Страница 158 от 350 ПърваПърва ... 108148156157158159160168208 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,356 до 2,370 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    60-ката, на недолюбвана от теб марка (за европейския пазар), си работи по цял ден на 180-190W, при външни от +4 до +13гр.
    А този от недолюбваната от мен марка с какъв компресор е? Дай да ги пуснем и двата климатика в еднакви помещения при доста отрицателна температура и след месец да сравним сметките в левове.
    Aleksandars, SPSt и tony34al харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Бих се изкушил да нарека горното "небивала глупост", но ще проявя търпение и ще изчакам да разясните различията в условията и формулите. Ще помоля и за някави факти в подкрепа на твърденията Ви.
    Е ВИЕ дефакто го нарекохте въпреки кавичките , с което удовлетворихте целта на поста си.

Файловете не помня в коя тема бяха качени на английски, но и не изпитвам нужда да хабя време за да ги търся. Както сам написахте , който желае да търси и чете. Другите нека си пишат...

А термините които ВИЕ употребихте като "факти" .... "строгост на енергийния стандарт" сами по себе си се отнасят за нови машини за съответния пазар и нямат място в "дебата" , а намесването им в него бих нарекъл "небивала глупост".
    rosswen одобрява това.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    А термините които употребихте "строгост на енергийния стандарт" сами по себе си се отнасят за нови машини за съответния пазар и нямат място в "дебата" и намесването им в него бих нарекъл "небивала глупост".
    Допускате грешка, смятайки че Вашите машини са по-неупотребявани от моите.

@bobivg, моля да четете това, което цитирате и да коригирате скромните ми познания по топлотехника, според които COP-а на една машина е еднакъв в Токио и Каспичан.
    Aleksandars и tony34al харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Допускате грешка, смятайки че Вашите машини са по-неупотребявани от моите.

@bobivg, моля да четете това, което цитирате и да коригирате скромните ми познания по топлотехника, според които COP-а на една машина е еднакъв в Токио и Каспичан.
    Не говорим за твоите и моите , ако трябва чети и препрочитай преди да пишеш. Или просто се измъкваш

Боби , файловете бяха от лаборатория взела за тест две сходни машини едната японска , която ги подлага на различни тестове и подробно беше обяснено защо се получават разликите. Естествено нямаха нищо общо с България. Тук доста хора вярват в "дядо коледа"
    Този пост е редактиран от Mig82; 09-05-19 в 17:28.

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Моля да не го пускате вече този линк писан от финансово заинтерисовани хора, които са далеч от материята!
    То е много лесно да си прав в 1% от случаите и да внушиш нещо на клиентите си, но да пропуснеш да им кажеш че в другите 99% ша та смачкат.
    SPSt одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    А този от недолюбваната от мен марка с какъв компресор е? Дай да ги пуснем и двата климатика в еднакви помещения при доста отрицателна температура и след месец да сравним сметките в левове.
    1500W twin rotary. Ок, не зная защо смяташ, че ще се справи по-добре. На базата на какво?

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

На база практика и дългогодишни изследвания. Нали знаеш защо Скроловете не падат до такива минимуми като Роторните? За това риторично те питах с какъв компресор е твоя.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Не говорим за твоите и моите , ако трябва чети и препрочитай преди да пишеш. Или просто се измъкваш
    Само вие си знаете за какво говорите. Нека Генади да каже - коя от машините му, колко е ползвана. Но пак ще има недоволни. Гроздето кисело, както е известно...

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Пак се започнаха разни спорчета. Истината е, че нещата не са черно и бяло. Залитането в крайности и отричането на факти, не са признак за обективност и компетентност. Догатките и теоритичните доводи - също. Не всички японки са Тошо DR серия и не всички европейки са Дайсейкай (давам го просто за пример).

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ами в спора се ражда истината. Това че твоето Хеви има по-малък минимум, не го прави по-добър климатик от япончето, което познавам отлично. Който разбира, ще си избере хубав климатик, но е хубаво да няма подвеждане в крива посока на четящите.

13. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Само вие си знаете за какво говорите. Нека Генади да каже - коя от машините му, колко е ползвана. Но пак ще има недоволни. Гроздето кисело, както е известно...
    Пак ме намесихте.Ами ще ви кажа,едното 35RPC вече направи 2 години,а другото което в момента е демонтиран е на година и половина,Японката е от онзи ден.
    Двете рпц-та са бачкали два отоплителни сезона и си вършат добре работа,относно японката мога да дам,като впечатление е че е доста тиха в сравнение с другите(пусках го две вечери на отопление.Насочването на въздушната струя е доста добро също.
    Нямам представа с какъв компресор е ,дали роторен или скрол,даже незнам каква е разликата.
    Това което ми направи голямо впечатление снощи е че го бях настроил на 24 градуса средна скорост на вентилатора и консумацията беше около 700 вата,след като го пуснах на минимален вентилатор консумацията падна на 340 вата.
    Незнам как са го измислили но машината ме кефи максимално,въпреки че преди бях противник на машини втора употреба,но след като ми изпадна на доста добра цена го взех.
    Kasap и SPSt харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Ами в спора се ражда истината. Това че твоето Хеви има по-малък минимум, не го прави по-добър климатик от япончето, което познавам отлично. Който разбира, ще си избере хубав климатик, но е хубаво да няма подвеждане в крива посока на четящите.
    Аз го дадох само за пример, защото винаги се спекулира с минимумите на японските, като основно предимство. Сега пък, не бил важен? Къде е истината тогава? Пристрастието ти е налице, никакви сериозни аргументи не виждам? Аз не мога да кажа кое е по-хубаво и икономично, докато не ползвам и двете машини, в същото помещение и условия.
    dodo_pv одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Нещата са доволно прости, но за тези за които се налага, ще обясня. Има два енергийни стандарта, като единия е значително по-строг. Елементарната логика подсказва, че при машини от еднакъв клас, по-икономични са тези, които покриват по-взискателния стандарт. Който иска може да прочете, а останалите нека си пишат...
    Енергото определя копа, а не разни стандарти.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Аз го дадох само за пример, защото винаги се спекулира с минимумите на японските, като основно предимство. Сега пък, не бил важен? Къде е истината тогава? Пристрастието ти е налице, никакви сериозни аргументи не виждам? Аз не мога да кажа кое е по-хубаво и икономично, докато не ползвам и двете машини, в същото помещение и условия.
    Е, то пристрастието не е без причина. Ако европейските бяха технологично по-напред, щях да съм пристрастен към тях. Уверявам те, че това няма общо с финансова изгода.
    А минимумът е много важен за мен. Но в случая както подсказах Хитачито не може да слезе много ниско, понеже е със Скрол компресор.
    Имам и ДР-ки и Хитачи със скрол компресор вкъщи.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

PSB/PSA не беше ли със скрол, по тт го дават 70W, а няколкото човека дето го имат не са споменали за работа on/off.
    Jack Krauser и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе