Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 746
Like Tree53Одобрявам

Фотоволтаици (Слънчеви Панели) Подгряване на вода.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Re:Слънчеви панели за подгряване на вода

Тогава трий като се позоваваш на правилата на форума, и не давай квалификации, защото ролята на модератора е да поддържа ред, а не да дава квалификации - тогава той вече не е модератор...по-горе не определяш точно кое прилича на бит пазар темата или линковете към страниците и затова си позворих да споря като виждаш, че по никакъв начин не протестирам за изтрития линк

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

да насоча темата в малко по поззитивна и креативна насока.

ми искам да мина тънко.
    не искам да сменям бойлера.
    бойлера няма серпентина.
    какъв солар да си взема?

4. Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    Термосифонните системи ако не са под налягане стават единствено за един летен душ на двора и за нищо друго...
    това не е вярно. ако няма височона се слага усилваща помпа и всичко е на 6.

цитирам гоогле:

Усилваща Помпа
    Предназначена е само за Термосифонните Атмосферни Колектори модел ХХ ХХ, когато не може да се постигне необходимата височина на монтажа и налягането на топлата вода е ниско. Включва и изключва се при отваряне и затваряне на крана за топла вода.

Мощност 90 Вата.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Здравейте)) Някой може ли да даде информация за двата колектора, чийто показания се дисплейват online на този сайт на solar energy.. sunenergy.dnsalias.net/online/archive.html Никъде не мога да разбера какъв е плоския колектор и какъв е тръбния.. модели, марка, параметри... за да стане ясно какво се сравнява. Въпреки голямата разлика в апертурните площи (1.6м2 на плоския към 1м2 на тръбния) вакуумния усвоява дори и при това съотношение доста повече енергия... Толкова ли е калпав този плосък или наистина вакуумните са в пъти по-добри. Ако плоския беше на сънсистем пак ли щеше да е дережето същото. Писах до сайта за инфо, но никой не отговори и за това реших да попитам и тук, защото с голям интерес следя данните всеки ден и искам да разбера какви колектори се ползват.

Промених линка с по-бърз по молба на собственика на сайта - 2v6
    Lazar

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

404 : NOT FOUND

7. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Махни точката след html и ще се отвори.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

ОК, оправих го

10. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте интересувам се от слънчев колектор за 160л бойлер и съм се спрял на това. А дали си заслужава Ви моля за помощ?
    http://www.trifar.bg/bg/Слънчеви%20системи/Слънчев%20колектор%20с%20DMG%20тръби
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330440272[/time]_________________________________________________

исках да питам за Слънчев колектор с DMG тръби

11. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

и хората във фирмата и нещата, които се предлагат са читави...
    по отношение на въпросния колектор моето мнение е, че той е излишна екзотика и притежава някои неоспорими недостатъци
    -изхода на топлинната тръба от стъклената тръба е мястото, където поради корозия на материала е възможно нарушаването на вакуума
    -голям обем и в същото време малко тръби т.е. малка производителност на м2, но това е е аргумент, защото твоя водосъдържател е малък

12. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от climamarket

Колега/и! (Климамаркет и Кулер, може и още да има)
    Бива ли толкова грозно да копирате материали от сайта ми бе?!
    Баси, толкова ли няма кой да синтезира по-сериозно текстовете, та да не е грозно поне!?

http://termopompi.net/work.html
    VS
    http://xn--80ajvajagcds.com/%D0%B2%D...C%D0%BF%D0%B8/

п.п. Сори за спама. Ако мод прецени- да мести в отделна тема.

13. Тук е от
    Mar 2012

Искам да си направя система за затоляне на водата с бойлер 120 литра. След малко ще кача снимка на този който ползвам. В Кипър съм и да, температурата не пада под 0 градуса. Ще опиша как работи, а вие ако може да ме посъветвате как или от къде да си закупя подобна за България. За мен е важно да имам вода цял ден когато я поискам, а зимно време като включа бойлера да сгрее водата за 3-членното ми семейство за 30-40 мин. Всичко това го пиша понеже го ползвам вече 2 години. Много искам да наблегнем за затоплянето в тоя интервал, а не постоянно предлаганите бойлери с загряване до 2 часа - тия са луди. Аз съм на приземен етаж, има втори над мен и после таван. Нямам никакви помпи, тук се ползват задължително 500л. депозити от всяка къща който се пълни на принципа на тоалетните казанчета - да подчертая че водата не се пие от чешмата тук(не е за предпочитане де). Идват и снимките, кажете си мнението за тази система - досега сме сменяли само веднъж нагревателя ( ще знам на колко години се сменя като сменя 2ри път, хах). Майстора си го смени след като отвори преден капак и с един огромен кюч развъртя нагревателя- това е. Нищо не правя за тази топла вода, само зимата натискам копчето за загряване . Сложил съм и снимка на къщата където ще я слагам( но има и друга къща която иска такава система), аз съм на приземен етаж. Искам да е с медни тръби (предполагам те провождат водата топла на по-дълги разстояния). Иначе снимката на къщата е : задна страна на къщата -изток , в дясно -юг, от към сниманата страна - запад! Важен въпрос е - къде да си сложа 120 л бойлер- отгоре до системата, под покрива на скрито или долу при мен на етажа( а мога ли всичко да го направя на стойка в градината? )
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

gumichka, точно тези отворени термосифонки от Кипър са отживелица, а и в Бг не са най-доброто решение. Хоризонталният бойлер изобщо не е за предпочитане. Трябва ти система с поне 200л вертикален бойлер с нагревател по средата, като зимата дозагряваш само горната половина ( ако има нужда) за да не пречи на работата на солара.

16. Тук е от
    Mar 2012

, аз съм убеден че са отживелица, но това което получавам у нас долу е това което ми от цената на тока, не се занимавам с нищо, не гледам датчици, помпи и такива работи. Иначе ще го имам из предвид за вертикалния бойлер, аз го знаех това (чувал съм го), и все пак доста въпроси са неразрешени. Искам 120 л бойлер, знам че ми стигат перфектно литрите, спрямо района - югозападен Гоце Делчев. Кажете все пак нещо друго, за тия нашите зимни условия, бойлера с панелите на едно място на покрива , или панели на покрива, боилер със серпентина долу около мен? Ако е горе, колко дебела вата трябва да има за да не изчезне топлата вода без да съм я ползвал за 20 мин. Мерси на всички, то въпроси все ще има

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами супер - щом ти стигат 120л, значи 200л бойлер ще ти е по мярка - лятото ще имаш 200л, а зимата - 100л. Това се налага от факта, че нагревателят за доподгряване трябва да е над соларната серпентина. При по-малките бойлери това изискване не е спазено и щом включиш нагревателя, ти все едно се отказваш доброволно от слънчевата енергия през половината година и удължаваш срока на изплащане на системата почти двойно. Колкото то дилемата дали бойлера да е на покрива или долу - за нашите ширини е по-добре да е долу, което пък налага използването на помпа. Не се притеснявай, че постоянно трябва да я наблюдаваш - няма такова нещо, разбира се ако системата е проектирана добре и изпълнена професионално с качествени компоненти - просто забравяш че я има.

18. Тук е от
    Mar 2012

Не ми се иска да пускам линкоже към сайт, но в крайна сметка може да напиша моделите и да ми кажете заслужават ли си по-евтините или не.
    Atlantic MG Combi 200L V 324920

този Електрически бойлер ATLANTIC Duotherm 200L 884027
    Цена - 815.00 лв. с ДДС
    Atlantic Solar S/2 200 886019 соларна система и боилер.
    Много интересно ми е с кви "жички и пластинки" трябва да е вътре тоя бойлер. Мерси много Лазар за отделеното време!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. финален избор на ТП, конвертори, бойлер и слънчеви панели
    От Dimitar Nikolov във форум Други начини за отопление
    Отговори: 13
    Последно: 02-06-22, 07:39
  2. Предварително подгряване на вода
    От MishelNikolov във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 12-02-22, 22:05
  3. Слънчеви панели за ток за къща.
    От krasimir77 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 62
    Последно: 23-11-20, 13:25
  4. варианти за монтаж на слънчеви панели
    От ba4_dido във форум Други начини за отопление
    Отговори: 15
    Последно: 11-05-13, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе