Такава "усмивка" е трудно да се пропусне и от самолет. Ама сигурно нямат мухъл при така добре вентилиран покрив [emoji14]
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Такава "усмивка" е трудно да се пропусне и от самолет. Ама сигурно нямат мухъл при така добре вентилиран покрив [emoji14]
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ако знаеш колко е скучно в Холандския форум... Никой не се оплаква или ако има проблем се решава бързо..
Във Финландския е още по тихо...
Купона е тук
- - - - - - - - - -
От самолет-няма да видиш нищо. Винаги има облаци, но полицията си има хеликоптери и си кръжат редовно... Не се притеснявай
- - - - - - - - - -
Само все още се чудя, защо всичкото това писане не е в раздела - Дъра-Бъра
Ако някой реши да чете Други марки климатици-попада при Алиса в страната на чудесата тук
Явно търпението на Модератора и Администратора е безгранично ….
Този пост е редактиран от stainway; 24-08-18 в 03:09.
Хубаво си говорите за изолации и т.н. ама всички сме се минали с тези пусти климатици. Не правя реклама, просто питам какво е вашето мнение за Вакуумният радиатор.
Човека с 1 киловатчас отоплява целият си апартамент от 90 кв.м. Никъде обаче не се споменава КПД на системата, което ми се вижда като една много добре пазена тайна, клоняща към 1-ца :D
Също ми е интересно вашето мнение по въпроса, дали са силно коригирани данните от отчетите в статията или ви се струват реални
Като се комбинира и с една от онези кутийки дето правят сметката за ток наполовина и всичко си идва на мястото.
С 5 стинки 100 квадрата.
КПД то на вакума ще трябва да е към четири-петстотин процента.Има един форум Мазето, там от доста време се пробват да добият енергия от нищото.
Навремето изчетох всичко за вакуумните радиатори. Няма никаква магия.
Ползват се основно когато топлоносителя е с малък дебит.Примерно голяма къща с мижава помпичка и в някоя стая на 3тив етаж водата едва циркулира. Тогава с такъв радиатор може да изпомпва повече топлина естествено за сметка на почти студена изходна вода.
При електрическите просто се работи с ниска температура, което пак е предимство пред смотан конвектор.
- - - - - - - - - -
5kw са постижими и в повече от 100кв.м.
Но е хубаво да има и бекъп ако случайно оптимизмът дойде в повече или зимата се залюти. Затова моят бекъп е към 15kw конвектори.
- - - - - - - - - -
п.с. И разбира се трифазен ток, развързан по стаите...
Screenshot_20180826-153255.jpg
И какво не съм разбрал?
Не си разбрал, че цената на истински употребяван дайсейкай не е 650 лева и на такава цена няма смисъл да се продава, а да се ползва до последно, имайки пред вид качествата му и начина на работа. Другият вариант е да се подари, както бих постъпил аз. Пожелавам ти да събереш пари някой ден и да си купиш истински дайсейкай, за да успееш да ме (ни) разбереш.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
"Чарли, дай брадвата на Миланов и си ползвай машината със здраве. Измий я, да не смърди, ако е нужно и не я ползвай, когато не е необходимо / като на снимката."
Додо, вече няколко пъти го пишеш това, но те уверявам, че не е вярно. Машините си вършат работата и поддържат зададена температура с минимума и на отопление и на охлаждане. Моята в момента работи на 50 W и ако я спра температурата в помещението ще се вдигне до некомфортно ниво най-много до половин час. Без да се обиждаш, но ще ти пожелая същото, което и ти на Миланов: Купи си такава машина и тогава пак пиши има или няма смисъл да работи на минимум. А тя /ако не се изключва/ може да го прави мноого дълго време.