Малко информация за 12-ETL, 12-UWF и 09-WIFI. Всички са със задание 20гр. и макс скорост на вентилатора. От вчера ги вързах към смарт контакти. Външните температури от както съм сложил контактите бяха между -5 и -9. 09-WIFI работи в спалня 15кв., като консумацията му при тези външни е 390-400в. 12-UWF отоплява кухня и коридор общо 20кв., с консумация при посочените външни 500-560в. 12-ETL работи в хол 20кв., с консумация при тези външни 590-650в. Вратите са разтворени навсякъде. Имам външа изолация 10см стириопор и блока е нов - само аз живея в него, следователно само моя апартамент се топли. Нямам изолация на тавана. Много съм доволен от климатиците и от това как се справят при тези условия. Дефрости само на напълно заскрежени пити, като 12-ETL прави най-чести такива, предполагам заради монтажа на външното, което е на южната страна и на терасата. Другото е малко по-високата му консумация спрямо 12-UWF, въпреки че по табели са еднакви и предполагам компресора и софта също са такива. Може би се дължи на самото разположение на хола. 12-ETL и 09-WIFI са с ръчни вертикални клапички, докато при 12-UWF са моторизирани. Също така 12-UWF разполага с йонизация и UVC лампа, която може да видите как свети късно вечер на спрян ток. 12-UWF е по лесен и за поддръжка, тъй като филтъра му е горе и се вади цял. Лесно се свалят и клапите и има лесен достъп за почистване на турбината. Мисля че е по абсолютно същия начин като топ модела на TCL Т-Pro. Реално външно е същия като него, разбира се хардуера е различен и ги няма тези надупчени вертикални клапи.