Айде, втора фаза, пациента се осефери от терапията, дойде ред на наставленията.Започна да ми става интересно.Комплекси са, така е, избиваме ги преди поредния суицид, до следващата дамаджана.Жената и тя пита - защо се хилиш, идиотино комплексен.
Айде, втора фаза, пациента се осефери от терапията, дойде ред на наставленията.Започна да ми става интересно.Комплекси са, така е, избиваме ги преди поредния суицид, до следващата дамаджана.Жената и тя пита - защо се хилиш, идиотино комплексен.
Нашто Ице - хуманист....Жива да не бях....
И моля, не за-бра-вяй-те донорските карти...
Колкото и да ми е скапан живота, явно има и по-зле от мен![]()
животът винаги има смисъл
дори и в дамаджаната![]()
Очакванията явно бяха тотално и повсеместно съчувствие, сълзи, сополи, ахкания, ихкания, дълбокомислени съвети и т.н.Да, ама има много здраве от даскалицата ми в предучилищна и от старшината ми на границата.
"Живота си тече! Иначе е твърд!"
Това беше мотото на вестника на Софийския университет преди повече от 40г.
Колкото по-рано човек възприеме житейската мъдрост на тази мисъл, толкова по-добре за него.
Както вече писах, понятието "смисъл" е "кухо"
Тоест субективна оценка на "пълноценен живот"...
Вселената не търпи празни пространства, а хората си ги оставят празни(като главите им), но им придават нови названия или определения..Важното е, да звучи възвишено, а ние си седим в дупката, която сами сме си изкопали и продължаваме да копаем дъното...
Та тук е мястото, всеки даде своят отговор на въпроса: Какъв е смисълът на живота?
Нищо не съм забравил. Тя го е научила или тепърва ще учи че:
"Човек за човека е вълк."
Къде още си писала? Дай линкове.
Хората сме топки от комплекси, егоизъм, расизъм, консервативно мислене....
Иначе обичаме да издигаме лозунги с понятия като: толерантност, мултикултурализъм....
Не случайно ти дадох линк да видиш какво мислят по въпроса хората от твоят пол
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-12-19 в 12:18.
" - Че какво толкова ви свързва с живота?
- О! Хиляди неща!
- Кои например, моля ви се?
- Кои ли? Въздухът, небето, зората, здрачът, лунната светлина, приятелите ми, веселите закачки с момите, изучаването на дивните архитектурни паметници, три обемисти съчинения, които трябва да напиша и какво ли не още! Анаксагор твърдял, че живеел, за да се любува на слънцето. А освен това аз имам щастието да прекарвам от сутрин до вечер дните си с една гениална особа, тоест със себе си и това е крайно приятно занимание."
от "Парижката света Богородица"
Така например една цивилизация от свръхинтелигентни полиизмерни същества веднъж си построи гигантски суперкомпютър, наречен Дълбока мисъл, за да даде веднъж завинаги отговор на Вечния въпрос за Живота, Вселената и Всичко останало.В продължение на седем и половина милиона години Дълбока мисъл изчислява и пресмята и накрая обяви, че всъщност отговорът е Четиридесет и две. Ето защо се наложи да построят друг, още по-голям компютър, който да открие какъв е бил първоначалният въпрос.И този компютър, наречен Земя, бе толкова голям, че често го вземаха за планета — особено онези чудновати маймуноподобни същества, които бродеха по повърхността й в пълно неведение, че са просто част от една гигантска компютърна програма.И това е много странно, защото без знанието на този най-прост и очевиден факт е невъзможно да се обясни нищо от онова, което някога се е случвало на Земята.За съжаление обаче, миг преди дългоочакваният резултат да се появи на екрана на монитора, Земята най-неочаквано бе разрушена от вогоните, за да се отвори място — твърдяха те — за нов суперкосмически околовръстен път, и това сложи край на всички надежди да се открие някога смисълът на живота.
Ице, стига си сапунисвал момето, джендърчето или бота ами му обясни така както години вече се опитваш да набиеш в простите ни глави, че смисъла на живота е да се плащат данъците, разбира под угроза от набиване на кол, отнемане на всички материални блага на целия род и дори на неродените. Обясни и че живота и не и принадлежи, а е държавна собственост, за който тя е плащала детски, осигурявала образование, медицинска помощ...и че дори мисли за самоубийство се наказват строго с доживот в сливенския, където разбира се няма да лежи, а ще работи здраво за да плаща издръжката, която държавата осигурява от данъците на останалите държавни притежания, аз, ти, той, тя, то....Какво си ми си се разнежил?
Този пост е редактиран от Tommorow; 03-12-19 в 13:59.
Темата започна да придобива някакъв философски изглед, а изобщо не ми е това целта. Не съм в настроение да мисля кое е смислено за мен и кое не
Темата си е в нормалното за форума русло, не е бг мама.Реви си на някое рамо другаде, не чакай да ти се сополивим.И вземи си оправи логиката и граматиката, че от началото четем тронното слово на Йода при назначаването му за шеф на Съвета.Може в направи сам да пробваш, там ще получиш съвет за 1001 начина за решение на проблема, кой от кой по-рафиниран.