stainway, при вас враг номер едно е влагата, а при нас са температурите - зиме много ниски, лятото до над 40С. Та стоителството би трябвало да е съобразено основно с това.
stainway, при вас враг номер едно е влагата, а при нас са температурите - зиме много ниски, лятото до над 40С. Та стоителството би трябвало да е съобразено основно с това.
Да така е било, но климата се променя и лятото беше рекордно горещо. Понякога и зимата става много студено.Всяка година се чака дали ще замръзнат хубаво каналите, за да можем да се пързалямеКомплексно трябва да се гледа и прогнозира...
П.П. Но пък покрай жегите каква трева стана
- - - - - - - - - -
Пак повтарям-като чета как се лепят материали от вътре в домовете-леко настръхвам. Това се прави от много добри специалисти и при много добре разчетена вентилация. Иначе стават едни плесени и мухали...Няма значение-важното е да е топло![]()
Ето ви и едната ми бечова (вкопана) стая.
Всъщност това е стаята за гости.
Най-тихата , най-хладната лятото и най-топлата(без отопление) стая в къщата.
Навсякъде дърво, лакирани тухли и 40см дялан камък отвън.Леглата с вълна.
Та чудих се аз какво толкова им харесва на гостите, докато не преспах и аз там.
Е, няма балкон......
По едно време мислех и там да боцна климатик, но реших, че ще развали всичко,
и е безсмислен.Зимата я стоплям с конвектор за 5 мин., лятото няма нужда.
Разваляш цялото удоволствиеКолко по-интересно е да се сложи климатик и да му мериш минимума и да пишеш непрекъснато, че не работи, както трябва
![]()
А, не, аз съм привърженик на комфорта, а не на икономията и пълненето на форума с постове.
...
...
...
Тю, май одъртях вече, преди 20г. една мацка стигаше да топли и..., - нямаше нужда от климатици, йонизатори, филтри.....
Щом си пробвал стаята за гости... Някой те е пратил тамА за ЕГН-то -има електрически одеяла, бутилки с топла вода, Daikin FVXG25и много спомени
.
П.П. Ама преди 20 години нямаше "шведка" , която да те вози всеки ден![]()
Този пост е редактиран от stainway; 23-08-18 в 03:14.
Ъъ.., прати ме кръстника - бяха на гости с малко бебе тогава,което се къпеше всеки ден в корито, а нашата спалня има своя баня.Та бях с Милото долу, която познавам от повече от 20г, ма не е шведка
.
п.с. и в мазата(беча) има баня с тоалетна но е през коридор, пък нали ми е кръстник(адаш, колега и “ученик”...)
п.с. иначе шведката много ме кефи - усещането е като в танк, но някакси плува, не мога по-точно да го определя - всичко е много леко на допир, но много здраво.
Този пост е редактиран от ccankov73; 23-08-18 в 03:25.
Смятам да потърся контакт с John de Mol (Endemol-създателят на Big Brother) и да се опитам да го заинтересувам-може някое reality show да успее да направи. Темата започва да придобива всички необходими елементи затова![]()
Задръж!
Още ще има..![]()
Многослойните стени си имат конструктивни особености (създават конструктивни трудности при по-високи сгради). Също така не са особено подходящи за сеизмични райони (като БГ). Иначе плюсовете са им ясни. В БГ има многослойните стени при някои ЕПК изпълнения. Само дето изолацията между двата слоя (трябва да е вата) я е хванала липсата.
По принцип ако междинният пласт е запалим при трислойни стени, става страшно в случай на пожар. Справка пожарът в Лондон - там макар и външният слой да не е тухла, идеята е същата - вентилируема фасада. Даже и да не е горим външният слой - огън + въздух ще разнесе огънят по междинния слой.
В БГ почнаха да слагат негорими ивици по фасадите с изолация от EPS. Също така видях едно ЕПК да го облепват с плочи от каменна вата, но има немалко сгради правени с нискокачествени материали без ивици, с най-евтиният EPS, както и без подходящи негорими защитни покрития. Като цяло много нови сгради в БГ имат превъзходна външна изолация, но сега е модно да има много прозорци, а там загубите са в пъти по-големи.
Това с вътрешната изолация си е глупост от всякъде, както за мен е и глупост да се вкарват много пари в козметично разкрасяване и скриване на климатиците по фасадите на сградите със съвсем други и далеч по-сериозни проблеми. Разбира се някакъв ред трябва да има - къде да се слагат климатиците, да не висят тръби по фасадите, отводняване на климите (и то не върху главите на преминаващите).
Този пост е редактиран от Vizi; 23-08-18 в 12:03.
Вътрешната изолация е "глупост" ли ? Кой вариянт по-точно визираш , просто ми е интересно ...