Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 121

Пешеходка блъсна огледало на движещ се автомобил - WTF?!?!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Re: Пешеходка блъсна огледало на движещ се автомобил - WTF?!?!?

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ша ва отпера и двамата с една полуоска от жигули,....
    От Toyota FearMe, от Toyota

Бай Ганьо отишъл при свой приятел в Япония. Когато почукал на вратата бил ударен и изпаднал в кома. Когато дошъл в съзнание видял японеца и го попитал какво се е случило, а японеца отговорил:
    - Нищо особено, просто японска техника - карате!
    На другата година японеца дошъл на гости на Бай Ганьо в България. Още преди да достигне вратата нещо силно го ударило и той изпаднал в кома. Когато се събудил видял Ганьо и го попитал какво се е случило а той просто му отвърнал:
    - Японска техника - полуоска от "Тойота"!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

[color=blue]
    //извън темата
    Malone, пак ли си си играл с google и спамиш форума с излишни глупости? Или може би този път ще извадиш приятели - майстори по бойни изкуства, които са ти обяснили как стоят нещата, както предния път с "маститите адвокати"?

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Ghost е виновен. Винаги. Питай Крис, ако не вярваш на мене.

Няма повече.

Ghost за разлика от теб никога не е бил банван за словоблудство. Нито за каквото и да било. Никога и никъде. Щом намесваш Крис, искаш ли да се обзаложим кой от двамата ще излети, ако се наложи да се прави подобен избор?

4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Малее,на какво сте направили темата.

Истината че че едва ли някога в България ще се прилагат истински закони към всички без изключения.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

От пешеходец тръгна и се стигна до намесата на "Крис"
    Мъка , мъка !

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

най-добре е танковете да дойдат

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

SPAM! SPAM! SPAM!
    може ли да остана по-назад?!

Malone, Ghost,
    Нали го знаете оня лаф: "Аз му играя карате, пък той ме бие!!! "

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

---
    Весело! Явно някой път и емоутиконите не помагат да изразиш факта, че се шегуваш, Ghost го прие "лично". Жалко.
    ---

По темата.
    А какво ще кажете за възможността, когато се случи ПТП, както този случай с въпросната госпожа, счупила огледалото на колата, тя да има възможност в рамките на пет години да заведе граждански иск към водача за претърпени вреди. При моя случай физически, но не са изключени и психически вреди. Лично аз взех мерки по съвет на адвоката, родителите ми подписаха нарочен протокол, но въпроса е принципен.
    Не би ли трябвало тази възможност да се използва само при доказано трайни и тежки телесни повреди, а не при всякакви или и при каквито и да е измислени впоследствие психически травми.
    Разбира се не е изключено и водача да заведе иск, но по лично мнение на адвоката неговия иск ще бъде отхвърлен, а на пешеходеца не, пак стереотип.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Това ме подсети за случка с моя познат в Канада
    На кръстовище , камион не може да спре и го блъска изотзад , - Нищо опасно само намачкани тенекии , но интересно е решението на съда - 3000 К$ за катастрофата обезщетение и още 3000 К$ за стрес!
    Та той ми каза- тук и бой ще изядеш ама друго нема да видиш

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

---
    Весело! Явно някой път и емоутиконите не помагат да изразиш факта, че се шегуваш, Ghost го прие лично. Жалко.
    ---
    Обръщаш лично към мен, как очакваш да го приема, като държавна поръчка ли?

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Обръщаш лично към мен, как очакваш да го приема, като държавна поръчка ли?
    Аз бих го приел като покана за спиране на разправията...

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

---
    Корегирано. Лично е в кавички вече. Смисъла е "прие го [твърде] сериозно". Естествено, че шегата е насочена лично към теб, написъл съм ти ника все пак.
    ---

По темата.
    Трябва да направят и задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и на пешеходците.
    За в случаи, когато не е виновен водача, а пешеходеца. Доста счупени огледала [механизми] има от пресичащи по подобен начин.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

//извън темата
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Аз бих го приел като покана за спиране на разправията...

Значи доста се различаваме. На мен "Ghost, ти може би си различен каратист, не като другите "каратисти", дано да е така ... сенсей мой" далеч не ми звучи като покана за спиране на разправия, а като подигравка.

//по темата:

Доста счупени огледала [механизми] има от пресичащи по подобен начин.
    Това официална информация ли е (назови източника и броя - "доста" е доста разтегливо понятие) или просто си измисляш разни работи, за да защитиш тезата "пешехоцът е по-голям изрод от шофьора"?

Да се замислим малко над цифрите - какъв е общия брой пешеходци и колко от тях прескачат оградите по големите булеварди? Според мен процентът е много малък. Какъв е процентът на пешеходците, създаващи ситуации за опасни ПТП - според мен пак много малък процент. Сега да се замислим за процента бибипкащи и псуващи водачи на МПС - май е доста висок? Ами да се сетим за водачите правещи десен завой - колко от тях изчакват пешеходците (които в случая са с предимство) и колко от водачите се мушкат м/у тълпата? Пресичате ли на залено, без да се огледате? Аз - не!

16. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    най-добре е танковете да дойдат
    Black Adder, изби рибата приятелю

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не, това е личен експириънс и впечатления от мои познати със сходни "градски" преживявания.
    Два пъти съм сменял механизми, защото са "събрани" от пешеходци неминали по тротоара, а между паркиралите коли [на платен паркинг в центъра на града]. Имам и една, две "откраднати" чанти от многоуважаеми пешеходки, които решават, че е по-добре да легнат отстрани на колата, вместо да изчакат да им светне зелена светлина и тогава да преминат.

Съотношението на прескачащите към всички не е важна. Аз не псувам всички, а само "прескачащите" и "създаващите ситуации за опасни ПТП". Ако тебе някой те е напсувал или "освирил" Ghost, питай го защо го прави, каратист си все пак.

А и в Закона ясно е написано: ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ
    Тези правила спазват ли се, никого няма да псуваме.
    По правилата на движението на автомобилите се пишат актове. Няма причина да не се пишат актове и по правилата на движение на пешеходците.

Ето и ПОВЕДЕНИЕ НА ВОДАЧИТЕ КЪМ ПЕШЕХОДЦИТЕ от същия Закон.
    Нека от тук нататък да се придържаме към тези разпоредби, а не към това кой какво си мисли, че е длъжен или има право.

В интерес на истината и аз не им бях обръщал достатъчно внимание до настоящия момент.
    Очевидно е, че според тези правила не съм длъжен да съм чак толкова толерантен към всички пешеходци, какъвто съм се стремил да съм досега.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Да се замислим малко над цифрите - какъв е общия брой пешеходци и колко от тях прескачат оградите по големите булеварди? Според мен процентът е много малък. Какъв е процентът на пешеходците, създаващи ситуации за опасни ПТП - според мен пак много малък процент. Сега да се замислим за процента бибипкащи и псуващи водачи на МПС - май е доста висок? Ами да се сетим за водачите правещи десен завой - колко от тях изчакват пешеходците (които в случая са с предимство) и колко от водачите се мушкат м/у тълпата? Пресичате ли на залено, без да се огледате? Аз - не!
    @Ghost
    Не се сърди, но по моето скромно мнение пешеходците си пресичат където и както им падне (Особено в София и другите големи градове).
    Не че няма идиоти зад волана, но не бих казал че пешеходците им отстъпват.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Добре че го блъсна джип
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 21-01-14, 16:53
  2. Световната икономика се блъсна в стена
    От toto1 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 23-01-08, 17:53
  3. MP3 в автомобил
    От taralion във форум Автомобили
    Отговори: 15
    Последно: 08-09-07, 00:39
  4. Микрофон за автомобил
    От rude_ във форум Автомобили
    Отговори: 11
    Последно: 27-08-07, 12:20
  5. Задача 164 (проблем с огледало)
    От mitkko във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 07-02-05, 14:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе