Страница 131 от 350 ПърваПърва ... 81121129130131132133141181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,951 до 1,965 от общо 5244
Like Tree4651Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Момчета срам не срам ще си призна, поръчах си делукса за мен и ще го слагам на мястото на LMCA-то. А сегашния отива при бащата на жена ми на едно по-топло място от София. Той мрази климатиците и не иска да се топли с него, та ще го сложим в друга стая и като ходим лятото да ни е хладно.
    Rafailiev одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    SPSt, уместна забележка. Забравих да уточня, че питам за инверторните машини.
    А, какво значение има каква е машината. Не мисля, че всички машини с честотно управление /инвертори/ имат външен въздушен датчик.

4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Момчета срам не срам ще си призна, поръчах си делукса за мен и ще го слагам на мястото на LMCA-то. А сегашния отива при бащата на жена ми на едно по-топло място от София. Той мрази климатиците и не иска да се топли с него, та ще го сложим в друга стая и като ходим лятото да ни е хладно.
    Сега поне ще имаме по-голямо наблюдение относно работата на LG-тата.
    Rafailiev одобрява това.

5. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Боби, честито и чакаме отзиви. Намалението наистина е сериозно и то само на 9-ката. В e-mag също само на 9.
    Дано да те радва с топлина, комфорт и ниска консумация. [emoji482]

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Mig82, моля разясни как с покачване на минимума се помага да не се преохлажда външния топлообменник? Моята логика е такава - ако се покачва минимума се вкарва повече топлина и тогава топлообменника се охлажда повече. Къде греша?
    Мисля че част от тази топлина не може да се отдели напълно в помещението и фреона се връща в топлообменника(външния) с по-висока температура при минимум от 400 w отколкото при 160w. Изхождам от това че при леко натоварена машина заскрежава по-бавно отколкото при работа на минимум . Но това си е само предположение от моя страна нищо чудно да е друга причината ...

- - - - - - - - - -

Затова беше интересно дали на миланов дайсекая е зачестил дефростите ?
    Genadi80 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Мисля, че не си сбъркал. И на мен ми мина през ума да взема един такъв. Монтажът от Зора или?

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Rado Smilkov Виж публикацията
    Боби, честито и чакаме отзиви. Намалението наистина е сериозно и то само на 9-ката. В e-mag също само на 9.
    Дано да те радва с топлина, комфорт и ниска консумация. [emoji482]
    Мерси, този за вкъщи ще е само за охлаждане и на него не мисля да слагам устройство за измерване,че ще е много сложно. Има си вградено някакво "устройство" за консумация, но предполагам е само за ориентир. До колкото видях от разни картинки нещата ще са от сорта на 0,4- 0,5-1,2kW и т.н.
    Genadi80 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    А, какво значение има каква е машината. Не мисля, че всички машини с честотно управление /инвертори/ имат външен въздушен датчик.
    Просто си мислех, че всички съвременни инверторни машини имат външен въздушен датчик.
    Може би греша.
    Кажи ако знаеш за такава машина.

Mig82, благодаря че сподели. Като се замисля има логика в разсъждението ти.
    А дали е възможно като умишлено се вкарва в Он-Оф да се цели както ти казваш намаляване на преохлаждането на външния топлообменник, но то да бъде от времето в което машината е в Оф?

Може ли някой от професионалистите да сподели мнение.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София

Така, така, да потвърдя, дефростите са на 10 он офф цикъла.(Засекох ги!)
    Сега друго, сигурно ще решите, че много съм се вманиачил(а то е така ахаха)обаче- какво се случва.
    След, като засекох он офф циклите излязох от вкъщи, като машината е оставена на задание 23 градуса.Он-10мин., офф 3 мин.
    Сега като се прибрах машината не бичеше он офф, а се беше кротнала на 390 вата.Обаче след 25мин престой в стаята при включен компютър, крушка 100вата и аз, машината пак почна он офф.
    Крушката и компа ги изключвам от схемата, защото, като засичах он офф циклите, нямаше нищо др. включено в стаята.Бях само аз и си четях една книжка.
    Някъде бях чел, колко вата топлина отделя един човек, но не мога да се сетя колко беше, ама явно е достатъчно, за да променя макар и малко температурата в стаята.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Аз нещо не разбрах за МХИ ли говориш ?
    Защото до сега всички обесняваха как МХИ- то не правело дефрост освен ако не е яко заскрежена питата.
    Такива по - часовник и “празни” дефрости не правели при никакви обстоятелсва.

ето малко инфо за една цепеница на фуджицу относно дефроста
    Бичи на 700-900 вата ( около номинала) и уж фуджаците под 0 градуса дефроствали на 2-3 часа , но моя нещо явно е дефектен и не се сеща .

- - - - - - - - - -

Поправка сега спря за дефрост !
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    zxc0 одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

60ZSX-S, в момента. Външна -5, задание 24, в помещението близо 25гр. Топли около 115м3.
    Дефрост не съм хващал от онзи ден.

Сутринта беше -8-9, работеше на около 660W, над тази стойност не съм го хващал, студът е сух и си свирка. На магазина под мен, са му спряли отоплението. Абе...истинска цепеница.
    Този пост е редактиран от rosswen; 24-02-19 в 20:50.
    Jack Krauser одобрява това.

14.  

15. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Раптор, 100-ина вата отделя човешкото тяло на час, като сложиш крушката и компа - около 300W за час, 150-ина за половината време, вероятно е съвпадение - или си много на ръба. [emoji3]
    П.П. Слагай led крушка. [emoji16]
    bobivg и rosswen харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Mig82, моля разясни как с покачване на минимума се помага да не се преохлажда външния топлообменник? Моята логика е такава - ако се покачва минимума се вкарва повече топлина и тогава топлообменника се охлажда повече. Къде греша?
    То си е така. На минимум външната пита би трябвало да е с най-малка разлика спрямо околния въздух. С увеличаване на натоварването питата изстива все повече и разликата спрямо околния въздух се увеличава.
    zxc0 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

rosswen, как ще обясниш това, че в повече от два пъти по-голям обем (хола ти) машината харчи по-малко от два пъти отколкото харчи машината ти в спалнята? При все това, че става въпрос за 60ка и 20ка, а казват че малките машини са по-ефективни.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

И сега кво ... ще прехвърляте "онази тема" тук ли
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 20:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 20:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 13:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 14:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 10:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе