На терасата е на калкан и няма да ми се пречка много,много. На снимката не си личи.
На терасата е на калкан и няма да ми се пречка много,много. На снимката не си личи.
Ако не излизате там не е проблем, пък и ако простирате лятото ще ви съхне прането за нула време..
Какво има да разбира? Свалял ли сте стъклопакет? Не изисква никакви специфични умения, само да не сте с две леви ръце и по-здрава шпатула за да се откопчат лесно стъклодържачите. Да се обърне внимание на пластмасовите дистанционери, който се намират под стъклопакета. Най-добре е да си седят на същите места или ако се махат, като се приключи работа да се поставят на същите места.
Сакън, недей! Идва с тухла в ръката!
Генади, написах "безплатно" , иначе и аз редовно свалям стъклопакети.[emoji41]
Клиента, като иска да е евтино, си го сваля сам.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Броя на свалените равен ли е на броя на качените.
За да добиете представа за какво говоря сега ще публикувам снимките. Къде според вас е най-добре да се монтира вътрешното и външното тяло.
https://imgur.com/a/K7VyE
Снимка номер 1 - Най-вдясно в стаята отгоре до секцията. Проблем единствено при монтажа е махането на стъклопакета за монтаж на външото тяло, но може и да се монтира под отварящия се прозорец на стаята, като ще одължи тръбния път с 50см до 1метър.
Снимка номер 2 - От ляво на стаята (срещу секцията), като тръбите ще се виждат малко и мисля ,че ще трябва кондензна помпа (поправете ме ако греша). Външното тяло ще е на стената с тръбите за парно.
Снимка номер 3 - Изрязват се тръбите на парното и там се монтира. Външното тяло е на стената зад него. Окъсява се тръбния път, но ще се навият маркучите зад външното тяло. Друг вариант е да се монтира под отварящия се прозорец ,като вариант 1 или махане на стъклопакет и монтиране "по-наляво".
Ето и другите снимки на стената от към терасата. Извинявам се за качеството,но нямаше друг начин да ги заснема.
https://imgur.com/a/03U1X
Снимка №2 ми харесва.Ако височината на трегера , над балконската врата е поне 40 см, може и нищо да не се вижда.
Виж го да е на място, където няма да духа срещу хората в помещението - диван или столове, щото няма да е приятно на обитаващите. Не мога да преценя точно разположението, но №3 ми изглежда ОК, а външното тяло на нивото на парапета извън терасата, така че да е удобно за монтажа и да не пречи на палмата.
Аз си свалих стъклопакета сам. Купих си за 7.80лв един специализиран инструмент за свалянето, нещо като шпатула, но по-дебело за здравина и отпред заострено. Не успях да счупя нищо, даже и следи по пластмасата не останаха.
Иван74, по-напред ме пита дали топлообменика на моето LG H12AK дали е медно, мога да ти го снимам утре, но тръбите са медни 100%, а питата не е сива, но не е и с цвета на тръбите. Нещо посредата... оранжавее питата, може да е мед отдолу и с някакво покритие отгоре или да е сплав не знам. Едва ли си заслужава да чопна с едни резачки да видя сърцевината мед ли е... те са толкова тънки, че не знам до колко ще се види Ако може да ми покажеш снимка на меден... ще ти отговоря, защото в интернет не виждам снимки на медни топлообменици да сравня цвета
Този пост е редактиран от varelq; 18-11-17 в 21:48.
Ако е такъв , лошо!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk