Когато нормалните потребители могат да си позволят да плащат 35 лева за кило кашкавал и 55 за кило шунка -качество би трябвало да е добро. Отворих хладилника за да погледна цените...
Шунката я изхвърлих ,защото е минал срока на годност Не знам какви са цените в България, но предполагам по-ниски.От друга страна тук хранителните продукти са или без ДДС или с 6%-зависи дали е базов продукт или не.
Няма как хем да бъде евтино ,хем и много качествено. Някой ми се беше похвалил какво страхотно телешко шкембе от Холандия продавали в България.... Ами сетили са се да си продават и субпродуктите,вместо да ги хвърлят .Аз съм за еднакво качество навсякъде в ЕС, но надали ще стане просто с наредба. То ако можеха и пенсиите с наредба да се вдигат....
- - - - - - - - - -
Колкото до газта- няма такова нещо, че някой налага да се ползва. Ще се намали до минимум (поне тук в Холандия е решено). Сега се търсят възможно най-ефективни решения, но примерно ако сте решили да си сменяте газовия котел или ви трябва нов-вероятността е голяма да изберете хибриден вариант като този:
https://www.janseninstalshop.nl/feed...SABEgK2BfD_BwE
Самите производители на газови котли търсят сътрудничество с производителите на климатична техника и нещата се наместват. Няма да стане за 2 дена, но се работи по въпроса