Браво, изводът е купувайте си летни и зимни апартаменти вместо климатици.
Браво, изводът е купувайте си летни и зимни апартаменти вместо климатици.
Аз климатик изтрайвам само на отопление. На охлаждане работят само когато не съм си в къщи. Миналото лято ги пуснах един единствен път да си поизмият топлообменника.
Е, може пък на някои да им предстои покупка на жилище все пак. А изводите всеки да си ги интерпретира както иска. И днес 29 май, и вчера, в жилището на първия етаж се пуска спорадично конвектор за да стопли въздуха понеже си е некомфортно да се стои на студ, а в жилището на четвъртия се пуска климатик за да свали температурата, понеже си е бая горещо. Още нещо - жилището на първия етаж е направено тип кутия в кутия , с изолация на всички стени в стаите независимо външни или вътрешни 10 сантима вата отвсякъде, пода също е двойно изолиран. Това на четвъртия е без никаква изолация, но пак е вътрешно изцяло. Аз подобно на Миланов само веднаж в живота си направих неуспешен опит да спя на климатик лятото, и макар да го бях намалил на минимум след два часа просто го изключих и въпреки жегата предпочетох да се потя вместо да се възползвам от услугите му. Това беше първия ми и последен опит да спя лятото в стая с работещ климатик. Уредът беше чисто нов Фуджицу 12 LMCA
Ето това се казва голяма японска щайга! 12 киловата на отопление и 135 вата минимуми на охлаждане и отопление. Японците са му дали препоръчителна площ само около 40 квадрата.
Мани ги тези японски Електрици. Европейското Митсубиши Хеви е истината.
Не видях ватметър. Вярваш ли на тия 135W минимум?
Моето хитачи 7-ца е 6.1kW отопление и 65W минимум (консумирана мощност) по документи. На практика е конвекционалка изключва на 400W.
Този пост е редактиран от Genadi80; 02-06-20 в 21:28.
А европейската цепеница на Хеви, 60-ка, слиза на 170W на отопление и до 80W на охлаждане. Е така да го вметна, по повод професионалното изказване на Румбата.
Гена, не е адресирано към теб, Хитака си е екстра. [emoji481]
Моите слизат на толкова, че да ми е добре.Не знам, колко е точно, но е комфортно.