На фасадата на комшиите има закачена една дърта Мидея, която отедин месец бръмчи зловещо.Позагледах се и видях, че вентилатора не бачка.Казах им да си сменят добичето щото не се спи, обаче не го направиха.Дефроства си, падат буци лед, а от вчера и леда не иска вече да пада, щото е много.Възможно ли е климатик да работи без вентилатор?
В събота,ще идват да го погледнат. Мидейката 16г не е била сервизирана. Само едно преместване е имала. Външното тяло не се чува,че работи,а е монтирано на закрита тераса. Просто ми е супер удобна заради местоположението и настройката на клапата. Не може ли да се оправи,ще забуча МХИ.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Момчетата дойдоха,видяха,пипнаха и казаха диагнозата. Изтървал е фреон и искат 300лв ако реша да го правя. И сега започна чуденката......
Това някаква шега ли е? Не може да струва толкова, освен ако не става въпрос и за някакъв ремонт. Цената за зареждане на такъв размер варира между 80 и 120 лева, освен ако не става въпрос за R22.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Петко, отговора е в края на твоето изречение....а и щом няма хладилен агент, значи има пробив....а къде е той?
Цената е със сваляне,ремонт,зареждане и поставяне на климатика. На R22 е да
Явно са направили диагностика. Ако е пробил клемореда, няма как да го съживят...
Имам въпрос за моята цепеница Понеже не винаги когато го включа от дистанционното се чува как фреона започва да навлиза във вътрешното тяло. Компресора се чува,че работи,но вътре не бълбука нищо и тогава естествено колкото и да стои включен турбината на вътрешното не завърта. След няколко включвания и изключвания се чува как вътрешното бълбука(навлиза фреона ) и тогава винаги започва да духа,но не достатъчно около 38гр. Възможно ли е да е някакъв винтил ли не знам и аз,а не да е изтървал фреон?
Нещо не мога да го осмился тоя дефрост на мултисплит.
Да кажем, че навън е -8 и когато отчете тръбния датчик, че питата е -11 тръгва първия дефрост. Не схващам обаче при колко градуса на питата ще стартира втория (следващия) дефрост.
-6С на външен тръбен - аз така го разбирам.
Кое не е написано?
Първият дефрост при под -11° на тръбния сензор и след 10 минути работа на компресора
Вторият дефрост при под -6° на тръбния сензор и след 10 минути работа на компресора