Един съвет от мен: Остави хората това им е работата да си работят спокойно, няма да е приятно да им даваш съвети за работа която не разбираш.Първоначално публикувано от dza
Един съвет от мен: Остави хората това им е работата да си работят спокойно, няма да е приятно да им даваш съвети за работа която не разбираш.Първоначално публикувано от dza
съжалявам колега,Първоначално публикувано от VeleV.Klima
май не съм задал въпроса разбираемо. Искам да ми монтират климата над вратата, през която се излиза на терасата. А от горния край на тази врата до тавана има светло пространство точно 365 мм. Та затова попитах, дали тези 50-60 мм ще са достатъчни на климата да засмуква въздух. И дали няма да има проблеми с нормалната работа на климатика.
По всяка вероятност няма да присъствам на монтажа, ако това има някакво значение за теб.
Поздрави!
При някои модели производителят дава минимално отстояние 5см.На подобни модели дайкин дава не по малко от 30mm.При намалено отстояние ,ще му се затрудни работата,като ще му намалее капацитета,и увеличи шумът и консумацията.Първоначално публикувано от dza
Това дали са достатъчни зависи от модела на машината. Като ти докарат машината в упътването и за монтаж са посочени минималните отстояния на двете тела! Монажниците би трябвало да се съобразят с тях, но не винаги го правят. Ако искаш климатика над врата, то тогава най-вероятно ще се наложи да минават през трегера. В такъв случай може да има проблем и да ти откажат. Това е доста индивидуално.
БлагодаряПървоначално публикувано от Mega
набарах из нета малко тех. инфо за разни модели /http://v-clima.com/download_tech.php/ и за този който ме интересува минималното отстояние от тавана е 30мм. При положение , че за монтажа трябват минимум 60мм, мисля, че ако има технологична възможност за монтаж не би трябвало да имам проблеми с нормалната работа на машината
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323034975[/time]_________________________________________________
Вече има пробита дупка за една клима, която се оказа немощна за помещението и ще бъде преместена // fujitsu 12-ka lkc за 25кв./ сега ще ходи да почива на 12.5 кв./.Първоначално публикувано от Mega
А какво мислите за алуминиеви вместо медни тръби?
Поздрави!
да не са ти предложили по-евтин монтаж ако е с ал тръби???
Демонтаж монтаж 80лв. за труд. Тръбния път се заплаща 24лв. за мед и 12лв. за алуминий. Трябват ми около 5м и ми идва множко тези200лв.
'баси, какво ли следва? Шлаух, градински маркуч...Първоначално публикувано от dza
Преди годни имаше някакви евтини климатици, които идваха с монтажен кит: алуминиеви или бяха медно-алуминиеви тръби за монтаж. Не съм чувал при монтажа да е имало проблеми. В интернет сега видях продават и от двата вида: само алуминиеви и медно-алуминиеви.
Тъй като плътността на алуминия е по-малка се използват по-дебелостенни тръби. Цената на медно-алуминиевите е наполовина спрямо тези от чиста мед. Медно-алуминиевите могат също да се удължават чрез спояване с оксижен.
Бяха си чист алуминии Само на двата края имаше по 20 см медна тръба зада направиш конуса
... Има два вида от тези тръби. Алуминии отвътре с мед и само (изцяло) алумини. Но се оказва, че алуминия с времето корозира и се покрива със специален термо шлаух за да се забави този процес. Лично аз не бих ползвал такива тръби и те съветвам за 30-50 лв. да не си правиш експерименти.
Чудя се как би могло да има хидравличен удар в компресора? Нали цялата идея на цикъла е да се осигури постъпване само на газова фаза в него? или искаш да кажеш, че може да постъпи толкова много фреон, че при нагнетяване да го втечни и т.н.?Първоначално публикувано от justify
И аз се чудя, как издържат тези калпави климатици, дето са хванали 10 - 15 см лед. Добре че тези дето правят компресори, мислят повече и слагат акомулатори на студ.
Тоест не е фатално за климатика ако има къс тръбен път и това касае единствено комфорта?
Имали ли сте реален случай на повреда поради къс тръбен път? (доколкото това може да се установи...)
tnx
Доколкото аз съм чувал от специалисти, прекомерно късия тръбен път води до компресори извън строя. Нека хората с опит да споделят, това така ли е.