Страница 208 от 350 ПърваПърва ... 158198206207208209210218258 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,106 до 3,120 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Мани това, ма ако не знаеш руски, не можеш да се оплачеш на производителя...
    Genadi80 одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    То тогава на ТЕЦа като му се разтракат втулките на турбините стой та гледай бедствие...
    На ония втулки им викат плъзгащи лагери и става интересно ако им секне масълцето.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Нещо май завиждате на ония с теца.....на кой какво му се паднало.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    Ако включиш разходите за закупуване на климатици и имаш вече изградена инсталация за парно, е ясно, че сметката на климатици няма да излезне. Друг е въпросът, че клими така или иначе се купуват за охлаждане.
    PS: Това, разбира се, важи за случай на липса на незаконни дейности по отоплителната инсталация в етажната собственост.
    Последен коментар правя за ТЕЦ-а и приключвам с коментарите за нето.
    Дори и да не включваш началната инвестиция за климатиците, този разход го имаш пак, защото след примерно 10-15години в най-добрия случай ги хвърлях в коша и трябва да извадиш пари за нови, докато на радиаторите нищо няма да им има.
    Ако така или иначе ще слагаш климатици за охлаждане, то те биха изкарали много по-дълго време, ако се ползват само лятото, а и цената може да е по-ниска, та няма как да изчезне този разход напълно от сметките за топлото. Отделно, че дори някой да спре работа лятото няма да е такава трагедия, както ако не работи зимата. Доста хора нямат охлаждане както и в доста региони няма и особена нужда или са с по-един климатик в целия апартамент.
    Малко да Ви разсея от ТЕЦ-а .
    В общи линии, когато мериш и влажността може да си играеш с температурата на изпарение на хладилния агент и така да изхвърляш повече или по-малко влага от помещението.
    Тест за ефективност на охлаждане при VRF със и без Dual Sensing Control в Испания.

Gyokov одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    May 2017

Ама всe пак не издържа и махна LMCA, макар и за охлаждане да го беше взел, нали? Комфортна цепеница да се намери не е толкова просто (има някой друг кандидат, но не са чак толкова много).

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Така е в известен смисъл да кажем около 30% от причината, но имаше и други фактори конкретно при мен.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Боби , ами тя цената на инсталацията за парно не е ли включена в цената на апартамента когато го закупуваш ? в смисъл как така климите ги плащаш , а радиаторите бонус.
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Когато купувах моя апартамент и ходих по огледи не съм усетил цените на апартаментите с така рекламираното "локално отопление" (конвектори, климатици или газ) да са били по-евтини от тези с тец. Сам можеш да си направиш сметката, ако го вземеш на шпакловка и замазка (моя не е такъв) колко струват няколко радиатора и един колектор и колко струват 3 климатика. Разликата е в това, че радиаторите по всяка вероятност ще ги купиш само веднъж докато си жив, а климатиците ще ги подмениш поне няколко пъти. Отделно ще имаш и някакви разходи за поддръжка през годините, ако си на климатици. При радиаторите е възможно никога да не се наложи подмяна или ремонти по тях, а и да се наложи ремонта ще е по-евтин. Има стари сгради на които почти нищо не е пипано по вътрешната инсталация откакто са построени.
    Такава ми е логиката и за мен тя е по-вярна от това да се гледат само месечните сметки, защото двете инсталации нямат един и същи експлоатационен живот.
    Обаче ми писна да си говорим за радиатори в тази тема и за последен път отговарям на въпрос дори и конкретно зададен към мен.
    Ще се повторя отново. Всеки да си преценява сам и да си претегли плюсовете, минусите и сметките.
    VanDan одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Така е да не "спамим" темата, аз и без това никога не съм и сигурно няма да ползвам тец-поради липса на такъв и поради непоносимост към апартаменти(такива които мога да си позволя). Просто погледнах табличката.
    Декември ще пусна скрийншот колко е разходила цепеница за кръгла година в стая 18кв.м с 3 външни стени ... мисля , че ще останеш изненадан.
    bobivg, rosswen, Genadi80 и 1 други харесват това.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Господа модератори, защо ми изчезна снимката и подписа? Поне съобщение да има в какво нарушение съм.
    Ако сте решили, че нямам място в този форум повече направо ме баннете и обещавам да не се регистрирам отново.
    Няма смисъл да се мъчим взаимно със всекидневни ограничения!!!

- - - - - - - - - -

"с" вместо "със" в последно изречение - пиша го защото не мога да редактирам
    Vizi и Genadi80 харесват това.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Поне съобщение да има в какво нарушение съм.
    bobivg, "невинен" ли пледираш или "невменяем"?
    Наясно си, че злоупотреби с търпението на всички.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Пледирам за равни права на всички.
    За мен полезността на форума не се изчерпва с повтарянето на 1000 пъти фразата "японките са много яки" и да получа дивиденти от това.
    Щом другите може да си сложат картинка на която пише Дайкин, Хитачи или друго защо аз не мога да си сложа картинка с ЛГ?
    VanDan одобрява това.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Щом другите може да си сложат картинка на която пише Дайкин, Хитачи или друго защо аз не мога да си сложа картинка с ЛГ?
    Тези с картинките не са наказани. След изтичане на санкцията, правата и благата ще ти бъдат възстановени.
    bobivg и Genadi80 харесват това.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Тези с картинките не са наказани. След изтичане на санкцията, правата и благата ще ти бъдат възстановени.
    Ами за това питах и впреденият пост има ли други правила освен тези към които дадох линк.
    Благодаря за отговора.

- - - - - - - - - -

Не забелязах днес като пиша, че ми липсват тези права, но не съм и се заглеждал много.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Пледирам за равни права на всички.
    За мен полезността на форума не се изчерпва с повтарянето на 1000 пъти фразата "японките са много яки" и да получа дивиденти от това.
    Ами така е, всеки който не ще да се прехласва по отдавна изхвърляните японски бракми попада в черния списък на модератора. Ти направи непростимата грешка да се изтъкваш с някакво си южнокорейско LG, това е направо кръвна обида за Сектата на Втората Употреба и Климатизаторите от Страната на Изгряващото Слънце.
    VanDan, bobivg, Vizi и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе