Джак, разкажи ни пак за топлинното разширение и как точно руши изолацията?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Джак, разкажи ни пак за топлинното разширение и как точно руши изолацията?
Ако минералната вата поставена с пародишаща мембрана зад шпаклован и боядисан с качествени материали гипсокартон и дебела външна изолация се мухлясва ... то същото първо би се случило и с одеялото в скрина и дрехите в гардероба ви. Много повече отношение към влагата и мухъла има изпълнението на основите , тавана и покрива на жилището.
Забавна, таратанци! Баси глупостите!
Аз дотук разбрах няколко неща:
1. Миланов обича домати и краставици
2.ccankov73 и tony34al имат "шведки" да ги возят
3. Венци май е ходил на лугата в Поморие
4. Ах да и вътрешна изолация без външна-не е добре
Сега се питам-защо ще си слагам вътрешна изолация, ако имам вече външна такава? Аз виждам само дискомфорт-намаля се обема на жилищната площ, стените не са ми от тухли, а от разни гипс картони,температурата варира повече и т.н. Ако ще е за икономия-най-вероятно ще ви изненадат с нови цени на електроенергията. За комфорт-не мога да намеря причина.
Стига де - в темата за избор на климатици (че и тук) има не малко примери, в които в графата изолация е написано картон и вата отвътре без външна. Не рядко по панелките са така. По-лесно и евтино излиза при ремонт и без това слагаш картон, да сложиш и вата. Иначе отвън алпинисти, повечко разходи и т.н.
Не че нещо, но какво се очаква да се пише в тази тема. Това е моментната чат-стая на клима маниаците, но пък аз не се топля на климатици, така че май е обща за форума. Пак се радвайте, че го няма Викинга да дойде с лагерите и Хайку постовете си с лични излияния как се посбийвал.
Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-18 в 01:40.
Van Dan- рано или късно ще се премине на отопление от термопомпи -въздух-въздух, или вода-въздух и т.н. В западна Европа е решено да се прекрати ползването на природен газ за отопление, така,че е въпрос на време.
Специално за Холандия- спира се добива на газ ( имат много залежи), заради земетресения, които почнаха да се случват на север. Явно пропадат земни пластове от източването на газта и се реши да се прекрати добива до 2030 година. Постепенно се намаля, но има производства , който не могат без газ- за тях се строй в момента фабрика, която да обогатява газта с нужните елементи, защото се оказа, че не може просто да се пусне отнякъде . Има специфика на добиваната газ тук и тази от ***** примерно или втечнена от саудитска арабия и т.н. Иначе има готов терминал и за такъв вид-стои празен в Ротердам.
От друга страна тук никой не желае да бъде заложник на внос от непредвидими субекти, затова се мисли как да се компенсира ползването на газ от домакинствата.
Строят се много вятърни централи на вътре в морето, за да не пречат на изгледа Домакинствата слагат слънчеви панели , Франция произвежда много от ядрени централи и изнася и т.н.
Мисълта ми е, че за да се постигнат договорките от Киото , трябва да се спре с горенето на фосилни горива до минимум.
Това е и причината да се захвана с климатици-къщата е стара ,както и много други в центровете на градовете и няма примерно бетонен под, за да си направя подово и термопомпа.
Изолация-да трябва да има, но идеята на енергийно независим дом е да си произвежда енергията, която е необходима и да не се налага ползването на доставчик.Примерно слъчеви панели на покрива-съседите ми си сложиха и са много доволни. Ще го направя и аз догодина.
Така,че проблема е комплексен и не е само до изолацията....
За съжаления от тук нататък ще има електрически автомобили, термопомпи и т.н. Газта си е изиграла ролята от 60-те години на миналия век, като е заместила въглища и дърва за отопление, но няма бъдеще.
Така, че дайте да си говорим за цепеници и кои топлят повече и разбира се си направете външна изолация
П.П. Влиза забрана за продажба на бензинови и дизелови автомобили през 2025. Франция обяви нещо подобно също...
Този пост е редактиран от stainway; 24-08-18 в 02:30.
Не успяхме да намерим формула за превръщане на RPS във Watt's, но разбрах за доматите и краставиците
Този пост е редактиран от stainway; 24-08-18 в 02:32.
Ето какво става в Холандия с хора които не намират причини да си сложат вътрешна топлоизолация ... поне на тавана Ама то и арестите там сигирно са по "комфортни" от нашите
https://ureport.bg/57780/2015/02/07/...ana-po-pokriva
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
И затворите са много хубави-даже поемат срещу заплащане осъдени от Белгия, Германия и Франция. Добър бизнес
А иначе си минават редовно хеликоптери и сканират за необичайно потребление и топлина и много бързо ги прибират-ефективно!
Ако проявиш малко търпение-може да се появи и първият български нобелов лауреат .
Ще бъде нещо от квантовата физика и свързано с климатиците предполагам
П.П. Някои си имат вече и "шведки", така че ходенето до Стокхолм за награждаването е подробност