stainway, при вас враг номер едно е влагата, а при нас са температурите - зиме много ниски, лятото до над 40С. Та стоителството би трябвало да е съобразено основно с това.
stainway, при вас враг номер едно е влагата, а при нас са температурите - зиме много ниски, лятото до над 40С. Та стоителството би трябвало да е съобразено основно с това.
Да така е било, но климата се променя и лятото беше рекордно горещо. Понякога и зимата става много студено.Всяка година се чака дали ще замръзнат хубаво каналите, за да можем да се пързаляме Комплексно трябва да се гледа и прогнозира...
П.П. Но пък покрай жегите каква трева стана
- - - - - - - - - -
Пак повтарям-като чета как се лепят материали от вътре в домовете-леко настръхвам. Това се прави от много добри специалисти и при много добре разчетена вентилация. Иначе стават едни плесени и мухали...Няма значение-важното е да е топло
Ето ви и едната ми бечова (вкопана) стая.
Всъщност това е стаята за гости.
Най-тихата , най-хладната лятото и най-топлата(без отопление) стая в къщата.
Навсякъде дърво, лакирани тухли и 40см дялан камък отвън.Леглата с вълна.
Та чудих се аз какво толкова им харесва на гостите, докато не преспах и аз там.
Е, няма балкон......
По едно време мислех и там да боцна климатик, но реших, че ще развали всичко,
и е безсмислен.Зимата я стоплям с конвектор за 5 мин., лятото няма нужда.
Разваляш цялото удоволствие Колко по-интересно е да се сложи климатик и да му мериш минимума и да пишеш непрекъснато, че не работи, както трябва
А, не, аз съм привърженик на комфорта, а не на икономията и пълненето на форума с постове.
...
...
...
Тю, май одъртях вече, преди 20г. една мацка стигаше да топли и..., - нямаше нужда от климатици, йонизатори, филтри.....
Щом си пробвал стаята за гости... Някой те е пратил там А за ЕГН-то -има електрически одеяла, бутилки с топла вода, Daikin FVXG25и много спомени.
П.П. Ама преди 20 години нямаше "шведка" , която да те вози всеки ден
Този пост е редактиран от stainway; 23-08-18 в 03:14.
Ъъ.., прати ме кръстника - бяха на гости с малко бебе тогава,което се къпеше всеки ден в корито, а нашата спалня има своя баня.Та бях с Милото долу, която познавам от повече от 20г, ма не е шведка.
п.с. и в мазата(беча) има баня с тоалетна но е през коридор, пък нали ми е кръстник(адаш, колега и “ученик”...)
п.с. иначе шведката много ме кефи - усещането е като в танк, но някакси плува, не мога по-точно да го определя - всичко е много леко на допир, но много здраво.
Този пост е редактиран от ccankov73; 23-08-18 в 03:25.
Смятам да потърся контакт с John de Mol (Endemol-създателят на Big Brother) и да се опитам да го заинтересувам-може някое reality show да успее да направи. Темата започва да придобива всички необходими елементи затова
Задръж!
Още ще има..
Многослойните стени си имат конструктивни особености (създават конструктивни трудности при по-високи сгради). Също така не са особено подходящи за сеизмични райони (като БГ). Иначе плюсовете са им ясни. В БГ има многослойните стени при някои ЕПК изпълнения. Само дето изолацията между двата слоя (трябва да е вата) я е хванала липсата.
По принцип ако междинният пласт е запалим при трислойни стени, става страшно в случай на пожар. Справка пожарът в Лондон - там макар и външният слой да не е тухла, идеята е същата - вентилируема фасада. Даже и да не е горим външният слой - огън + въздух ще разнесе огънят по междинния слой.
В БГ почнаха да слагат негорими ивици по фасадите с изолация от EPS. Също така видях едно ЕПК да го облепват с плочи от каменна вата, но има немалко сгради правени с нискокачествени материали без ивици, с най-евтиният EPS, както и без подходящи негорими защитни покрития. Като цяло много нови сгради в БГ имат превъзходна външна изолация, но сега е модно да има много прозорци, а там загубите са в пъти по-големи.
Това с вътрешната изолация си е глупост от всякъде, както за мен е и глупост да се вкарват много пари в козметично разкрасяване и скриване на климатиците по фасадите на сградите със съвсем други и далеч по-сериозни проблеми. Разбира се някакъв ред трябва да има - къде да се слагат климатиците, да не висят тръби по фасадите, отводняване на климите (и то не върху главите на преминаващите).
Този пост е редактиран от Vizi; 23-08-18 в 12:03.
Вътрешната изолация е "глупост" ли ? Кой вариянт по-точно визираш , просто ми е интересно ...