Касапът ви троли, а вие му се хващате. Не си губете времето.
Касапът ви троли, а вие му се хващате. Не си губете времето.
Този пост е редактиран от Kasap; 17-06-17 в 12:08.
Моето аматьорско-хоби мнение е , че вакуумирането няма АБСОЛЮТНО НИЩО общо с нетръгването на климатика .
Така че , или ги викай пак, или друга фирма,ако не е гаранционен.
Естествено, че продължителността на вакумиране няма нищо общо с повредата. И на въздух да го оставят, пак ще работи. Някъде другаде е заровен кокъла и може да се провери лесно.
Такааа... развитието по темата е следното - след като сглобих платките на вътрешното тяло и включих климатика в захранването, той заработи като нов. Благодаря на отзовалите се!
П.С. Някаква идея, защо не ми работи дистанционното?
Подозирам, че Саньото е преминало основна профилактика, а не е нов монтаж. Провери за разкачена букса на IR-приемника. Не вярвам да е от стари батерии.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Касапе, дай повече информация за дистанционното. Диода ли не предава, дисплея ли не свети. В какво точно се изразява проблема. Все едно нарочно криеш полезната информация.
Скриването на информация, се е превърнало в практика тук. Аз само опитах да съблюдавам форумната традиция. Иначе и дистанционното тръгна, като му смених батериите.
И, съблюдавайки форумната традиция, коя от получената информация ти беше полезна? Много странно поведение!
Здравейте, да ви попитам ориентировъчна цена за демонтаж на двете тела на климатик и би ли ми отпаднала гаранцията ако не дойде гаранционната фирма за демонтажа?
Ще се прави един ремонт и трябва да го свалят.
Мерси.
Ако ще ги сваляш, възползвай се и без това да ти направят една пълна профилактика!
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 26-06-17 в 01:57.
Ами да - така ще направя, и да питам друго, хора които се занимват с монтаж, 12.5 см дебелина на стена достатъчна ли е за външен монжат на 35кг климатик на последен 8ми етаж?
Зидът ще е с тухли 4ки.
Ако стената е изградена както трябва, проблем няма. Оттам нататък, всичко зависи от този който монтира конзолите. Ето тази стена е изградена с тухли четворки, гръцко производство - пълен боклук са, между другото. Но след като монтирахме стойките, направих няколко "кофички" на конзолите - проблем нямаше... Машината която ще бъде поставена на тях тежи 42 kg.
Приготви си шини ,огънати на Г с дебелина 3 мм за монтаж към тавана отвътре.С шпилки се захващат стойките към шините.
София,8 етаж,паянтова стена -едно земетресение в Перник..няма да има ни стена ни климатик!
Откакто се обърне каруцата пътища много.
Точно с Г профил на паянтова стена съм монирал 120 литров бойлер,който празен тежи 100 кг.
Този пост е редактиран от Viking72; 26-06-17 в 13:37.