Dodo, какви искри в компресора има. Дай някой ред по подробно.
Dodo, какви искри в компресора има. Дай някой ред по подробно.
Значи този за r32 може да се напълни с r410 . Така ли да го разбирам? Гледам, че една сравнително прилична машина на хартия работи с r32, а в същата тая хартия са написали, че е с компресор GMCC на r410.
Абе светкавично минаха на R32 дори цепениците. Та в тоя ред на мисли най-вероятно са си същите компресори. Далаверата е в по-малкото количество. Разлика да има в управлението.
Този пост е редактиран от Mig82; 17-12-19 в 10:10.
Далавера имаш само ако изпарителят работи при положителни целзиеви температури. Иначе важи поговорката "На 'итър г*з, к*р с винт!". Писахме вече защо е така.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Може да се окаже, че външен изпарител, излят във формата на алуминиев моноблок, гарантира достатъчно голям външен обем, като в същото време вътрешният, където циркулира фреона, може доста да се намали. Тогава няма да изстива толкова много, с което се решава проблема с бързото обледяване. Но пък възниква друг - как да се свърже с медните тръби? Чрез директна връзка би било извращение, а меките връзки са скъпи [emoji4]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Странно време за втората половина на декември.
Чудите се как всичко работело он-оф, а аз се
чудя как да изсушя суджука, че е топло и кося тревата на двора....
Да взема 2-3 палми ли да бодна, та поне бананите да са без консерванти
Аз пък се чудя. що е такава трагедия този он/оф.
Как трябва....ми кат моя дайсейкай. 205W тихо, кротко. В off излиза само от енергото като дръпнат шалтера.
Ровя из разделите, но прекалено много време ми отнема да търся нещо, което може и да го няма, затова ще ви питам в тази тема, а някой ако се сеща за нещо подобно, моля да сподели:
Някъде има ли тема, в която да е коментирано или описано по-подробно какви са условията, които трябва да са изпълнени, за да може един инвертор да слиза и да работи на минималната си честота и мощност, обявена от производителя?
Ясно е че всяка марка си има собствени алгоритми, но поне за една марка някой ако знае нещо и го сподели, съм сигурен, че ще е от голяма полза за много хора. Ето за пример моите Панасоници - искам да разбера какви условия трябва да са изпълнени, за да работят на обявените минимуми? Например:
- да работи поне от 15 минути (примерно), или поне от 60
- Х минути температурата да е над зададената и да се покачва, но входящата да не надминава +2.0 от заданието за Y минути
- при ОФФ за 3 минути, входящата да спадне с Х градуса
- външната да е между толкова и толкова градуса
- турбината да е на еди-коя-си степен...
- да направи Х ОФФ-а за Y Минути и при всеки ОФФ температурата на входящия да спада под зададените, при 3 повторения - спира да прави ОФФ и намалява честотата.
За това ми се иска да намеря информация - за алгоритъма, по който се променя честотата, без значение за коя марка. Моя малкия само веднъж успях да го видя една сутрин как беше на 240 ли, на 260 вата ли, и така си работеше без намерение да спира. Беше започнал работа около 50 минути преди това и не знам колко пъти е изключвал за това време. Навън беше -2, -3 зададените бяха 22 или 22.5. Какви условия са се изпълнили тогава, за да е намалил мощността на 240, това искам да разбера.
Давайте суджуците насам, в Бургас е 10С, 76% влажност
Аааа, Ивайло, пак си заложил мезета, гледам.Студ им трябва, ама няма за сега.Дано станат.А за колегата ogi, трява малка свястна машина, в голямо помещение.Другото е предположение.