ами най вероятно вътре мърка последен модел компресор на GMCC с добър минимум , а не 15 годишен модел като в Тошиба Едж ( дори не са намерили за необходимо да сменят модела като минават на фреон 32 )
ами най вероятно вътре мърка последен модел компресор на GMCC с добър минимум , а не 15 годишен модел като в Тошиба Едж ( дори не са намерили за необходимо да сменят модела като минават на фреон 32 )
Ами да ви кажа супер работят климатиците. Одеве пак ходих до комшията и загледахме на единия външното - не се чува, че работи и отдолу сухо на барут, въпреки, че външния топлообменник е единичен. Вътре кове 24 градуса и винаги духа жега - явно работи на висок минимум, понеже каза, и че за ноември 2та климатика са му изгорили 140 лв. ток.
Разтърсих се набързо и е AUX с компресор KSK89D59UFZE на GMCC с 600гр. R32 .
Колеги да се придържаме към Старлайт цепениците, За всички други си има тема за цепеници.
sharlot , ако вече имаш някакви наблюдения за 7-8 дни откакто е монтиран твоя ACT-12UWF, ще се радвам много да ги чуя, защото съм пред дилема за закупуването на 2 бр. Силно ме интересува, ако при теб е падало -5 или -7 например добре ли топлеше и каква темп поддържаше при каква зададена. Имаше още няколко човека, които написаха, че са го купили дайте някаква информация да има и за този модел, защото за момента това е единствената 12-ка на star light. Благодаря !
Този пост е редактиран от ELIT; 26-12-21 в 04:27.
Колега Elit ти си за 9ки,не за 12ки.
Знам, знам ама не става въпрос за тези стаи, за които търсех климатици, а за други помещения
Направи ми впечатление, че Star light означават климатиците с "ACT-" и "ACM-".
Трета буква Т-TCL, M-Midea?
Starlight ACM-12WIFI - Midea Aurora.
Starlight ACT-12UWF-...(руския му АНАЛОГ SHIVAKI се произвежда в заводите на TCL).
Здравейте, лятото закупих климатик Star-Light ACT-12TSWF, като за монтажа наех фирма занимаваща се с дейността. Монтиран е в къща в пловдивско, която се ползва основно лятото. Стаята е 24кв.метра с таван на височина 2.7м. Дограмата е стара дървена, двойни прозорци, без изолация отвън и вътре. Като в момента се подпомага отоплянето с камина на дърва пр3з деня, а през ноща пускам климатика на 25 градуса дс поддържа топлината. Тази нощ температурите не бяха минусови, като предишните вечери, но ми направи впечатление че климатика 3-4 пъти прави дефрост. Монтиран е на тераса и определено сутринта имаше доста вода по нея, като градусите отвън бяха около 1. Прилагам снимки: 20211227_084640.jpg20211227_084718.jpg20211227_084711.jpg
Този пост е редактиран от rumb@Ldi; 27-12-21 в 11:46.
Температурите са били баш за дефрости.
Защо обаче ми се струва, че са ти запушили отвеждането на конденза с гофе и е преливал. Отпуши отворите да не си отвориш по голяма беля.
Гофрето за конденза е откачено от климатика.
- - - - - - - - - -
Както писах, монтажа е направен от хора занимаващи се с тази дейност.