Ако бойлера е празен до обяд вече има вода да се къпе човек нормално. Голямото нагряване започва след 14 часа.
1. Електрониката реших да я направя аз, защото имам електромагнитни клапани и така мога да управлявам и тях, освен това всичко се показва на lcd дисплей, а такава електроника не е под 100лв. Другото е, че с микроконтролер мога да си напиша какво си искам в програмата и то да се изпълнява и да сменям режимите на работа, ако нещо не ми хареса. Използвам lm335z за измерване на температурата и самото измерване съм го сравнявал с термометър дали мери точно. Не мисля, че електрониката прави проблеми.
2. Колектора е сложен точно на юг с компас и в момента е на 35 градуса, но не е проблем да го сложа на 40 за проба.
3. Погледнах в шахтата и наистина на 2 места изолацията е опряна върху вик тръбите, но контактната площ не е повече от 2см. Това ще го оправя.
Схема на инсталацията ще дам друг ден. Най-общо изхода на панела отива във входа на бойлера, изхода, където излиза студената вода на бойлера отива към помпата и изхода на помпата отива към долният край/входа на панела. Панела е включен към системата на парното и радиаторите в момента са изключени. Бъзвратен клапан нямам, но имам електромагнитен вентил на негово място и термо трапове.