Печката е много хубаво нещо. Учудвам се, че при теб няма, мислех че е стандарт при 90ката на Volvo.
Ако имаш възможност слагай, без замисляне.
Печката е много хубаво нещо. Учудвам се, че при теб няма, мислех че е стандарт при 90ката на Volvo.
Ако имаш възможност слагай, без замисляне.
S80 II , малко ми писна от джипове, та слязох на ниско.
Голямото Мицу е на милото
Цанков, има и нагреватели за картер. Един приятел си сложи на Кадито, много е доволен.
Моят курник е с ел. подгрев на антифриза под 0-та. 3-литров, дизелов комън рейл мотор, под 0-та загрява по-бързо отколкото на +5. [emoji16]
Малко се отплесна темата, ама да се включа - тоя подгрев фабричен ли ти е или допълнително слаган? Ако има как да го излъжеш да работи винаги, ще ти е доста по-добре, а и на двигателя. На мен Фиатчето ми има фабричен такъв и работи винаги, ако антифризът е под 70.0 градуса, а не под 0. Ако го бракувам, ще сваля подгрева и ще го преместя на сегашната кола, тя няма и зимата е ужас, тия комън рейли докато стоплят... Знаеш.
Фабричен е. Сработва по температура на въздуха (най-вероятно, а може и по тази на охлаждащата течност да е), само на запален двигател. Наистина няма смисъл над 0-та. Колата загрява относително бързо, а ако бачка постоянно, акумуматорът ще си замине за норматив.
Този пост е редактиран от rosswen; 14-12-19 в 15:24.
Един технически въпрос: Възможно ли е компресор за R410A да се използва за R32?
Не би трябвало да има пречки. И без това R410a e смес с 50% R32.
Панасоник използват еднакво масло и при двата фреона - ПВЕ. За другите марки не знам.
R32 в система за R410A си е скрита лимонка, колега! Има разлика в изпълнението на двата компресора, свързана с искроустойчивостта. Вероятно и на другите електромеханични елементи. Само си представи, че вакуумпомпата на монтажниците не работи или пък решат въобще да не вакуумират.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от the inquirer; 16-12-19 в 23:24.
Все пак, какво? Автомобил за нискооктанов бензин може да гориэи високооктанов. Обратното не е възможно! Съвсем логично, R32 може да се подмени безпроблемно с R410A, от гледна точка сигурност. Маслата са еднакви. Остава само разликата в топлопреноса, характеристиките на двата фреона не са еднакви.