Страница 26 от 78 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1162

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #376

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    По интересно при сегашните цени на бензина къде са разходите за коли. Би трябвало при ръст на някой компоненти в крайните цени те да се калкулират пък нещата са точно наобратно - всички цени падат като есенни листа. Разбира се ако някой е достатъчно богат би могъл да субсидира дейността

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #377

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Като стана въпрос за монтаж тук в гр.Карлово варира от 140лв до 190-200 за 09 - 12 ка ,по големите са по скъпи .
    А също има и разлика какъв модел и каква марка (инвертор или не)
    Преди 7 години ми сложиха едно HAIER 09 за 80лв ,2години по късно на бабата и сложиха същата HAIER 09 за 120лв. същите техници, малко след това ги извиках да ми сложат един Panasonic CS-E12CKP инвертор за него ми взеха 185лв. защото бил ИНВЕРТОР и в комплекта липсвал някакъв кабел за около 5-10лв.(не ми се ходеше до Пловдив да си търся кабела, а и нищо не разбирах .
    Тогава нямаше алтернатива за майстори ,но аз приключих с тази фирма .
    Не знам нормално ли е такава разлика ,и имали разлика при монтаж на обикновен и на инвертор.

    П.С
    Всички климатици са до 3м и са монтирани на тераса.

  4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #378

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Извинявам се предварително, на хората които може би ще ядосам. Не е умишлено, само изразявам мнение на още един врял и кипял потребител.

    Варна.В началото на лятото от еко -клима ми сложиха колона осачка-30 -тачка, НЕзакупена от тях, но с техни тръби кабелаци и останалите консумативи за 150 лв. Мнооого се зачудих, понеже както се знае за монтаж на колонки брулват яко, ако си "касметлия" може и около 3 стотака да оставиш. Попитах ги ( явно не си знам интереса ) как така монтират на еднаква цена 9-ки,12-ки и 30-ки, тъй като зимата ми бяха сложили осачка 12, този път купена от тях за x- leva + отново 150 за монтаж. ...?!?!?!... Отговорът беше " Амииии, ммм, понеже сега монтажът, който искате е самостоятелен за това цената е различна, ако искате пак отделно да ви се монтира 9 или 12 ще заплатите 120 лв. " Не съм много по математиката, но излиза, че ме товарят с 30 лв при монтажа за малка клима, ако я закупя от тях и с около 100 - 150 лв, ако отново им бъда предан и купя колона, т.е. правя им още по-голям оборот. И гвоздея на програмата беше, че нямах дори и стойки за тая колона, та трудни времена, съчетани със вродено скъперничество правят чудеса - Звъннах по телефона, искаха още 38 лв за стойката и като изкарах един измъчен глас, бях съкрушен ( касмет, че от др. страна беше женски глас, сигурно същата гугутка , която ми обясняваше "логичната" разлика в цените), па после се изкарах най- лоялния клиент ( нищо, че машината не беше купена от тях), как цялата рода ползва само осака, а пък на колко хора ги бях препоръчал из целия град... А те сега за една стойка. Та намазах и стойка накрая. Монтажът беше незаслужено перфектен - бачкаторите бяха приветливи, работиха чисто, вакуумираха, накрая го ударихме на почерпка и лаф. Малко се корнах, като ми казаха че често имали случаи на изхвърлени Осаки след 2-та година заради компресорчето.

    А пролетта си бях взел 100 V-ва 12 -ка {с монтаж за 250 лв} пак от "ФИРМА" ( вече хленчих за нея в темата за САНИО ) - и до сега тръпна, като чета за грешки от некадърност, мошенничество и/или мързел и се чудя колко от тях още ще открия ???

    Преди няколко седмици ми препоръчаха един пич да ми сложи употребявана 12 в къщи ( на 2 етаж) - на визитката му не пишеше име на фирма , а неговото собствено име. От 120 падна на 80 лв ( поне имах тръбите ), за неспешно изпълнение, така както постоянно му звънеше телефона и очевидно беше доста зает.Служебната му кола беше окаяна баничарка. Пипаше доста бързо и умело и бачкаше сам. Звънна на следващия ден, че в момента е свободен. Бях се приготвил да очаквам пак груби издънки, тъй като лично не бях в къщи, но пък за 80 лв и претенции ли ?? Прибирам се - гледам кабела удължен няколко метра, дренажа изведен с тръбичка напред да не олива щорите на комшиите, че и вакуумирал.

    Та това , което се опитват да ме уверят съфорумците от др. страна на барикадата, че като дам повече $$ за монтаж ще спя спокойно и няма да имам грижи после, не хваща дикиш и респективно сакън , хората да не се връзвали на ефтин монтаж , че последствията са катастрофални. Ако ще да го зарина с пари , не стоя ли на главата на бачкатора, пак ше реши да се скатае или да претупа работата.

    А за цененето на труда, сигурно тези , които работят по-ефтино със същото качество са малоумни да се прекарат така ( в миналото имаше твърдения, че цени по-ниски от 150 лв, че и нагоре за 9-12 -ки са си чиста загуба ) или нямат нито семейства за издържане, нито за тях са валидни разходите и стремежа за по-добър живот като на всеки човек. Моята теория пък е , че за напред качествените бачкатори на добри цени, ше дръпнат напред, за сметка на фирмите, защото някоя фирмичка веднъж оака ли се , смрадта се разнася бързо и няма изветряне. Отделно станаха много маймуните на клона да чакат богаташчета, които пък напоследък сериозно намаляха. И всеки доверчив човечец рано или късно се парва от лигльовци пред комповете в офисите на ТОЧНО ТАКИВА СПЕЦИАЛИЗИРАНИ фирмички, завършващи на - клима ( извинявам се на изключенията), които ама лъжааааат та стой и гледай. И най якото е , че същите, които претендират за високо заплащане казват "не съм чистач, не съм мазач, не съм хамалин, " както и " ама на запад за същата работа плащат ... " и др. простотии, някой да беше споменал нещо като производителност на труда и трудова дисциплина, в техния най-широк смисъл на запад и (страшните)последствия при неспазването им. Говоря от личен опит за последното.
    Тук ще се извиня за едно важно , според мен, отклонение :Някой многократно, беше вметнал думата бакшишец и окачествил като нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в сферата на услугите. Ето нагледен пример на приказката " видяла жабата че подковават коня , па си вдигнала и тя крака. Ехееее, ако монтажът е услуга, значи че в града всеки те " обслужва" - ресторанти, салони, администрация, монтьори, банки, полиция и мн.др., колко неблагодарни сме , че не си оставяме един друг бакшишче за услугите , които си правим. Много е сладко да усучеш някакви смътни факти в свой интерес- в Щатите масово се поощряват сервитьорите и таксиджиите с $$ на ръка, НО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Доста добре измислено като стимул за качествена работа, защото преди години ако минималната заплатка беше 7 $/час, сервитата вземаха гарантирани като заплата между 0 и 2,5 $/час ( т.е,. нещо символично ), преди задължителните данъци, така че ако днес ако не си плюе на петите и не се ухили като зелка, най малкия му проблем е че ше се прибере само с 10 $ в джоба, най вероятно утре ще му кажат че нямат нужда от услугите му повече. Хора от този тип ( който живеят в някакъв измислен свят, без конкуренция и с изобилие на средства, където клиентът им е подчинен, както и длъжен да свърши половината работа, да им плати възможно най - скъпо, че и отгоре, заради това , че незнайно за никого тази работа била в сферата на услугите и др. плодове на нездраво мислене ) не бих пуснал в къщи. Все пак работи се на височина, борави се с машини, тече ел.ток...

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #379

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Ами то има най-различни хора да ти кажа и всеки си гледа работата по различен начин. За съжаление факта че в единия случай си платил монтаж на 80, а в другия на 150 лева общо взето може нищо да не означава.

    Хубаво си ги написал тези неща, но монтаж на климатици без фирма може да означава бъдещи рискове и в случай че има нужда от ремонт някой климатик може да се наложи да заплатиш този ремонт, а дори понякога и на друга фирма като евтиното понякога може да излезе и много скъпо.

    Сега човека е направил хубав монтаж и ти си довоелн, но това не може да се каже че е общо правило за всички хора, които работят по този начин. Липсата на фирма също е обезпокоителна, защото това представлява нелоялна конкуренция спрямо тези, които плащат данъци. Нали се сещаш че след като няма фирма, няма и плащане на данъци откъдето евентуално може да се получи и по-евтин монтаж.

    От това никой не печели в крайна сметка и дори човека, който се е поблазнил от евтин монтаж в повечето случай е най-губещия, но това се разбира на по-късен етап ако изобщо може да се разбере. По-важното от всичко е, че при евтин монтаж, както и всякави други евтини неща нещо е спестено и това нещо при всички случай е в ощърб на този който го потребява, въпреки че той самия може да има нагласата че е сключил много добра сделка.

  6. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #380

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Хмм, за мен, като един от многото, обикновени люде, разликата между цената на единия и др. монтаж може да означава много неща- може да бъде летния ток за месец, могат да бъдат някакви боклуци на жената, за които ме врънка от половин година и няма изгледи да ме остави намира и др. банални неща.
    В началото на кризата купих 2 чисто нови Осаки, парите за които сега ми се струват адски много, 900 лв на парче с монтажа, на фона на многото оплаквания от тях и най- вече на фона на глада който тресе народа. Скоро и на двата, само единия от които е ползван, ще изтече 2-годишната гаранция. Повече чисто нова клима - никога. Тази година набарах 3-та инверторна 12 -ка и колона 30-ка пак осаки съответно на 1 и 2 години за средно 50 % от продажните цени( даа, знам, знам, пак Осака, ама какво да правя , пуста лакомия ще ме затрие ). И каква е равносметката ? 2 чисто-ново купени машини, със "скъп" монтаж, вече без гаранция и 2 на същата възраст, също неупотребявани ( заради това и ги продаваха ), също без гаранция с монтаж и цена на половина. Та тази зима, която и да дефектира ще съм прецакан с ремонта, но ако са купените на старо, определено ще псувам 10 минути по-малко. И какво е животът без риск
    А колко хора ми твърдят, че са изпищяли скоро след изтичането на гаранцията, независимо от марката ( само за японските клими, нямам наблюдения наживо ).
    За данъците, нелоялната конкуренция и някаква грижа за държавата има ли смисъл да нищим ? Забелязъл съм 2 варианта : всички ( почти всички ) спазват законите, опъват каиша и си имат висок стандарт на живот ( напр САЩ ) и обратното - стремеж да прекараме държавата със вземанията, както и останалите индивиди, при което думи като лоялност и правила звучат някак странно, последвани от социална катастрофа. Е като имам фирма, а не съм частно лице означава, че съм изряден ли ? - плащам реални осигуровки, декларирам реални печалби, давам реални отпуски и съм лоялен конкурент ? Точно големите фирми нанасят масивни поражения на държавата.

    Съгласен съм , че при ефтиния монтаж има някой ощетен , но едва ли е този, който се е бръкнал наполовина за един и същи труд.

    Доволен съм че се получава уравновесена дискусия. Все пак повечето хора тук , до колкото разбирам с това си вадят хляба и проявяват завидно разбиране, чисто по човешки.

  7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #381

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    ... Няма шанс за добър монтаж на 80 лв. освен ако не крадеш 100% материалите. За това човека няма ни фирма ни дявол. Просто явно работи за някоя фирма от там скубе материали и бачка на частно. При сегашните цени на медта и другите материали, като сложиш и поддръжка на колата, малко печалба няма как да се върже. И да не забравя, че хората от климатичния бранш изкарват парите си като всички други и не работят благотворително противно на масовото мнение!


    p.s. Та цената за съжаление я е платил някой работодател.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #382

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Няма шанс за добър монтаж на 80 лв. освен ако не крадеш 100% материалите. За това човека няма ни фирма ни дявол. Просто явно работи за някоя фирма от там скубе материали и бачка на частно. При сегашните цени на медта и другите материали, като сложиш и поддръжка на колата, малко печалба няма как да се върже. И да не забравя, че хората от климатичния бранш изкарват парите си като всички други и не работят благотворително противно на масовото мнение!


    p.s. Та цената за съжаление я е платил някой работодател.
    Звучи "удобно", но не винаги е вярно. Какво му пречи на човека да се е кооперирал с някой, който продава климатици, но няма достатъчно монтажници? Стои на "повикване", може и да бачка нещо съвсем друго. И когато получи поръчка купува си материалите и прави монтажа. Винаги се взема повече, че да стигне. И в един момент има запас от материали, а работа няма. И ето излиза поръчка и той я изпълнява с резервите, само и само да си реализира някакви пари. Той материалите си ги е избил от предните клиенти.

  10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #383

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Като чуя за монтаж от 100-120 лева и бягам далече. Монтажа на новият ми климатик FVXS25F излиза около 350 лева. 130 лева стойките, 220 лева самият монтаж с 5,5 метра тръбен път. Доволен съм, вкопаха ми предварително тръбите, изпълниха и други "глезотийки ", които исках. Само не мога да намеря някъкъв канал, дето ванко68 ги слагаше навремето за 30-40 сантиметра от климатика до стената, където ще влизат тръбите.

    [img width=450 height=600]http://media.snimka.bg/4786/015827985-big.jpg[/img]




  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #384

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    ... Ама разбира се нищо не пречи, те така правят всички, магазини, бензионостанции ... Избиват си горивото и правят промоции на всеки два месеца пускат бензина по левче, защото са избили от предни продажби. И по магазините е така, приготвям 20 лв. за пържоли а месаря ми вика аз избих от предни дни ето ти тия подарък по 3 лв. Ако един път си зареждал материали и знаеш какво става с цените ще разбереш, че е невъзможно! Това, че съм купил повече тръба, не значи, че трябва да я подаря на някой и аз деца храна. Освен това ако се спазват предписанията на производителя за минимален тръбен път нещата ще си дойдат на мястото. Защото масово виждам климатици с 50 см. тръбен път.

  12. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #385

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    С риск да стана досаден ще сложа отново линк към моята ценова листа монтажи
    http://www.climamarket.bg/wp-content...-Montage27.pdf

  13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #386

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    ... Само не мога да намеря някъкъв канал, дето ванко68 ги слагаше навремето за 30-40 сантиметра от климатика до стената, където ще влизат тръбите.



    Aruba, я виж това: http://www.sofclima.com/page.php?n=116522&SiteID=687

  14.  
     
  15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #387

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Аз тези ги знам, даже им се обаждах. Преди време от тях взех подовите стойки от пвц. 60 сантиметра били гъвкавите по 12 лева парчето. Ама си мислех, че в Шумен ще намеря нещо подобно. Обиколих всички магазини и няма никъде. Май утре пак ще им звъня да пращат. Добре, че са софиянци, инак съм жив зиян.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #388

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    Когато говорим за фирми правещи монтаж на климатици бих казал че има фирми и фирми. Възможно е да съществува тази практика за която споменава Мега, но е възможно и да има фирми, които трудно смятат приходи и разходи, което в крайна сметка води до изяждане на наличния капитал.

    Ако човека не разполага с личен капитал е възможно бавно и неусетно да създава дългове, които в един момент са толкова големи че балона се спуква. Понякога могат да се взимат климатици и материали за монтаж с отложено плащане. Така човек може да не успее да разбере, че това което върши всъщност е на загуба, защото се е концентрирал на всяка цена да прави монтаж. Например взима някакви стоки, трупа задължения след това с част от приходите закрива част от задълженията и в крайна сметка може да се окаже, че не разполага с пари за покриване на всички дългове.

    Мисля, че е възможно дори да има хора, които не разглеждат като актив дори колата с която се придвижват за да правят монтаж на климатици. Този актив рано или късно се амортизира и е необходимо да се купи нова кола, но разходите за това може и да не влизат в сметката на какви цени трябва да се прави монтаж и реално във момента в който е необходима нова кола няма пари за нейното купуване, защото не са правени необходимите отчисления.

    Някой хора може да използвт коли втора употреба като основно превозно средство за монтаж на климатици без да осъзнават, че една кола втора употреба прави повече разходи, защото има повече нужда от ремонт и изразходва повече гориво.

    Да правиш бизнес не е лесно, но ако умееш да смяташ добре нещата винаги са добре. Както казах няма общо правило защото всъщност в различните фирми в крайна сметка работят хора, които имат различни виждания за това кое как трябва да бъде, но понякога може да има много погрешни схващания и това да доведе до мисленето че е възможно да се прави монтаж на климатици с безумно ниски цени.

    Това което имах впредвид малко по-горе че клиентите захластнати в ниските цени не винаги печелят е именно това, защото заради недобре направени сметки е възможно човека, който е направил техния монтаж да достигне до финансов колапс, което да е причини за трудности при обслужването на монтираните климатици.

    В този случай някой трябва да плати конкретния ремонт. Не говорим за резервни части, защото вносители и производители ги осигуряват, а за това че в случай на ремонт някой трябва да отиде при самия климатик и да оцени какви действия са необходими за да може той отново да бъде доведен до работоспособно състояние.

    В много случай нуждата от ремонт може да е вследствие на допуснати грешки по време на монтаж. Например липсата на фреон не е гаранционен ремонт, защото производителя със сигурност е добавил фреон във всеки климатик, който е излязъл от неговия завод, пък фреона изобщо не е на ниски цени. Това са разходи -гориво, заплати и т.н. и в крайна сметка някой трябва да ги плати тези разходи.

    Много сложни са нещата и едва ли с една тема могат да се обхваната всички частни случай, но определно при ниски цени за монтаж има известни рискове и тези рискове се поемат от този който си ги позволява.

    Всъщност няма генерално правило защо изобщо съществуват цени за монтаж на климатици под 140 лева в момента. При тази цена може да се прави що годе някакъв монтаж на климатик без да се натрупват задължения и да се заплащат съответните данъци и осигуровки. Разбира се дори и при тези цени би трябвало да има известни компромиси относно качеството на монтажа и възможността да се обслужват част от машините, които в даден момент може да се нуждаят от ремонт.

  17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #389

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    ... Няма как, рядко някой е маниак и иска перфектен монтаж за това фирмите нямат подобни канали на склад. В София се намират все още такива хора и ценят красивите и прецизни монтажи.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313348400[/time]_________________________________________________

    Леле, dkolov как успя да напишеш това за има-няма 3 минути.

  18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #390

    Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

    kalcheff1, Не съм съгласен с нито едно от нещата които си написал. Монтажника не е длъжен за без пари да мъкне климатик по стълбите например до осмият етаж, защото нямало асансьор или е развален. Само за това да хванеш някой хамалин до 8-мия етаж ще ти вземе 30 лева, зависи колко тежи климатика. Бизнесите с ниска добавена стойност върху продукта или услугата която предлага фирмата не просъществуват дълго.

    climamarket, Нямам нищо против да си правиш в различните теми реклама, но нещата би трябвало да са равнопоставени за всички. Щом на теб ти е разрешено би трябвало и на другите да е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 78 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе