Страница 68 от 79 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2017
    Той климатика е вкъщи в кашона и чака. Ела да го видиш В другата тема за него гледам се чудеха същото нещо хората Я мед я не :д

2.  

3. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Ако има възможност, не го слагайте над козирката , ще тропат капки при дефрост и комшията ти ще мрънка най-вероятно.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

А как стоят нещата с преместването на вече монтиран климатик.. До тук разбрах, че преди да се изключи се пуска на охлаждане на най-ниските градуси и на турбо, за да си "прибере" фреона във външното тяло, но ако е по-високо монтирано външното, не остава ли фреон по тръбите до вътрешното и как е най-добре да се монтира в последствие..как става обезвъздушаването и със старите тръби ли да се монтира или с нов тръбен път и доливане..

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тънкият момент е да разбереш кога да затвориш втория кран и да спреш компресора. Само хора с много опит го могат, ориентират се по слух. Винаги се губи малко фреон. Рискът от зареждане на ново или да се повреди компресора е голям. Аз, лично, много бих внимавал кого да ангажирам за такова "просто" нещо

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от nikolov333 Виж публикацията
    А как стоят нещата с преместването на вече монтиран климатик.. До тук разбрах, че преди да се изключи се пуска на охлаждане на най-ниските градуси и на турбо, за да си "прибере" фреона във външното тяло, но ако е по-високо монтирано външното, не остава ли фреон по тръбите до вътрешното и как е най-добре да се монтира в последствие..как става обезвъздушаването и със старите тръби ли да се монтира или с нов тръбен път и доливане..
    Напиши в Гугъл "Демонтаж на климатик" и ще намериш подробно упътване. Никак не е трудно и няма опасност да изтървеш фреон, ако направиш всичко както трябва.
    nikolov333 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Това за "слуха" забелязах, че го направиха точно преди да затворят напълно втория кран.. Изчакаха нещо на "усет"и тогава го затвориха до край.. Въпроса който ме вълнува е при повторния монтаж как става обезвъздушаването и монтажа, ако по-тръбния път и вътрешното тяло има останало нещо..?

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Или вакуумираш, или пускаш малко от фреона да издуха въздуха останал в тръбите и стягаш здраво холендъра.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Как така по усет? Има си уреди-използвате компресорът да направи вакуум и тогава затваряте втория кран. Нищо не се губи тогава.
    После се вакуумира задължително! ( Ако е същият тип хладилен агент иначе задължително продухване с азот,тест за налягане и т.н.) И всичко това се върши от човек който има лиценз да борави с хладилни газове и знае какво да прави....Толкова е просто.
    Този пост е редактиран от stainway; 08-11-17 в 02:53.
    nikolov333 и Pipoko харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

А какъв нагревател ми трябва за да не трупа лед в тавичката и как е най-добре да се монтира.. към външното ли се свързва или самостоятелно..?

12. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nikolov333 Виж публикацията
    А какъв нагревател ми трябва за да не трупа лед в тавичката и как е най-добре да се монтира.. към външното ли се свързва или самостоятелно..?
    Има няколко варианта:
    1)взима се захранване от четири-пътния вентил и през реле на 220V (сравнително скъпи са, около 20-30лв за качествено) се пуска кабел 45W/m, който е 6-7лв метъра. Може да се прокара по дъното на климатика, да излезе през отвора за отичане и после по ваничката
    Това е най-добрия вариант, кабела нагрява само в режим обезскрежаване
    2)захранване през клемореда на външното тяло без термостат
    3)захранване през клемореда на външното тяло с термостат за примерно 0 градуса (10тина лева)
    4)с отделен захранващ кабел и си го пускате когато вие искате
    VanDan, nikolov333 и MistaMasta харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Разбрах..ще пробвам първо вариант 1, понеже трупа лед само във ваничката, а по дъното на външното не трупа лед. Обаче ако се загрява и дъното на външното, може би ще е по-добре, за да капе леко подгрята вода и да не замръзва във ваничката..
    Този пост е редактиран от nikolov333; 08-11-17 в 22:13.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2016

Здравейте. Ще се монтира климатик най-накрая е избран и следва монтажа. Предлагат ни монтаж на климатика на външната стена на сградата чрез махане на стъклопакета на дограма за по-лесно монтиране. На мен не ми се видя удачно, защото как ще се обслужва след година,две,три? Всеки път ще трябва махане на стъклопакета, което е допълнителни 40лв и риск от счупването му. Исках монтажа да е като вариант 2 на снимката (рисуваната на paint), но не можело кондензиония дренаж да се отича. Вие какво решение бихте ми дали? Закупуване на кондензационна помпа вариант ли си е въпреки оскъпяването?

Вариант 1 е техния избор

Вариант 2 е моя

https://imgur.com/a/dhVTO

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Колега стъклопакет се маха за 2мин, какви 40лв? Аз моите съм ги свалял сигурно 30 пъти... Ако ти искат 40лв за сваляне на стъклопакет направо ги отсвири и викни някой да ти го свали преди да дойдат.
    Stankov85 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Според мен най-добре си го сложи на ниво под прозореца, по моя вариант 1. На терасата ще ти се мотае излишно и ще вее и шуми.
    Единия у нашите е монтиран така на 6-тия етаж и си го обслужват през прозореца.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Колега стъклопакет се маха за 2мин, какви 40лв? Аз моите съм ги свалял сигурно 30 пъти... Ако ти искат 40лв за сваляне на стъклопакет направо ги отсвири и викни някой да ти го свали преди да дойдат.
    И да дойде някой дето не разбира и да му спука стъклопакета - после ти ли ще платиш щетите !?
    Mega одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 79 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе