Е ВИЕ дефакто го нарекохте въпреки кавичките , с което удовлетворихте целта на поста си.
Файловете не помня в коя тема бяха качени на английски, но и не изпитвам нужда да хабя време за да ги търся. Както сам написахте , който желае да търси и чете. Другите нека си пишат...
А термините които ВИЕ употребихте като "факти" .... "строгост на енергийния стандарт" сами по себе си се отнасят за нови машини за съответния пазар и нямат място в "дебата" , а намесването им в него бих нарекъл "небивала глупост".
Не говорим за твоите и моите , ако трябва чети и препрочитай преди да пишеш. Или просто се измъкваш
Боби , файловете бяха от лаборатория взела за тест две сходни машини едната японска , която ги подлага на различни тестове и подробно беше обяснено защо се получават разликите. Естествено нямаха нищо общо с България. Тук доста хора вярват в "дядо коледа"
Този пост е редактиран от Mig82; 09-05-19 в 17:28.
На база практика и дългогодишни изследвания. Нали знаеш защо Скроловете не падат до такива минимуми като Роторните? За това риторично те питах с какъв компресор е твоя.
Пак се започнаха разни спорчета. Истината е, че нещата не са черно и бяло. Залитането в крайности и отричането на факти, не са признак за обективност и компетентност. Догатките и теоритичните доводи - също. Не всички японки са Тошо DR серия и не всички европейки са Дайсейкай (давам го просто за пример).
Ами в спора се ражда истината. Това че твоето Хеви има по-малък минимум, не го прави по-добър климатик от япончето, което познавам отлично. Който разбира, ще си избере хубав климатик, но е хубаво да няма подвеждане в крива посока на четящите.
Пак ме намесихте.Ами ще ви кажа,едното 35RPC вече направи 2 години,а другото което в момента е демонтиран е на година и половина,Японката е от онзи ден.
Двете рпц-та са бачкали два отоплителни сезона и си вършат добре работа,относно японката мога да дам,като впечатление е че е доста тиха в сравнение с другите(пусках го две вечери на отопление.Насочването на въздушната струя е доста добро също.
Нямам представа с какъв компресор е ,дали роторен или скрол,даже незнам каква е разликата.
Това което ми направи голямо впечатление снощи е че го бях настроил на 24 градуса средна скорост на вентилатора и консумацията беше около 700 вата,след като го пуснах на минимален вентилатор консумацията падна на 340 вата.
Незнам как са го измислили но машината ме кефи максимално,въпреки че преди бях противник на машини втора употреба,но след като ми изпадна на доста добра цена го взех.
Аз го дадох само за пример, защото винаги се спекулира с минимумите на японските, като основно предимство. Сега пък, не бил важен? Къде е истината тогава? Пристрастието ти е налице, никакви сериозни аргументи не виждам? Аз не мога да кажа кое е по-хубаво и икономично, докато не ползвам и двете машини, в същото помещение и условия.
Е, то пристрастието не е без причина. Ако европейските бяха технологично по-напред, щях да съм пристрастен към тях. Уверявам те, че това няма общо с финансова изгода.
А минимумът е много важен за мен. Но в случая както подсказах Хитачито не може да слезе много ниско, понеже е със Скрол компресор.
Имам и ДР-ки и Хитачи със скрол компресор вкъщи.
PSB/PSA не беше ли със скрол, по тт го дават 70W, а няколкото човека дето го имат не са споменали за работа on/off.