Страница 157 от 350 ПърваПърва ... 107147155156157158159167207 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Няма шанс, Боби. Пробвал съм всякакви условия на моето хитачи с отдавана мощност на отопление 2.5 (0.5 ~ 6.1)kW и консумирана мощност 395 (65 ~ 1490)W.
    На външна +7 , вътрешна +16, зададена на ДУ 20 и всякакви режими на вентилатора климатикът слиза до 300 - 320W и изключва като работи достатъчно дълго време за достигане на 19-20 градуса, за да елиминирам причината минимално време след старт на компресора. При по-нормални условия на ползване (зададени 24-25 градуса и в помещението 22-23) е изключвал и на 380 - 450W. При авто вентилатор изключва на по-висока консумирана мощност, при тих вентилатор на по-ниска.
    Максималната мощност отговаря на каталожните данни.
    Мицубишито ми с минимум по каталог 1.5kW слиза на 290W консумация.
    При тръгване на компресора на хитачито веднага тръгва и вътрешния вентилатор и има период от няколко секунди, в които е неприятно студено усещането под климатика. Мицубишито е на другата крайност - отваря клапите и тръгва вентилатора, когато консумацията е 900W след което плавно смъква или изключва поради подминаване на заданието.
    bobivg одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не искам да се заяждам, но нека хората, които притежаяат к2у (повечето от тях уважавам и са ми симпатични), да не генерализират колко "могъщи" са всички японски машини и на какви неземни минимуми слизали. Да не съдят по своите машини, за всички останали. Излиза, че марките са 2-3 (грубо) и то определени модели. Не е редно да се обобщава така нито за японски, нито за европейски машини. Нека бъдем по-обективни, нормално е всеки от нас да има някакви пристрастия.
    Рос ти искаш невъзможното. К2У е име на секта. Ще те заклеймят, че нищо не разбираш от климатици.
    Сега като се окаже, че при едни и същи условия старият японец лапа повече ток от нова европейка, Касапа какво ще прави?!
    Rafailiev одобрява това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На друго място е заровено кучето.Преди време си търсехме и се търсеха машини да ти е топло и комфортно, ниската консумация беще странично явление, сега търсите и търсят машини по критерий да харчат 5 лева по-малко на месец и за стигат до 50 вата консумация под 0-та.И ако не е така, боя народ оревават света, независимо,,че машината си върши работата и си топли идеално.
    VeleV.Klima, Aleksandars, Kasap и 6 други харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    На друго място е заровено кучето.Преди време си търсехме и се търсеха машини да ти е топло и комфортно, ниската консумация беще странично явление, сега търсите и търсят машини по критерий да харчат 5 лева по-малко на месец и за стигат до 50 вата консумация под 0-та.И ако не е така, боя народ оревават света, независимо,,че машината си върши работата и си топли идеално.
    Напълно съгласен съм с този пост.
    Genadi80 одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Сега като се окаже, че при едни и същи условия старият японец лапа повече ток от нова европейка, Касапа какво ще прави?!
    Ще седи и ще чака следващия удобен момент , докато отмине неудобния

Абе Еди , не е точно така ... ти имаш DR , касапа саньо ... но нещата доста се обобщаваха по едно време с буквичките к2у (не от теб) ! Аз отивам за риба
    Този пост е редактиран от Mig82; 09-05-19 в 14:09.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имам DR-а, защото за помещението където е сложен, нямаше европеец, който може да върши работата - да го пусна при -20 и да стопли за 30 минути подпокривна стая 32 квадрата, а после да спя нормално, когато е на метър до главата ми.То и сега няма такъв.Имаше само един евромодел /Нокрия/ и то на тройна цена, който би стоплил, но нямаше да има комфорта, който ми дава сега DR-а.Просто си паснаха машина-помещение.
    Aleksandars и SPSt харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Смисъла на поста ми беше друг но ...

32кв.м. добре но щом е подпокривна на каква височина е ? За това го стопля бързо.
    Изолация има ли ?

Не е толкова невъзможно ми се струва да се намери машина която да свърши работа.
    Този пост е редактиран от Mig82; 09-05-19 в 15:28.
    rosswen одобрява това.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нещата са доволно прости, но за тези за които се налага, ще обясня. Има два енергийни стандарта, като единия е значително по-строг. Елементарната логика подсказва, че при машини от еднакъв клас, по-икономични са тези, които покриват по-взискателния стандарт. Който иска може да прочете, а останалите нека си пишат...
    Aleksandars и SPSt харесват това.

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Само да вметна, че това Хитачи мисля беше 40-ка с голяма максимална отоплителна мощност. Не може да се изисква да пада до много ниски минимуми, понеже е за по-големи помещения. А и е със Скрол компресор.
    Genadi80 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Само да вметна, че това Хитачи мисля беше 40-ка с голяма максимална отоплителна мощност. Не може да се изисква да пада до много ниски минимуми, понеже е за по-големи помещения. А и е със Скрол компресор.
    60-ката, на недолюбвана от теб марка (за европейския пазар), си работи по цял ден на 180-190W, при външни от +4 до +13гр. Не, че нещо, ама почна шикалкавене. 100% на тоя Хитак, по каталог, не му дават 500W минимална консумация.
    zxc0, Jack Krauser и milanov харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Нещата са доволно прости, но за тези за които се налага, ще обясня. Има два енергийни стандарта, като единия е значително по-строг. Елементарната логика подсказва, че при машини от еднакъв клас, по-икономични са тези, които покриват по-взискателния стандарт. Който иска може да прочете, а останалите нека си пишат...

Така , но с едно условие двата стандарта се смятат при различни условия и формули затова по JIS , COP излиза по-голям Затова има и различни обозначения на тези стандарти. Някой беше поствал файлове където това беше описано но който иска е прочел , другите нека си пишат ...
    bobivg одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Да 40-ка е.

Honor Play с помощта на Tapatalk

16. Junior Member Аватара на integrale
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Да 40-ка е.

Honor Play с помощта на Tapatalk
    Моя е 22ка... все едно консумацията му е идентична... ОБАЧЕ за последните 5 дни е глътнал 1,60 лв.... Дали е много или малко за 35 кубика стайче.... не знам

Officeservices.bg

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Така , но с едно условие двата стандарта се смятат при различни условия и формули затова по JIS , COP излиза по-голям
    Бих се изкушил да нарека горното "небивала глупост", но ще проявя търпение и ще изчакам да разясните различията в условията и формулите. Ще помоля и за някави факти в подкрепа на твърденията Ви.
    Aleksandars одобрява това.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Японските нямат ли си таблички с външна температура, топлоотдаване и консумация, подобно на европейските? Така по лесно може да се сравняват.
    Касапе, предполагам за това говори и е пускано поне 2 пъти
    Има ли разлика в енергоефективността на климатиците, предназначени за европейския пазар и тези за японския? - Condex
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе