То не винаги проблема е в парите.. На старото MHI такъв анти-монтаж ми бяха направили, че още не мога да им оправя бакиите..
То не винаги проблема е в парите.. На старото MHI такъв анти-монтаж ми бяха направили, че още не мога да им оправя бакиите..
Какво му е било на монтажа? Кой модел старо МХИ?
SRK50ZD-S1 ми е вътрешното..монтиран от оторизираните дилъри. Тръбите на вътрешното тяло ги извадиха директно от външния край на стената на която е тялото и замазаха свръзките в стената с гипс, понеже са в стълбището на блока за да не са в канали.. Външното е монтирано 2,5м над нивото на вътрешното без маслен трап с 4-5м тръбен път на междуетажната стълбищна тераса с шпилки плътно до плочата на горната тераса..т.е.няма начин да му се свали горния капак без да го свалиш на земята ако се наложи, а отзад и отстрани е на 6-7см от стените на терасата. Така когато перката се включи зимата въдушния поток отзад, увлича капките от конденза от дъното на климатика към стената и те се уливат по нея, а на пода се трупа лед въпреки, че съм сложил кондензна тава и съм я свързал към мръсната канализация.. Днеска като ми монтират новите клими ще ги накарам да свалят външното тяло на стария за профилактика и да ми го монтират на стойки с тампони на отстояния от стените и тавана..Вътрешното го оправихме при ремонта на апартамента и сега връзките към външните тръби са ми в стаята зад климатика.. Та оторизирания монтаж е направо трагичен..
П.П.Захранващия кабел трябва ли да е 4-ри жилен и инструкцията за монтаж не намерих минимални дължини на тръбния път..
Този пост е редактиран от nikolov333; 04-11-17 в 01:02.
И какъв е проблема като са ви монтирали външното на 2,5м над нивото на вътрешното тяло?
И кой ви каза че при денивилация 2.5 метра трябва да има маслен трап?Или вие така сте решили че трябва да има?
Правилно сте разбрал.
Nikolov333 за напред ако не знаете или не сте сигурен не обвинявайте напразно.Лек ден!!!
Този пост е редактиран от bobovo; 03-11-17 в 16:44.
Извинявай поправих се колега splendor !!! Последното беше адресирано до колегата nikolov333.
Този пост е редактиран от bobovo; 03-11-17 в 16:52.
То това да му е проблема, че няма маслен трап..по останалата част от монтажа имаш ли научно обосновано смислено обяснение...? Плюс това не обвинявам никого освен себе си, че не съм чел и мислил навремето и съм се доверил на "оторизиран монтаж"..който ми създава проблеми.
П.П.Даже не съм споменал фирмата, ако забелязваш макар, че си заслужава анти-рекламата, поне според мене..
Този пост е редактиран от nikolov333; 03-11-17 в 17:23.
И мен ме очаква монтаж на климатик другата седмица на 17-ти. Купих си хиперинвертора на LG H12AL, в моента е с куп промоции, намален, с 0% лихва и безплатен монтаж. Момнтажа е от някаква супер безизвестна фирма, която гугъл нищо не знае за нея, освен Бивол
Хола, където ще го слагам климатика още е в ремонт, което ми дава известна свобода да дупча където искам и да правя всякакви канали. Въпроса е, че целия хол е във френски прозорци. Място за климатика има само едно единствено, което е една стеничка над зад дивана. Прикачвам снимки на апартамента отвън и схемата вътре. Аз тази тераса малката, която се вижда е завзета от хола и е с френски прозорци отгоре до долу
Така като го гледам имам два варианта да сложа външното тяло, на комшията над покрива или отстрани на другата ми тераса, където ще ми пречи на гледката от единия прозорец
Въпросите са ми:
1. Някой има ли идея за по-добро място за монтаж?
2. Ако външното тяло е отстрани на втората тераса, както съм го очертал, то тръбния път ще е над 5м и под 10м ако заобиколи терасата отвън. Имам в момента един сифон на тази застроената тераса, който излиза навън точно към другата тераса, дали не мога да вкарам тръбите за климатика в него??? Тръбата на този сифон е Ф50.
3. Ако го монтирам над терасата на комшията, ще е труден за обслужване, защото комшията не дава да се стъпва на тераста, което си е опасно и не редно по принцип. Може да се обслужва климатика със стълба от неговата тераса отстрани, но много условия стават по този начин.
Някой нещо съвет? Също съм съгласен и да платя за оглед на място и избиране на най-правилното място, ако някой съфорумник изяви желание.
Този пост е редактиран от varelq; 06-11-17 в 20:40.
Пиши след монтажа, дали е с алуминиев топлообменник! Иначе за външното тяло, по-южно изложение[emoji3]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk