Просто потърсих в интернет информация за марката Star-Light и намерих тази информация и реших да я споделя. Не съм коментирал TCL каква фирма е.
Ако си беше направил труда да прочетеш темата, щеше да разбереш, че климатиците за Емаг се правят от TCL и тази информация за малки неизвестни производители е пълна глупост.
Ми айде де пуснете един клип как модулира консумацията , вчера щях да ви снимам видео на едно comfee(Мидея) закачих му ватметъра , под 250w. не пада и в 20кв.м. и не изключва ... мимоджеф може да отнася една такава Лайт версия. Външния вент обаче яко набираше в сравнение с машините на р410 незнам от фреона ли е ...
На колега Splendor е закачена на ватметър,той може да пусне клипче. Общо взето софта е простичък,на стъпки с увеличаване на минимума.
Според външната температура над 10гр варира 170-240 вата,
от 10 до 6гр е 350вата,
от 6 до 2 е 400 вата,
2 до -2 е 450 вата,
-2 до -6 500вата,
от -6 до -10 530 вата,
от -10 до -14 700-720вата,
на -15 беше 760 вата предполагам до -18.
С този начин на работа в моите две преходни стаи на 24гр по ДУ,втора степен на турбината, изключва рядко. Въздушната струя само над 10гр външна е около 30-32гр. Под 10 до -10гр я поддържа 36-39. От минус 10 вдига повечко минимума и струята е 40-42гр всичко на 2-ра скорост.На нощен режим (22гр) си работи он-оф. Само ако отворя за проветрение вдига консумацията докато догони и си сваля на минимума според външната темп. Иначе си бачка само на минимума според външната или изключва ако претопли с 0.5гр. В стаята която е държи заковани 24гр през деня,на нощния по задание 22гр държи 22.5. В преходната стая е 2-2.5гр надолу.
Този пост е редактиран от HiDefinition; 23-02-21 в 20:31.
сега ако има и смислено обяснение как на климатици от 400-600 лв не им трака втулката и моторчето не е заминало за 2 седмици ...
Черната е 12-ка,а бялата 18-ка.
Моят EAWF цепеняк съм го засичал с най-ниска консумация около 12-13 градуса външна и той работеше около 315-320w преди да мине в офф. При 0 градуса външна се върти около 450-480w консумация а към -7 беше към 620w. Това ми са наблюденията за цепеницата. За това за, което ми трябваше си върши идеално работата и най-вече на жената не и замръзват ушите нощем, когато трябва да прави млякото на бебетата, а щом тя е доволна и аз съм доволен
Като гледам как работи по добрия модел от двата,ако сега ми трябваше климатик щях да си сложа.Проблема е че в момента ми трябва,но за малка спалня 9,5-10 кв,за нея със сигурност няма да става,и май се замислих за конвектор.
Много ви моля - има теми където можете да си обсъждате образованието колкото искате, но не и тук.
Да дам малко информация за TSWF цепеницата, която монтира един колега в апартамент под наем. Апартамента го е дал на едни украинки и близо 7 дена го държаха на 31 градуса + стронг режима. Каза, че близо 40kw е горял на ден. Апартамента е с дървена дограма и не беше отопляван преди да се монтират климатиците. Онзи ден е ходил в апартамента и каза, че този апартамент не е бил никога толкова топъл. Стените били доста нагряти и било към 28 градуса вътре. Луда работа.
Сега,за наказание, да им тегли по една пила на украинките, след което да го намали на 22 гр.
Момичетата си плащат, ако искат и на 31гр. ще стоят. Ако му е жал за машината да не го е давал под наем.