. Затова и някои колеги дават такива цени. Вдигат цената до тавана, за да изгонят културно, но сигурно трудноплащащи и с много неоснователни претенции клиенти.
    Верно не знам какво работиш, ама ти ако искаш, кажи каква е тази високо платена работа, за която клиентите не мислят, че им взимаш залъка от устата, пък ние да ти обясним, за тази работа кое, колко и как трябва да е.
    Интересно защо всички реват, че им е скъпо, че се опитват да ги прекарат, а никои не казва какво точно работи, и на каква ставка и при какви условия.
    Ще намериш кои да ти ги монтира "качествено и евтино". За всеки влак, си има пътници и няма "неизвозен" пътник ...

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

То за да работи момчето на 3 работи означава, че никъде не му плащат както трябва...

За сметките на чуждия труд сте на 101% прави...

В ситуацията в която сме "лесни пари" няма ...

Аз считам , че под 200лв на климатик не бива...

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Работих в една фирма и ми даваха 10лв. за 9-ка ,12-ка и 15 лв. за 18-ка ,24-ка и 25-30лв. за колона, но инструментите и автомобила бяха от тях.И ще ви кажа,че се срещнах случайно с едни колеги във гр. Варна който извършваха монтаж и се заприказвахме и тактично ги питах колко им дава фирмата за монтаж ,а отговора беше 15лв. за 9-ка ,12-ка и 20-25 лв. за 18-ка 24-ка. Така ,че хората да не си мислят ,че монтажниците взимат по 300 лв. надник както някой се беше изказал.Малко по голяма е печалбата ако си работиш за себе си в смисъл да си имаш магазин и хем да си ги продаваш хем и да си ги монтираш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 79 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе