Добре ,че го взех ! Евала на всички!
Да попитам по-запознатите, това капилярка ли е или е с трв?
https://mega.nz/file/fvwwXIwB#5OEk6J...kob50O8ate8ZME
Като шум как е модела? Аз все още не съм монтирал 12-ката в къщата на нашите, за да го чуя. Интересува ме дали става за спалня с условието, че ще се ползва 90% за охлаждане на южна спалня, НС, 13,14 кв. Нещо не мога да намеря еквивалентната 9-ка..
Аа, лошо, лошо.. [emoji3][emoji3][emoji3]
Този пост е редактиран от HiDefinition; 17-03-21 в 16:59.
12-ка в 14 кв. няма сила, която да ме накара да сложа. Затова питах за 9-ка, ама няма от този модел.
Чисто субективно, какъв е шума от вътрешното тяло при отделните степени, или ако има някаква брошура с показатели, на този "mute" режим има ли достатъчно дебит и става ли за спане на възрастен човек, че в Е-маг малко ме притесни следното:
"Тиха работа
Устройството има ниво на звука от 53 dB, достатъчно ниско, така че да можете да се отпуснете, да спите или......."
Надявам се да са имали в предвид шума от външното тяло, че е 53 дб.
Mute си е като режим следене. За мен до втора степен,без да броя Mute", си ми е перфектен. На трета степен вече се чува,но нея я ползвам само когато през деня е бил изключен. Цяла зима си бачкаше само на 2-ра и нямах никакви проблеми. Ако стаята е нещо около 20кв спокойно ще си работи на 1-ва и няма да разбере,че работи. Вътрешното тяло е 88см,турбината е 62см,отвора през който духа е 6.5см. Колко пък да е шумен с тези параметри? Според мен клапата по някое време ще се разкърца,че е доста голяма. Но ако се посмазва по с време няма да има проблем. Трети месец го ползвам,за сега проблеми няма със скърцане,тракане,моторчета ,втулки,пукане на пластмаси.
53дб може да е само на макс. Дори има слийп режим за възрастни,но не съм го пускал да проверя как работи. Ако при тях има wifi чрез приложението от разстояние може да донастройваш и няма да те разхождат евентуално
HiDefinition ,
Благодаря за инфото! Kакви са изискванията за монтаж, само Пан сервиз ли трябва да ги монтира, за да важи гаранцията?
Не, но при повреда минаваш през ПАН сервиз. Всяко сертифицирано лице за монтаж на климатика може да го монтира. Тук е описано
Климатици – продадени от ЕМАГ – Климатици – Пан сервиз