Страница 14 от 350 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

stainway, при вас враг номер едно е влагата, а при нас са температурите - зиме много ниски, лятото до над 40С. Та стоителството би трябвало да е съобразено основно с това.
    Jack Krauser одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Да така е било, но климата се променя и лятото беше рекордно горещо. Понякога и зимата става много студено.Всяка година се чака дали ще замръзнат хубаво каналите, за да можем да се пързаляме Комплексно трябва да се гледа и прогнозира...

П.П. Но пък покрай жегите каква трева стана

- - - - - - - - - -

Пак повтарям-като чета как се лепят материали от вътре в домовете-леко настръхвам. Това се прави от много добри специалисти и при много добре разчетена вентилация. Иначе стават едни плесени и мухали...Няма значение-важното е да е топло
    Vizi одобрява това.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ето ви и едната ми бечова (вкопана) стая.
    Всъщност това е стаята за гости.
    Най-тихата , най-хладната лятото и най-топлата(без отопление) стая в къщата.
    Навсякъде дърво, лакирани тухли и 40см дялан камък отвън.Леглата с вълна.
    Та чудих се аз какво толкова им харесва на гостите, докато не преспах и аз там.
    Е, няма балкон......
    По едно време мислех и там да боцна климатик, но реших, че ще развали всичко,
    и е безсмислен.Зимата я стоплям с конвектор за 5 мин., лятото няма нужда.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    edi1 и stainway харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Разваляш цялото удоволствие Колко по-интересно е да се сложи климатик и да му мериш минимума и да пишеш непрекъснато, че не работи, както трябва
    ccankov73 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

А, не, аз съм привърженик на комфорта, а не на икономията и пълненето на форума с постове.
    ...
    ...
    ...
    Тю, май одъртях вече, преди 20г. една мацка стигаше да топли и..., - нямаше нужда от климатици, йонизатори, филтри.....
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Щом си пробвал стаята за гости... Някой те е пратил там А за ЕГН-то -има електрически одеяла, бутилки с топла вода, Daikin FVXG25и много спомени.

П.П. Ама преди 20 години нямаше "шведка" , която да те вози всеки ден
    Този пост е редактиран от stainway; 23-08-18 в 03:14.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ъъ.., прати ме кръстника - бяха на гости с малко бебе тогава,което се къпеше всеки ден в корито, а нашата спалня има своя баня.Та бях с Милото долу, която познавам от повече от 20г, ма не е шведка.

п.с. и в мазата(беча) има баня с тоалетна но е през коридор, пък нали ми е кръстник(адаш, колега и “ученик”...)

п.с. иначе шведката много ме кефи - усещането е като в танк, но някакси плува, не мога по-точно да го определя - всичко е много леко на допир, но много здраво.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 23-08-18 в 03:25.
    stainway одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Смятам да потърся контакт с John de Mol (Endemol-създателят на Big Brother) и да се опитам да го заинтересувам-може някое reality show да успее да направи. Темата започва да придобива всички необходими елементи затова
    ccankov73 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Задръж!
    Още ще има..
    stainway одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Задръж!
    Още ще има..
    Като ще цапаме, я и аз да изцапам малко. Каква е тая шведка?

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Като ще цапаме, я и аз да изцапам малко. Каква е тая шведка?
    S80 Volvo

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    S80 Volvo
    Да е живо и здраво дълго време. И аз, отдавна карам шведка - 90ка.
    ccankov73 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    .......От вътре на вън-25 см плътен не много твърд белгийски варовик, после 10 см EPS++перли в едни малки торбички, за да не се разсипе всичко ако някой като мен започне да пробива. После има плътна тънка плоча от нещо синтетично и накрая завършва с традиционните 10 см плътни тухли, който си ги ползват от векове тук.
    Тотално е около 45-47 см и е строено през 2000-2002 година. Сега може да ползват и по-добри материали, но всички домове имат и енергиен етикет , както уредите и има различни класи.

Вътрешна изолация не се препоръчва ( поне тук) -единствено ако няма никакъв друг начин и е много скъпа, защото трябва много да се внимава с вентилацията иначе след време могат да станат поразии, който са вредни за здравето. Освен това никой не иска да си намаля обема обитаема площ. Но може и от влагата да е-просто се прави само в много стари къщи-архитектурни паметници...А така просто да се лепи нещо-не съм виждал. Винаги от вън е тухла или камък-за да не гори при пожар.
    П.П. Моята къща е от 30-те години на миналия век. Тогава стандартно са правени 2 стени-външна и вътрешна от по 10 см плътна тухла. Между двете стени се оставя 6-7 см пространство за вентилация (отива до основите и се вентилира и под пода, заради подпочвената вода)..
    Многослойните стени си имат конструктивни особености (създават конструктивни трудности при по-високи сгради). Също така не са особено подходящи за сеизмични райони (като БГ). Иначе плюсовете са им ясни. В БГ има многослойните стени при някои ЕПК изпълнения. Само дето изолацията между двата слоя (трябва да е вата) я е хванала липсата.
    По принцип ако междинният пласт е запалим при трислойни стени, става страшно в случай на пожар. Справка пожарът в Лондон - там макар и външният слой да не е тухла, идеята е същата - вентилируема фасада. Даже и да не е горим външният слой - огън + въздух ще разнесе огънят по междинния слой.
    В БГ почнаха да слагат негорими ивици по фасадите с изолация от EPS. Също така видях едно ЕПК да го облепват с плочи от каменна вата, но има немалко сгради правени с нискокачествени материали без ивици, с най-евтиният EPS, както и без подходящи негорими защитни покрития. Като цяло много нови сгради в БГ имат превъзходна външна изолация, но сега е модно да има много прозорци, а там загубите са в пъти по-големи.
    Това с вътрешната изолация си е глупост от всякъде, както за мен е и глупост да се вкарват много пари в козметично разкрасяване и скриване на климатиците по фасадите на сградите със съвсем други и далеч по-сериозни проблеми. Разбира се някакъв ред трябва да има - къде да се слагат климатиците, да не висят тръби по фасадите, отводняване на климите (и то не върху главите на преминаващите).
    Този пост е редактиран от Vizi; 23-08-18 в 12:03.
    tony34al и stainway харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Вътрешната изолация е "глупост" ли ? Кой вариянт по-точно визираш , просто ми е интересно ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 350 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе