Страница 24 от 350 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    По същата причина, поради която хранителните вериги, продават в източна Европа храни с по-ниско качество - защото могат.
    Когато нормалните потребители могат да си позволят да плащат 35 лева за кило кашкавал и 55 за кило шунка -качество би трябвало да е добро. Отворих хладилника за да погледна цените...

Шунката я изхвърлих ,защото е минал срока на годност Не знам какви са цените в България, но предполагам по-ниски.От друга страна тук хранителните продукти са или без ДДС или с 6%-зависи дали е базов продукт или не.
    Няма как хем да бъде евтино ,хем и много качествено. Някой ми се беше похвалил какво страхотно телешко шкембе от Холандия продавали в България.... Ами сетили са се да си продават и субпродуктите,вместо да ги хвърлят .Аз съм за еднакво качество навсякъде в ЕС, но надали ще стане просто с наредба. То ако можеха и пенсиите с наредба да се вдигат....

- - - - - - - - - -

Колкото до газта- няма такова нещо, че някой налага да се ползва. Ще се намали до минимум (поне тук в Холандия е решено). Сега се търсят възможно най-ефективни решения, но примерно ако сте решили да си сменяте газовия котел или ви трябва нов-вероятността е голяма да изберете хибриден вариант като този:
    https://www.janseninstalshop.nl/feed...SABEgK2BfD_BwE

Самите производители на газови котли търсят сътрудничество с производителите на климатична техника и нещата се наместват. Няма да стане за 2 дена, но се работи по въпроса
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    Някой ще ми обясни ли откъде идва разликата между два хипотетично еднакви климатика за Европа и за Япония.
    Например две 12ки с 40кг тела, 12кг вътрешни, 1.2кг фреон,1000w компресор, 30w външен вентилатор и 20w турбина.
    И двата са full DC inverters с честотен, амплитуден и pwm контрол, еднакви топлообменици.
    А единия е с Cop 4, другия 7.
    Как става?

- - - - - - - - - -

При автомобилите има различна методика за измерване на мощност в Европа и Япония например.
    Разликата в копа е заради вътрешната изолация. Японците имат дебела вътрешна изолация в домовете си, така климатиците топлят само въздуха и от там копа се вдига↑.
    Освен това, разликата в копа е и заради по-топлия и мек климат в Япония. Океанът е огромен акумулатор на топлина, зимите в Япония са много меки и топли, През декември температурите при тях рядко падат под 0-та. Климатът при тях е като нашия в Бургас. Съответно всякакви копове и сезонни коефициенти при тях се вдигат.
    Genadi80 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Божеее, прибери си вересиите
    Aleksandars одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Разликата също е, че японците живеят на остров и няма как да са заобиколени с идиоти.
    zxc0 и Genadi80 харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

А иначе в Европа ( или поне тук ако съдя по Холандския форум), който е решил да спре ползването на газ за отопление си купува Уруру за дневната и 2 FTXM за спалните и приключва въпроса.
    Взимат се и ME, Panasonic ..., но повечето хора взимат и нещо просто за охлаждане през лятото. Който има подово-заменя с термопомпа, който няма или слага нискотемпературни радиатори и термопомпа или нещо въздух-въздух, което наистина топли, В кооперациите проблема се решава цялостно с обща инсталация, при фамилните къщи-всеки си решава, стига да не е на фасадата.
    Аз самия не ползвам газ за готвене от 10 години-индукция ми харесва повече. Жилищата от 70-те години на миналия век имат трифазен ток стандартно , въпреки че почти не се ползва като трифазен, но инфраструктурата е подготвена .

П.П. Разбира се не са се сетили, че могат и от Япония да си купуват уреди, но пък я карат някак с европейски цепеници и не се оплакват
    Rafailiev одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Я дайте от някъде офицялна информация при какви условия се мери COP при японските модели ?

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Разликата в копа е заради вътрешната изолация. Японците имат дебела вътрешна изолация в домовете си, така климатиците топлят само въздуха и от там копа се вдига↑.
    Освен това, разликата в копа е и заради по-топлия и мек климат в Япония. Океанът е огромен акумулатор на топлина, зимите в Япония са много меки и топли, През декември температурите при тях рядко падат под 0-та. Климатът при тях е като нашия в Бургас. Съответно всякакви копове и сезонни коефициенти при тях се вдигат.
    Поредния пост без смисъл и отгоре на всичко, с грешна информация...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    dodo_pv одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Не знам, защо си мислите, че в Японските домове е топло и уютно, както в европейските...Маже и аз да не съм случил на домакини, но през октомври-ноември си е хладно и няма такива по цял ден климатика да е включен и някой да го замерва и опипва Всеки, който е бил година и презимувал-ще ви каже, че си е студено в домовете. То и хората се прибират само да спят...
    Влагата е убийствена и затова предполагам машините им работят прекрасно на един по-сух климат . А за изолацията-не ми се говори

11. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Аз знам как се мери въртящ момент и мощност на двигателя с вътрешно горене по Японски стандарт. Всички спомагателни възли се задвижват с отделна тяга, включително разпределителните и балансиращите валове. Водна помпа, компресор, алтернатор, маслена помпа и т.н. И се мери само на колянов вал. При DIN стандарта е точно обратното. Разликите в методиките стигат до 30% при по-старите двигатели. При новите са по-малки, защото на новите коли почти всички възли вече са електрически с цел икономия на гориво.

- - - - - - - - - -

При измерване на COP нека някой запознат да се произнесе.
    Rafailiev одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

stainway, дайсейкаи нямате ли?

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    При измерване на COP нека някой запознат да се произнесе.
    Как се е_е змия очиларка? Ми сваляш очилата и караш като обикновена змия...
    Та алогично се мери и японския СОР - абстрахираш се от къщичките и го изчисляваш по класическата метода.
    Aleksandars, zxc0, SPSt и 1 други харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Който има интерес да се задълбочи в изучаването на JIS C 9612:2005 standard
    Тук е малко обяснено, но какво очаквате наистина?
    https://docs.lib.purdue.edu/cgi/view...&context=iracc

@milanov- като твоя няма никой друг по света
    Иначе във финландския форум си го имат новия Daisekai 9, разбира се в ND вариант и от миналата година си го ползват хората без особени забележки
    http://lampopumput.info/foorumi/inde...c,25978.0.html

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Тогава ще ти обясня хипотетично. Примерно качеството на магнитите в компресорите, както и възможно най-доброто управление на разширителния клапан за да работи машината в идеалния режим според нужната мощност.
    То КОП-а го вдигат части, които не са тежки, но прецизно работещи. И аз се чудя европейски климатици защо тежат по 40 кила за малка мощност. Явно слагат дебели тенекии да симулират матрял пред клиента.
    Японските с най-висок КОП, винаги имат голям външен топлообменник.
    В Япония не всички ползват висок клас климатици, а средния им клас са като европейските.

------

За мен лично високите класове японски са натъпкани с малко кичозни и безполезни екстри - прахосмукачка, термокамера да ме следи и гласови команди за какво са ми, даже последното е супер досадно изнервящо, при всяко натискане на дистанционното климатика да "дърдори" нещо на японски.
    За мен полезни екстри са примерно топъл дефрост, инжекция на фреона или дефрост без обръщане на режима.

Това за качеството може да е било валидно преди 20 години. Меркантилизма и консуматорския начин на живот промениха целия свят, навсякъде вече произвеждат стоките колкото да изкарат 3-5 години, след което стават морално остарели, изхвърлят се и сменят с нови. Целта е непрекъснато да се купува, корпорациите нямат изгода да правят дълговечни изделия.
    Може би само при при българите още битува, че като си купиш някаква вещ трябва да я ползваш 10-20 години.
    В тубата има един руснак, ремонтиращ хладилници с маркови японски компресори и беше споменал за доста леш и дефекти при тях. Даже беше снимал един оригинален японски компресор на Тошиба, който изобщо отказва да стартира заради размагнитен ротор от прегряване.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Тук си прав-техниката почти не се ремонтира и тук извън гаранцията, защото е много скъпо и винаги има нещо по-ново на пазара
    Потребителско общество... но ако не е така настъпват едни рецесии и други неприятни неща
    Когато има оптимизъм, че икономиката върви добре-хората си харчат парите с удоволствие

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Удоволствието да си харчиш парите не е да къртиш и теглиш тръби на всеки 3 години, давайки по 1500 лева и мислейки си, че получаваш нещо повече, подлъган от рекламите. Удоволствието е да дадеш 3000 лева за 10 години напред, а с останалите 2000 лева да обикаляш и гледаш свят

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    corsairman01 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 350 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе