Бе някой да знае колко време трябва да се вакуумирва? Че днес минаха тука едни, бръмчаха 10 минути с помпата... ма май нищо не направиха. Сега ме гложди мисълта, дали не ми съсипаха климатика, че някъде четох че 40 минути трябвало...
Бе някой да знае колко време трябва да се вакуумирва? Че днес минаха тука едни, бръмчаха 10 минути с помпата... ма май нищо не направиха. Сега ме гложди мисълта, дали не ми съсипаха климатика, че някъде четох че 40 минути трябвало...
Зависи от вакуум помпата. Има такива които за 3 мин. вършат работа колкото други за 20.
Вакуумира се до достигане на максимален устойчив вакуум. Времето не е определящо. Ако не може да се достигне устойчов вакуум тогава е проблем и за техника и за клиента в зависимост от ситуациата.
Благодаря за отговорите, ама 10 минути ми се струват малко...
Вакуум помпата ми е 64 литра за минута. Колко мислиш ,че трябва да работи за да вакуумира 3 метра тръбен път и вътрешно тяло на климатик? Ако помпата е едностапална и цял ден да вакуумират все тая. Не могат да достигнат вакуума който се изисква за новите фреони.
Писането на български език е задължително!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-06-17 в 08:09.
О, това няма значение. Въпроса ми бе за вакуумирането. Чудех се дали не може да е от него...
С вакуум без вакуум климатика трябва да тръгне. Но друг е въпроса как ще работи без вакуум и какъв ще е ефекта в дългосрочен план?
Да разбирам ли, че според теб притесненията ми са основателни?
Според мен притесненията трябва да бъдат за монтажната група или за фирмата от която е закупен климатика.
И какво ще ме посъветваш, да се обърна ли към официалния представител или направо към КЗП.
Толкова се напрегнах, че мисля направо да пусна едно писмо до онбуцмана!
Много клими имам но до сега такова нещо не ми се беше случвало!
Kasap, запали ми интереса! Дай подробности за марка и модел. Frick по-нагоре го е казал, с вакуум ,без вакуум климатика трябва да тръгне. Друг е въпроса колко и как ще работи!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk