9 та е същия климатик,но с по-малко вътрешно тяло. Означава по-малко ефективен и по шумен.
Държа да е климатик , трябва ми за охлаждане и за отопление не се интересувам от конвектори , забравих да спомена че към тази квадратура ще влиза и кухненски бокс 6 кв.м.
Според таблицата в този сайт
https://www.kaelteheld.com/haier-neb...nr-2-6-kw.html
Haier- а трябва да отдава 3.6 kw мощност при -10градуса , външното тяло е около 35кг. с компресор Highly на Hitachi , с дебит 650 м3 не е ли по- добрия избор в случая ? Минимума на отопление ми се вижда малко висок!!!
Имам един MHI SRK25ZSX , неговия минимум е 160вата на отопление . Просто тук не искам скъп климатик.
Цепеницата с какви минимуми работи при отопление и охлаждане? Разликата в цената на двата климатика е малка , и двата са китайски , но в случая кое е по - добро ако изключим гаранцията от 5г на цепеницата.?
Не намерих и никакви отзиви конкретно за този HAIER!!!
Хардуерно хаера изглежда много по-добре.
Този пост е редактиран от slimini; 07-08-24 в 14:13.
Хайер страдат от електрониката и там им е слабото място
Това с демонтажа и монтажа за мен е абсолютно тролене. Веднъж ми се е случвало с продукт от Емаг да ползвам гаранция. Регистрирах през приложението,че имам нужда от сервиз (за сушилня става въпрос), на следващия ден получих обаждане от П.. сервиз. Дойдоха от вкъщи,директно от мястото и я взеха. Ремонта отне 10на дни,като през това време ми се обадиха,да ме предупредят,че чакат платка от Емаг. На 10-я ден получих обаждане,дойдоха и я оставиха на мястото й от където я взеха. Живея в блок на 5-ти етаж.
Има бая разлика между взимането и връщането на сушилня и на външно и вътрешно тяло на климатик. Второто си е специализирана операция и си има цена. Въобще не е коректно сравнението между климатик и повечето останали битови уреди. Затова търговията и покупката на климатик е с по-особена специфика и е свързана с допълнителна специфична операция по качествения монтаж, което определя и добрата работа на уреда след това.
И аз съм чувал, че искат да им се изпратят 2-те тела. И за други уреди също - пращат куриер и му предавате уредите.
Този пост е редактиран от VanDan; 08-08-24 в 09:46.
Това не е вярно наскоро имах проблем със един Inventor закупен от Емаг със 5 години гаранция,монтажа съм си го правил аз,изпратиха си фирма свалиха го и го взеха за сервиз без да дам стотинка за това!!!Така че няма проблем със гаранцията Емаг са сериозен търговец!
Имате ли представа защо външното тяло няма решетка предпазна отзад. Всички ли са така?
IMG_20240808_162727.jpg Външното тяло е 27кгScreenshot_2024-08-09-08-31-03-926_com.miui.gallery.jpgможе би заради липсващата решетка
Този пост е редактиран от na$$ko; 09-08-24 в 09:32.
Явно са се усетили, че и без това хората си ги свалят, за да не заскрежават. Кантарът, ако не е на равно, може и да те лъже
Отзад решетка не са имали, а само пластмасова мрежа, която се маха.