Този пост е редактиран от stivi; 07-12-22 в 21:18.
То хубаво ама на мен ми трябват 5 и цената беше 1099 лв,дали си заслужава ?
Няма как някой да бъде сигурен дали ще си заслужава в твоите условия,тъй като не си дал никакво инфо за помещения и външни условия. Аз бих взел act12BLWF в момента е на 650лв.
Предполагам стаите не са по 25кв/м и нагоре,тъй че взимай 12BLWF. Предполагам има и спални,а TSWF не е за спалня. Местенето на клапата при он-оф на BLWF е по безшумна от на TSWF.
За втори път хващам TSWF под 10 градуса да пада на 200w. Обикновено под 10 градуса при мен вдига минимума на 320w, около 0 градуса вдига на 420w. Веднъж го видях на 220 беше около 6 градуса, днес сутринта пак го гледам бачка си на 200 wбез да изключва. Погледнах външната-7.4 градуса.И двата пъти се случва когато го оставя продължително време без да го закачам вент на авто и вертикалната клапа на средно положение.
Помещението е 20 квадрата хол + 14 кв преходна спалняс портална врата. Последен етаж без изолация на тавана. Хол изток седна външна стена и тераса без изолация , спалня юг две външни стени с 5 см външна изолация. Климатикът е монтиран в хола срещу вратата на спалнята. Бях му затворил вратата на спалнята, отопляваше само хола. Беше настроен на 20 градуса, в стаята 21. Сега външната е 5 градуса отворил съм да отоплява цялото пространство 34 квнастроен на 20 градуса в хола 21 в спалнята 20 работи на 330-340w без да изключва. Основното тук е, че явно има някъкви условия при които успява да запази нисък минимум и под 10 градуса.
Да уточня и аз помещението южно студио 29 квадрата 3 вътрешни стени витрина с стара пвц дограма около 11 квадрата стенни последен етаж таван без изолация,задание на цепеницата tswf 25 градуса навън е 3 градуса работи на 480-500в
Като усетя струята когато минавам покрай него и знам навън колко градуса е [emoji846] . При мен си цепи градуса,аномалии не съм засичал. Задание от 23 до 26гр в най студените периоди. Днес цял ден е на 24гр,това харчи.След малко ще е над 500вата,че темп продължават да падат.
П.п. клапата се беше разкърцала доста лятото. Взех си силиконов смазващ спрей. Пръснах леко пантичките,моторчето,подвижните части и освен звука от моторчето друго вече не се чува.
Цял ден моя е на 25гр,сходно потребление имам ,сравнение с други марки как е разхода на енергия?
- - - - - - - - - -
Цял ден моя е на 25гр,сходно потребление имам ,сравнение с други марки как е разхода на енергия?Screenshot_2022-12-19-21-33-05-571_com.tcl.smarthome.jpg
Май ти е височък. Вкъщи нищо не е работило една седмица,до снощи. Ако вентилатора ти е на ауто задай му втора степен(mid-low). При мен в 35кв съм му задал ръчно 3-та(Mid не ми е много шумна),понеже аутото държи все на Low и балансира с по висока консумация.
Зададох му посочените настройки, беше на ауто,консумацията падна ,възможно ли е по висока консумация от къси тръби ,при монтажа приятелката ми беше в къщи и тръбите са ми около 2 метра ?