Очо ами програмиста да изкарва повече като му се виждат малко ,а ако не може явно трябва да си смени професията ... пазарна икономика казаха колегите .
Очо ами програмиста да изкарва повече като му се виждат малко ,а ако не може явно трябва да си смени професията ... пазарна икономика казаха колегите .
не бе nebelservice интересно е как за 2мин ще убедиш дадения клиент къде е най удачно като имаш впредвид че участва и жена му а там както знаеш нещата са по трудни
ТАРИФА ЗА МОНТАЖ НА СПЛИТ С-МА;Доставка и транспорт в града безплатна.Мъкнене на климатик, куфари с инструменти,проб.машини и др.-безплатно.Монтаж на 9000,12000,14000btu-160лв.-до 3м. тръбна линия,кондензна тръба до7м.,зхр.кабел-оргиналния,ако се налага щепсел"клим.,които нямат или се захранва вн.тяло до най-близката силова точка-контакт," В МОТАЖА НЕ ВЛИЗА;Подмазване на отвори,пробиване на по-вече от 2 отвора за тръбната линия,надене на зхр.кабел.18000,21000,24000,30000btu-180лв.-условията важат като по-горе.ЗАБЕЛЕЖКА;Монтажите се осъществяват само със стълба-собственост на сервиза или автовишка по предварителна уговорка с клиента.ТРАНСПОРТ ;Извън града-0.70лв.на км.в едната посока.Общо взето това е,всеки наш клиент преди монтажа е подписал декларация и е запознат със всичко за което плаща или за което ще плаща.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ,пожелавам ви много здраве и пари,другите работи сами ще дойдат.
Май винаги е така,да дойде жената да си каже мъжката дума!
Ами, то "програмистчето" ги е взело 120лв. за половин час! Не вярвам да е било само труд, но знае ли човек? Явно, не ме разбирате. Аз самият платих доста за монтажите и смятам, че така е правилно. Обяснил съм и защо. Репликата ми беше за това, че ми се струва нереално, монтажник да получава 20 лв. на час(при което груба сметка: 20лв * 6 часа * 20 дена равно на 2400 лв за месец). Е кой в БГ не иска такава заплата, че тя и на министрите е по-малка, а те, колко много работа вършат...
Очо,дай да не намесваме политиците във форума ни ,само това не сме обсъждали-техните малки заплати. И да знаеш-даже в Сф няма монтажник ,който да се разписва за 2400.Грубата ти сметка я правих по-горе,ти не четеш ли?
според мен е крайно време да се спре със спекуриранео с цените на монтажите...карйно време е понятието цена на монтажа да отпадне...климатика е строго специфичен уред изскваш сшециализиран инструментариум за качествен монтаж....в 99 % от случаите клиента е принуден или е в невъзможност сам да си постави климатика...клиента не го интересува колко е климатика и колко е монтажа а каквао ще плати накрая...в тоя ред на мисли всеки един климатик трябва да се предлага с включен монтаж....един монтаж ще е тежък за сметка на друг който ще е лек....при един ще се дупчат три дупки в бетон при друг една в итонг или гипсофазер....междупрочем като се пънят монтажниците че работят със свредла за 500лв и с хилти бош и матабо....къв им е проблема с дупките в бетона....и те не знаят....ма и голяма част от хората не знаят че проблема е почти никакъв.....но този вариант не и изгоден за фирмите които не са вносители ...по обясними причини...
SSilent, аз съм щастлив вече нямам услуга монтажи. Ама ми се ще да ти дам да мъкнеш до 4-ти етаж без асансьор 150кг инструменти и климатик (1 брой) и след това да пробиваш макар и с най-модерното hilti тежащо 7-10 кг дупки в тухла или не дай боже бетон и това няклко пъти на ден.... Иска ми да те видя след седмица. Целия този гаден мнта е една отвратителна хамалогия. И ак има как съм убеден че всеки един ще го отцепи и няма да се занимава с него. Пример във Варна преди 2 години се продаваше пълен монтаже кит включващ тръби кабел и конденз 4 метра, дюбели стойки и т.н. за около 70-80 лева ако правилно си спомням. Т е. Човек си взима всичко неободимо за монтажа от него е хамалието Е не бяха много желаещите за това а повечето от опиалите съжаляваха накрая.....И не ме разбирайте погрешно монтажник на климатик не е равно на хирург и никога няма да е равно
Стига сте гледали в канчето на другия.Първоначално публикувано от Очо
Труда на програмистчето струва 1 лев ,а 119 лева струва това че знае какво да направи.
Аз когато не знам какво да направя или как се прави си плащам и не се пазаря на този които знае .
Бъркасе термина на час с това човеко час,един монтавник получава средно по 20 лева за монтиран климатик .
Монтажа на климатик е от 3 до 6 часа или 2ма човека монтират средно 2 - 3климатика максимум на ден,или средно заработката му на монтажника е 50 лева или 1100 на месец.
Ok, аз като крайно незапознат съм удоволетворен от сметката на nebelservice.
В първия момент 200лв ми се виждаха силно завишена сума, сега ми изглеждат на границата на нормалното.
Но наистина смятам, че цената на монтажа трябва да е включена в цената на климатика. А как ще се оправят по веригата вносител/търговец/сервиз не би следвало да е проблем, касаещ клиента.
Моя монтаж специално беше 1,5 часа(един метър тръби):180лв ми взеха(предварително) и не ми върнаха ресто ! Ай стига с тия 6 часа монтажи! На който му е 6 часа монтажа, да си доплаща! Това е идеята за сметката - НА КРАЯ! Аз като съм с "бърз/къс/лесен"монтаж, защо да плащам отгоре - заради на други на които им бил много труден?!? В моя случай мисля че тия пари са в разумни граници.
идеята е примерно
климатика струва 1500лв с включен монтаж и тръбен път до еди колко си метра...
мен не ме интересува колко струва климатика и колко монтажа и дъра бъра.....обикалям фирмите и си избирам марката и цената...
извинявайте но какво значи качествен монтаж....всички монтажи трябва да бъдат качествени ако фирмата иска да продава....
ssilent ако фирмата го иска но работниците дали го искат малко останаха тези които работят съвестно за някой не за самите тях даже и тези които работят за себе си остана малко които си гледат добре работата.
Специалистите млъкнаха останаха само клиентите.Заради това тази държава ще върви назад,защото никой не се радва ,че другия печели,а щом печели значи е мошеник.Не се прави така капитализъм.На мен лично ако една услуга ми е скъпа не я ползвам,не се пазаря,казвам благодаря и си излизам,не мрънкам из форумите е е е,много скъпо,мошеници,тръбичките ми и др.Ами какво да кажем за адвокатите само за "добър ден"20лв.,не на час на минута,ама човека е учил 5години и кусур и затова взима толкова, а монтажниците като не са учили,ще взимат по20 лв. на час.
Това с цената на монтажа ,като се замисля,е по-малката болка.Дали е 150 или 250 ,са си 100 лв разлика.Какво да кажем за разликите в цените при климатиците-понякога достигат 300-500 лв. Сега правя оферта за клиент с VRV. Знаете ли,че на запитване за конкретен модел външно тяло 35 Квт към няколко вносителя се получиха оферти със 8500(осем хиляди и петстотин) лева разлики? Е тва се казва цена,не некви 100 мижави лева.