Чепата, какво означава? Ако искаш мога и така да го кажа - Доста Мерцедеси станаха половин или четвърт Рено, но 2 или 4 Рена.... и т.н.
Чепата, какво означава? Ако искаш мога и така да го кажа - Доста Мерцедеси станаха половин или четвърт Рено, но 2 или 4 Рена.... и т.н.
Имах пред вид, че е нещо като да сравняваш мерцедес и бмв. Това са хубави машини, само къщичките при едните влошават донякъде нещата, поне за мен. Едва ли универсално дистанционно подкарва всички функции.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
За средно интелегентен човек къщичките не са толкова страшни и лекото неудобство си заслужава. Дори само заради липсата на самопочистване и енергиен монитор при Д5. Иначе наистина и двете машини са хубави. Време ти е да се престрашиш и да опиташ ДУ с къщички.![]()
Къщичките не са проблем (поне за мен), но цените са такива, че все ме отказват и аз да си поръчам японска машина.
Я кажи къде си се прицелил-базов или висок клас, защото ми се струва, че при новите машини нещата вече не са точно така. При някои даже е обратно. Ако при сходни модели има по-висока цена на японската машина, то параметрите и ще са по-добри. Вече ако сравняваш масовката при европейските модели с топ модели за японския пазар, тогава ще има по-голяма разлика.
Става въпрос за К2У висок клас, 5-10 годишни, с 1 година гаранция, които намирам на цена около 1500лв.
В София пазара е доста по-ограничен за такива машини отколкото в Пловдив, нямам познат на който да се доверя и затова не мога да се реша че е по-малко рискова сделка отколкото да си взема нова машина за същите пари (25ZS-S примерно).
Честно казано, нови японски машини не съм заглеждал, но очаквам че цените там ще са от 2500лв нагоре за машина с капацитет около 3кW каквато смятам че ми трябва на мен.
Колега, не, че нещо, ама какъв е проблема да се дадат 3000 лева за нова японска машина, след като си готов да платиш 1500 лева за 10 годишна? Това изобщо не мога да го разбера.
За К2У си прав-там пазарът е по специфичен, особено за високия клас. Но виж примерно това. Не мисля, че отстъпва по нещо на цитираната от теб машина. Ако човек не е притиснат да бърза, може да намери това което търси. Между другото гаранциите при К2У достигат до 3г.-къде с профилактика, къде без.
- - - - - - - - - -
Може ли аз да ти отговоря? Просто не смятам за разумно да се дадат 3000 лв. за каквато и да е битова техника. С разликата от 1500 лв. предпочитам да отида на почивка, екскурзия или дори да ги "изпукам". Колегата сигурно има негови основания и нашите се различават от твоите. Какво има за разбиране?
Вярно е, че има всякакви хора.Синът ми работи в една от големите вериги.Влиза една госпожа след работа, завърта се за половин час, поръчва техника за 35 бимберици предимно Миле и казва на другия ден всичко да е и е доставено и монтирано и си излиза.
Колегата искаше да подчертае, че светът е шарен и хората са различни. Тази госпожа иска да си покани гости, да ги заведе в кухнята и да им покаже техника за 35 бона. Моите гости примерно ги настанявам не в кухнята, а около масата в хола. И не ги интересува колко ми струва климатика, след като е хладно. Не ги интересува колко ми струва хладилника, след като на масата питиетата подскачат от студ.![]()
Може ли аз да се позасмея? 1500 лева, за машина само с 3 години гаранция би дал човек с неограничен бюджет или някой, на когото ме ги дават парите. Климатизаторът от висок клас не е електрическа лампа, за да го сменяш непрекъснато и боднат веднъж, трябва да виси поне 10 години. Второ, за К2У от висок клас се редят на опашка и ако нямаш връзки, трудно ще се добереш до такъв. Три години гаранция наистина получих и аз, но машината ми е среден или нисък клас, за която момчетата имат много резервни части и могат да си я позволят. Едва ли някой би държал части за висок клас машини, вместо да ги сглоби и продаде от чисто търговски интерес. Така че едва ли биха ти дали 3 годишна гаранция за 10 годишна машина, освен ако търговеца не е хазартен тип. Има К2У машини от среден клас със COP 5 и нагоре, които са на много по-добра цена, по-нови са, има части за тях и са на нивото на европейския висок клас, като изключиш някои необходими екстри, лесно заменими с допълнителен радиомодул. Това се купува, когато парите не стигат и след 3 години се сменя с чисто нов, ако не изкара
Не разбрах точно на какво ще се позасмееш, но на ЛС мога да ти дам имената на фирми, които дава 3г. гаранция за К2У-едната е безусловна, едната е срещу профилактика или просто заплащане за удължаване на гаранцията. Дайкинът ми беше с 3 г. гаранция /срещу профилактики след 1-ва и след 2-ра година, която естествено не се наложи да ползвам. Ако не знаеш някои от фирмите за К2У рядко ремонтират-по-често направо сменят машината, така че това за резервните части изобщо не е валидно. Дори не вярвам някой да държи резервни части на склад, при условие, че имат голямо количество машини на склад-кои годни, кои не дотам.
Вместо за цепеници започнахме да си говорим за сухи пръчки.