На мен лично MSZ-25AP ми изглежда доста удачна машина, дори за малки помещения.
На мен лично MSZ-25AP ми изглежда доста удачна машина, дори за малки помещения.
И на мен ми изглежда удачна. Сега станаха 3 машините. Аз отдавна следя за заместник на МЕ-то в спалнята - 14.5м2. Отдавна съм в тези размисли и страсти. Тошиба Шорай също ми изглежда окей, обаче там пък отзивите съвсем оскъдни. Ако за всеки модел се пишеше колкото за ZS на МХИ, човек много по-лесно щеше да прецени кое е по-подходящо за неговите нужди.
Сега погледнах пак техническото и се сетих защо е отпаднал, като решение.
- - - - - - - - - -
В крайна сметка се поразрових още, в сервизното на ME са отбелязали компресора за 470 вата, което подвежда потребителя.
Намерих по партиден номер компресора и той е приличните 745 вата.
745W е, не зная защо в сервизното е даден 470W. И аз се възмутих първоначално. После качиха клип, в който го разглобяват и на компресора си пишеше 745W. Ще топли, нямам съмнение в това. Само ако си барнат малко дефроста... Не че е кой знае каква трагедия, но лично аз вече имам такъв и не ми се иска да го сменя със същия едва ли не.
Писал съм много пъти, а и не само аз. Пуска контролни дефрости (в много от случаите без нужда), на време работа на компресора, като падне външната под 0гр. Максималният интервал е 2.5ч работа на компресора и пуска дефрост. Този интервал може да бъде скъсен, в зависимост от продължителността на предходния дефрост. Ако е по-дълъг, примерно навън е -7 и е натрупал доста скреж, и размразява около 10-15мин. то следващият дефрост ще е много по-скоро. Така може да се влезе в омагьосан цикъл, при по-ниски температури и висока влажност. И 2-те ми МЕ-та бяха влезнали в такъв омагьосан кръг преди 3 години. В продължение на близо 2 седмици, дефрост по часовник на 45мин. От тогава подобни условия не са се повтаряли и си прави дефрост на около 2 часа, като паднат температурите.
Този пост е редактиран от rosswen; 21-12-19 в 22:29.
Ти какво не им харесваш на Хитаците, че се услушващ за друга марка.
Гледам пишеш по другите теми за децибели..... Нали твоите са тихи. На коя степен ги държиш за да топлят.
19, 20, 21dB Са налични за да може климатици да се монтират в спални, като е взето под внимание общоприетото правило че оптималната температура за спане е около 20С. Сега друг е въпроса на кой как му се отразяват тези температури, но това е предназначението на степента с нисък шум / дебит. обръща въздуха колкото да не ти е замръзнал сопола като станеш от сън..
Обърни внимание, че всички климатици над 2-ра степен са с почти еднакви дебити и нива на шума. В общият случай ако искаш да седиш на 23-24С ще ти се наложи да търпиш децибели около 30 (освен ако стаята не е с изцяло вътрешна изолация)
Условията които описваш са предпоставка за поведението на машината, така че нищо фрапиращо.
Значи избора се свежда до 20zs-w или msz-ap25vg
Хитаците са си супер, просто ми е скучно с тях
mimojef в грешка си с 25RPD на 2-ра степен на турбината, която е мноооого тиха си държи 23 градуса без проблем.
Освен това там въртенето на турбината в ОФФ е ултра неосезаемо. Винаги вади приятна топла струя, а най-доволна е жената от него.
Този пост е редактиран от the inquirer; 21-12-19 в 23:16.
Мимоджев е прав, но донякъде. Гледат се и дебитите при съответните скорости. Колкото по-големи са, толкова би трябвало да смогва да топли на тях в студа. Моята 20-тица си поддържа без никакви грижи 23-24гр. на първите две степени, съответно 21 и 25db, до -15. Гледам и Хитаците вадят добри дебити на първите степени, както и AP. Би трябвало да са достатъчни, за да топлят в студа.
Ross и преди съм ти споменавал .Дефрост алгоритъма на МЕ е е само това !!
Няма да навлизам в подробности , но моето МЕ не прави Дефрости на 2 часа още повече на 30 мин !
- - - - - - - - - -
Ето интересна графика на машина панасоник .
от графика се вижда , че при 2 градуса произвежда 9.4 киловата с консумация 2.6 киловата .
само незнам защо тоя панасоник не почне да дефроства на 40 мин както е нормално ..... сигурно дефрост алгоритъма има разклонения
rosswen, направих теста който спомена в темата за KGTA, на първа степен и 30 градуса, но за какво е този тест?
@Rafailiev , точно това е. Сто пъти съм ти обяснявал, защо не дефроства на такива интервали твоя, а и не само твоя. 2.5ч работа на компресора, подчертавам. Комбинирано с он/офф цикли, може да станат и 5-6 часа. С минимум, в повечето случаи от 300-350W и добре изолирано помещение като твоето, машината половината време ще е в почивка. А може и повече от половината. Новите модели са с по-ниски минимуми и ще изключват по-рядко, даже сигурно няма да изключват под 0-та. Бачка ли непрекъснато и топлообменникът е под -3гр., дефростът ти е на 2.5часа максимум. Писано и наблюдавано е от много потребители, а и от мен също. Потвърждавано е многократно из темите на МЕ, а и при мен бачка точно така. Не виждам смисъл да си измислям, при условие, че си имам една такава вкъщи. Не е болка за умиране, а условията, които споменах, надали ще се случат някога в градове като Пловдив. Зимите също станаха меки, така че нищо кой знае какво. Пак ще кажа, за мен една от добрите за спалня машини, просто ми се ще дефростът да е малко по-интелигентен. Към другите модели също имам забележки, само че те са от друго естество. Виж Дайкин Ftxm20n бих сложил в спалнята, ама да минат още 1-2 годинки.
П.п. @the inquirer , и до каква консумация стига?
Онези във финландския форум знаят най-добре. Темата за дефростите на LN вече е станала 45 страници.
Ето една картинка на вътрешната температура от техния форум - все едно гледаш конвенционалка.
Като гледам графиката това изобщо не ми прилича на инвертор, още по-малко премиум.