Страница 18 от 350 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Джак, разкажи ни пак за топлинното разширение и как точно руши изолацията?

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ако минералната вата поставена с пародишаща мембрана зад шпаклован и боядисан с качествени материали гипсокартон и дебела външна изолация се мухлясва ... то същото първо би се случило и с одеялото в скрина и дрехите в гардероба ви. Много повече отношение към влагата и мухъла има изпълнението на основите , тавана и покрива на жилището.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Майко мила, какви сте ги изписали за няколко часа.
    Най-живата и забавна тема във форума
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Забавна, таратанци! Баси глупостите!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Пуканките свършиха

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ако на панел (бетон) от вътрешната страна се залепи фибран 2см. като няма въздух между стената и фибрана какво ще се ороси?

Първо прозорците , а след това и челото на собственика. Фибрана на пода или вънка , всъщност май всеки си пише за своето виждане за топлоизолации , сгради и изпълнение от там и глупостите

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Аз дотук разбрах няколко неща:
    1. Миланов обича домати и краставици
    2.ccankov73 и tony34al имат "шведки" да ги возят
    3. Венци май е ходил на лугата в Поморие
    4. Ах да и вътрешна изолация без външна-не е добре
    Сега се питам-защо ще си слагам вътрешна изолация, ако имам вече външна такава? Аз виждам само дискомфорт-намаля се обема на жилищната площ, стените не са ми от тухли, а от разни гипс картони,температурата варира повече и т.н. Ако ще е за икономия-най-вероятно ще ви изненадат с нови цени на електроенергията. За комфорт-не мога да намеря причина.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    А ти прочете ли ПП , на пост 220. Цял ден питам защо при наличие на дебела външна , наличието на вътрешна било голяма глупост и цял ден ми се носи вода от 9 кладенеца ..... какво било или щяло да стане ако няма хубава външна Под нивото ми е да давам характеристики , човек сам говори за себе си.

Лично аз не познавам някой да си е направил вътрешна изолация на къщата , без да има външна...
    Стига де - в темата за избор на климатици (че и тук) има не малко примери, в които в графата изолация е написано картон и вата отвътре без външна. Не рядко по панелките са така. По-лесно и евтино излиза при ремонт и без това слагаш картон, да сложиш и вата. Иначе отвън алпинисти, повечко разходи и т.н.
    Не че нещо, но какво се очаква да се пише в тази тема. Това е моментната чат-стая на клима маниаците, но пък аз не се топля на климатици, така че май е обща за форума. Пак се радвайте, че го няма Викинга да дойде с лагерите и Хайку постовете си с лични излияния как се посбийвал.
    Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-18 в 01:40.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Van Dan- рано или късно ще се премине на отопление от термопомпи -въздух-въздух, или вода-въздух и т.н. В западна Европа е решено да се прекрати ползването на природен газ за отопление, така,че е въпрос на време.

Специално за Холандия- спира се добива на газ ( имат много залежи), заради земетресения, които почнаха да се случват на север. Явно пропадат земни пластове от източването на газта и се реши да се прекрати добива до 2030 година. Постепенно се намаля, но има производства , който не могат без газ- за тях се строй в момента фабрика, която да обогатява газта с нужните елементи, защото се оказа, че не може просто да се пусне отнякъде . Има специфика на добиваната газ тук и тази от ***** примерно или втечнена от саудитска арабия и т.н. Иначе има готов терминал и за такъв вид-стои празен в Ротердам.

От друга страна тук никой не желае да бъде заложник на внос от непредвидими субекти, затова се мисли как да се компенсира ползването на газ от домакинствата.
    Строят се много вятърни централи на вътре в морето, за да не пречат на изгледа Домакинствата слагат слънчеви панели , Франция произвежда много от ядрени централи и изнася и т.н.

Мисълта ми е, че за да се постигнат договорките от Киото , трябва да се спре с горенето на фосилни горива до минимум.

Това е и причината да се захвана с климатици-къщата е стара ,както и много други в центровете на градовете и няма примерно бетонен под, за да си направя подово и термопомпа.
    Изолация-да трябва да има, но идеята на енергийно независим дом е да си произвежда енергията, която е необходима и да не се налага ползването на доставчик.Примерно слъчеви панели на покрива-съседите ми си сложиха и са много доволни. Ще го направя и аз догодина.

Така,че проблема е комплексен и не е само до изолацията....

За съжаления от тук нататък ще има електрически автомобили, термопомпи и т.н. Газта си е изиграла ролята от 60-те години на миналия век, като е заместила въглища и дърва за отопление, но няма бъдеще.
    Така, че дайте да си говорим за цепеници и кои топлят повече и разбира се си направете външна изолация
    П.П. Влиза забрана за продажба на бензинови и дизелови автомобили през 2025. Франция обяви нещо подобно също...
    Този пост е редактиран от stainway; 24-08-18 в 02:30.
    necata2 и Rafailiev харесват това.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    ...
    Нищо не си разбрал, при всичката мъдрост, която можеш да нагребеш от темата...
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Не успяхме да намерим формула за превръщане на RPS във Watt's, но разбрах за доматите и краставиците
    Този пост е редактиран от stainway; 24-08-18 в 02:32.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

1. Миланов обича домати и краставици
    2.ccankov73 и tony34al имат "шведки" да ги возят
    3. Венци май е ходил на лугата в Поморие[emoji106]
    4. Ах да и вътрешна изолация без външна-не е добре
    Сега се питам-защо ще си слагам вътрешна изолация, ако имам вече външна такава? Аз виждам само дискомфорт-намаля се обема на жилищната площ, стените не са ми от тухли, а от разни гипс картони,температурата варира повече и т.н. Ако ще е за икономия-най-вероятно ще ви изненадат с нови цени на електроенергията. За комфорт-не мога да намеря причина.
    Ето какво става в Холандия с хора които не намират причини да си сложат вътрешна топлоизолация ... поне на тавана Ама то и арестите там сигирно са по "комфортни" от нашите

https://ureport.bg/57780/2015/02/07/...ana-po-pokriva

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

И затворите са много хубави-даже поемат срещу заплащане осъдени от Белгия, Германия и Франция. Добър бизнес
    А иначе си минават редовно хеликоптери и сканират за необичайно потребление и топлина и много бързо ги прибират-ефективно!

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не успяхме да намерим формула за превръщане на RPS във Watt's, но разбрах за доматите и краставиците
    И добре че не успяхте, че не знам как щяхте да си поделите Нобеловата награда за физика...

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Ако проявиш малко търпение-може да се появи и първият български нобелов лауреат .
    Ще бъде нещо от квантовата физика и свързано с климатиците предполагам

П.П. Някои си имат вече и "шведки", така че ходенето до Стокхолм за награждаването е подробност

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 350 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе