Генади, да нямаш губери,килими или нещо друго мъхесто?
LBто в хола “свети”, а работи в 50 (+20) квадрата.
Генади, да нямаш губери,килими или нещо друго мъхесто?
LBто в хола “свети”, а работи в 50 (+20) квадрата.
15.5 градуса след 2 часа работа.
Honor Play с помощта на Tapatalk
- - - - - - - - - -
Не само килима в кухнята е малко мъхест,но това не е предпоставка.Машината не е чистена от миналото лято,а и работи в помещение в което се пуши.Работи на 24 градуса на тих вентилатор иначе ще ме издуха в кухнята заедно с папагала.Образува много конденз и затова толкова бързо брадяса.
Мислех утре да я разколачвам,но ме извикаха извънредно на работа.
Статия за еволюцията на дайкините в периода 1994-2011г.
Основния въпрос е заслужава ли си подмяната на стария климатик.
За мен беше интересно четиво, а за вас?
Има ли още жадни за четене?
Защо вътрешните тела на японките са като изскочили от филма трансформърс.
Не ми даваше вътрешно спокойствие въпроса, защо са различни и за себе си намерих отговора.
На база тази линк, предходния и други материали които съм чел стигнах до извода (открих топлата вода).
Японките са си по-добри за Япония при техните условия защото са оптимизирани за тамошните условия, а европейките са оптимизирани за тукашния климат.
Кое е по-добре да купиш 20 годишно БМВ висок клас или нова Дачия зависи къде мислиш да я караш по пътищата или на писта.
Дайте нещо за 32 квадрата подпокривно, 20 см изолация на покрива, пуска се при -15, -20 да стопля до 20-22 градуса за 15-ина, 20 минути, да има плазмена касета, да е тих- на метър от главата ми работи, на цени около 900- 1000 лева.
edi1, целта не ми е да оплювам това или онова. Затова ги пиша тези неща в тази тема (да не накърнявам интереси). Ако искаш да стоплиш нещо бързо това е камина, може и през това време да опечеш мръвки. Говоря за отопление в общия случай когато трябва да се подържа температура при различни външни температури постоянно.
Искам да кажа, че за всяко помещение и цел си има подходяща машина и в много случаи джапанките са незаменими.Камина нищо няма да свърши при мен, това е подпокривно на вила.Кой ще мъкне дърва до вилата, после в студа на втория етаж и кой ще чака да се стопли.Имам и евро, имам и японска машина.Всичко си работи съответно.Не следва да се отричат нито европейките, нито япончетата.
[QUOTE=edi1;933741]Искам да кажа, че за всяко помещение и цел си има подходяща машина и в много случаи джапанките са незаменими/QUOTE]
Напълно съм съгласен
Тези нови японски модели с вътрешните тела от трансформърс ще бъдат внесени втора употреба в България чак след 10-15 години, някъде към 2030 - 2035-та. Желаещите да се запасят с търпение. А да ги купуваш нови не си струва - българските търговци ги продават на двойни цени.
В Япония ~ 1750 лева
https://kakaku.com/item/K0000847598/
В България същото за 3760 лева
https://maxclima.bg/order.php?pr=1012
И ся последно тез извънземни стават или не стават....
Джак, машините са добри за охлаждане, оптимизиране са за това ........ и толкова . Просто такава им е системата на отценяване - годишната консумация на охлаждането е с по-голям тежест. за разлика от европейките.
Най-просто казано европейки се оптимизират за широк диапазон на външните температури, а японките за режим на охлаждане, защото климата там е такъв, че външната се изменя в по-малък диапазон.
Можеш да изкажеш твоето мнение аргументирано, ако някъде бъркам в разсъжденията ще си призная грешката.
добавка: Момчета, далеч съм от мисълта че височко знам, но на картинката ясно се вижда че отоплението в Япония е по-малка част от охлаждането.
Защо нордик моделите са с по-големи външни тела?
Този пост е редактиран от bobivg; 06-08-19 в 01:06.