ПАТРОН Е27 16А, правилно ли се ориентирам? или трябва да е по-малко 10А
Контакта е двоен към него има ТВ и (пингвина -350W)
ПАТРОН Е27 16А, правилно ли се ориентирам? или трябва да е по-малко 10А
Контакта е двоен към него има ТВ и (пингвина -350W)
То не е важно какво е вързано на конкретния контакт, а на целия кръг. Предполагам,че има 2-3 бушона на таблото.
До този е само това. Дърпан е кабел отделно от таблото по разказите на баща ми и си е на отделен бушон.
Как Ви е COP-a господа?
От 3-ти януари, до днешна дата, 60ZSX-S, е изгорил средно 480W/h. Поддържана температура 24-25гр.
От 16-ти януари, до днешна дата, 20ZMX-S е изгорил средно 170W/h (е, как да му сложа нагревател[emoji16]). Поддържана температура 22-25гр.
Рос , забелязвам обаче че заради покачването на минимума под -2° в дните със отрицателни дневни температури похапва доста повече. Убеден съм че не е заради топлозагубите защото както ви показах преди време при -7° може да си работи със 170-280w. в същата стая.
Не е болка за умиране просто като информация.
Този пост е редактиран от Mig82; 28-02-19 в 17:08.
Възможно е. Сигурно и поддържа една идея по-висока температура. 60-ката си играх да я засичам и смятам средна консумация, веднага след покачването на минимума, при еднакви условия (под +4 гр.). Започва да работи он/офф. Почти нямаше разлика в средната консумация. И да е имало, е била в рамките на на 20-40W. Много положително при нея, намирам следното. При излизане от офф, развърта само до около 620-650W (все пак е с номинал 6,8). Другото е, че ги държи само 2,5мин. и след това веднага отива към минимум. При ZMX и ZS-S, работи 5мин. след офф, преди да свали консумацията. Много ми е интересна 20-тицата. При -3 и -10 гори почти едно и също, на задание 25гр. Степента на турбината не се променя. В малки понещения, машините се държат доста алогично. Това, предполагам, е следствие на работа на различни оборотина компресора и съответно, с различна ефективност...
Този пост е редактиран от rosswen; 28-02-19 в 17:48.
Генади, на Амбъра днес при +10С° външна, половин ден слънце в прозорците, настройка 22 С°, вентилтор на 4 (почти макс) и он/офф работа (в къщето е 23С°) и консумация 500W... предполагам COP=1! Майтап да става.
Май Сашо отвори другата тема, дали не трябва там да се преселим за тези постове, не че при Миланов не е комфортно, де.
Защо бе, Миланов е пич, а и темата е за цепеници...
Този пост е редактиран от tony34al; 28-02-19 в 19:48.
Не споря за Миланов, ама понеже за копове и консумации пак се забъбрихме... [emoji3] [emoji482]
Ако не беше Миланов, щяхте ли да висите покрай машините и да ги кичите с уреди.
Разбира се!
Професионална деформация.
Факт е обаче, че не меря в момента нито един.
Bobivg една от моите служителки днес се хвалеше пред друга с газов Котел и радиатори .
Тази с котела имала по 200 лв сметки за газ ,а това другото момиче с 3 климатика плащала по 100 лв ток.
Стана ми интересно и попитах какви са климатиците ( лелеее колко съм се бопъркал само ) .
Отговора и беше ЛГ . Мъжа и бил фен на ЛГ и всичко в тях било ЛГ ( ТВ,хладилник,микровълнова и квото друго правели )
От интерес попитах евентуално колко е голям апартамен и дали знае какви са климите .
та бил около 80 кв -2 спални и хол с кухня .
Климите 3 те от техното били по около 1000 всеки .
Само да кажа ,че момичето е зиморчиво и имат дете на 2 годинки та не вярвам да държат студено в тях .
Та така едни с клими от техното за 1000 са супер доволни други с клими за 5000 кусури намираме .