Страница 11 от 24 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re: инвертор или конвектор

Виж тука какво говориш:

Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    Докато не са дошли професионалистите, аз ще си кажа аматьорското мнение. Най-важното е да имаме максимално топлоизолирано помещение, с добра дограма и стъклопакет.Така при многоминусови температури топлинните загуби ще са по-малки.От там минаваме на оразмеряването,като имаме в пред вид,че при минус 10 градуса добрите климатици имат КОП 2.5-3,но и мощностa пада.Преценяваме ,дали ще разчитаме на климатика при топла зима или студена такава.Ако приемем ,че в студените нощи, средно температурите ще са около 5 под нулата,тогава нямаме ядове с точно оразмерен климатик.Ако градусите навън падат до минус 15-20,помагаме на климатика да се не мъчи с 1000-2000 вата от духалката.Надяваме се и се молим,таква дни и нощи да са по-малко или ,въобще да ги няма. ...Ако господ,чуе молитвите ни и ни прати топла зима, сме на далавера.Ако не...,тогава значи малко сме се молили...
    А тези с конвекторите не се молят на никого ,а просто се топлят.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Виж тука какво говориш:

А тези с конвекторите не се молят на никого ,а просто се топлят.
    ....Абсолютно. .... и сметка за един един отоплителен сезон колкото цената на Мидеа ... това без БОГ да е чул молитвите ни... .

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Виж и тук:

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    rsvr при мене максималната 111 w а номинал 80 w и при температури от -13 и надолу в КЪЩАТА става страшно некомфортно температурата опитвах да подържам 25 но не става - резултата е вентилатора духа постоянно на макс ветър насекъде по стаята струята е топла но какво от това като имам 3 външни стени въпреки изолацията и вътрешна и външна) от стените "тече" един студен въздух и е ужасно. Виж като запаля парното (климатика си работи в това време) подържам радиаторите на 40 градуса само (без климатика ги държех на 80градуса) тогава е рай вече. Но при температури до -10 всичко си е ок и без парно.
    Искам да уточня, че климатика се справя, но с повече усилия върти въздуха много силно за да подържа температурата, като този му режим аз и жена ми не одобряваме затова стане ли -10 паля парното за да не се ядосвам и да си лепя вестника на масата с тиксо за да мога да го чета
    сетих се да добавя и за разхода на фуджото (12ка инвертор )може да се ориентира некой и по него как се е справил в студа със собствен електромер без да го спирам изобщо за 31 дни "измина" 467 квата, като му помагах 4 дни с парното. През по топлите дни разхода се въртрше около 11 кв като през най- студените стигна над 17 кв на 24 часа.
    Един мой познат обича да казва-"Аз не искам да мие евтино и студено,аз искам просто да ми е топло"
    A конвектора на Pat 360кВт за месец.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

на задръстеняци кво да им обясняваш!тя и баба ми навремето си караше на дръвца ама ела сега да я видиш как щрака дистанционното на климатика

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от marto68
    на задръстеняци кво да им обясняваш!тя и баба ми навремето си караше на дръвца ама ела сега да я видиш как щрака дистанционното на климатика
    Това признак на безсилие ли е,или на горният етаж няма никой.

7. Тук е от
    Dec 2007

За да придобие това твърдение практически смисъл,ще си позволя да го редактирам.
    Виж и тук:

Един мой познат обича да казва-"Аз не искам да мие евтино и студено,аз искам просто да ми е топло"
    A конвектора на Pat 360кВт за месец.
    Един мой познат, който живее в мезонет и кара Джи класа Мерцедес , обича да казва-"Аз не искам да ми е евтино и студено,аз искам просто да ми е топло,защото мога да си позволя да платя всякакви сметки за отопление."
    A конвектора на Pat,който е един Адакс,харчи приблизително 360кВт за месец,като топли малко ,топло и добре изолирано вътрешно помищение,но ако му се наложи да топли по-голямо ,студено и често проветряващо се помещение, ще му е нужна помощ от още един подобен по мощност ел.уред.... ....,а за да охлажда лятото ще му трябва помощ и от еден климатик.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Този пост ако не се лъжа е твой,
    Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    .Ами кво правим ако трябва да ги дига от 12 градуса например ,или от 4 както е при баща ми. 081 Yikes :default...Казвам това ,щото на тъщата не мога да и затворя устата.Постоянно се хвали как в нейния панелен апартамент от както съседите от долу и от горе са си направили и те като нея външна изолация 7 см. стереопор и ПВЦ дограма,при минус 3-4 градуса навън през декември месец, потдържа 19-21 в спалнята без допълнително отопление.Не знам дали и е верен термометъра ,но лично се убедих ,че в стаята е топло.
    замисли се още малко върху него и измери температурите в спалнята на тъщата през летните жеги.

10. Тук е от
    Dec 2007

Този пост ако не се лъжа е твой,замисли се още малко върху него и измери температурите в спалнята на тъщата през летните жеги.
    .... ...При отворан или затворен прозорец.?Когато живеят хора вътре, или само за експеримента? Мога да измеря също температурата през лятото във ВСИЧКИ ПОСТОЯННО ОБИТАВАНИ ЮЖНИ ПОМЕЩЕНИЯ,МАГАЗИНИТЕ и ОФИСИТЕ.Особено ще ми е приятно когато това стане при външни температури около 40 градуса.Тогава мога да отскоча до Пирогов за да преброя хората които имат проблеми вселдствие на топлинен удар. ...Мога да попитам и работодатлите имат ли право да изискват от служителите си максимални усилия, ако в помещението в което те работят температурата е около 30-те.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Konan Varvarina, изглеждаш интелигентен човек по това което, чета в постовете ти.
    Не разваляй впечатлението с глупавото си упорство.
    Ясно е че, един даже ефтин климатик е по ефективен за отопление и от най-модерния конвертор, (с уговорка
    до определени градуси под нулата).Конвертора може да бъде предпочетен само в определени частни случай
    например много малка стая с добра изолация или пък постоянни температури под -25 градуса.
    Направо се изнервих от тази тема,честно!!! Хайде със здраве.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

От кога и ти взе да разбираш от климатици.Преди 15 дена си купи климатик и взе акъл да раздаваш.Прочети какво пишат хората:

Цитат на: gogo100 в 10.01.2008, 22:07
    rsvr при мене максималната 111 w а номинал 80 w и при температури от -13 и надолу в КЪЩАТА става страшно некомфортно температурата опитвах да подържам 25 но не става - резултата е вентилатора духа постоянно на макс ветър насекъде по стаята струята е топла но какво от това като имам 3 външни стени въпреки изолацията и вътрешна и външна) от стените "тече" един студен въздух и е ужасно. Виж като запаля парното (климатика си работи в това време) подържам радиаторите на 40 градуса само (без климатика ги държех на 80градуса) тогава е рай вече. Но при температури до -10 всичко си е ок и без парно.
    Искам да уточня, че климатика се справя, но с повече усилия върти въздуха много силно за да подържа температурата, като този му режим аз и жена ми не одобряваме затова стане ли -10 паля парното за да не се ядосвам и да си лепя вестника на масата с тиксо за да мога да го чета Ole
    сетих се да добавя и за разхода на фуджото (12ка инвертор )може да се ориентира некой и по него как се е справил в студа със собствен електромер без да го спирам изобщо за 31 дни "измина" 467 квата, като му помагах 4 дни с парното. През по топлите дни разхода се въртрше около 11 кв като през най- студените стигна над 17 кв на 24 часа.

Или и те незнаят какво пишат.

Или като ти се набута с тази МИдеа-давай да не съм сам, защото общото нещастие някак по леко се приема.

13. Тук е от
    Jan 2008

Гледам интересна дискусия сте заформили тука!
    Живял съм на климатик 2 години(Верно беше калпав самсунг). Голяма грешка, че беше монтиран на място дето слънце не огрява, та зимъска отвътре помагахме с радиатор и Елва-Кварц, че да вдигнем така необходимите за баба ми температури. Всяка събота и неделя, а в тежки случаи и през ден му баехме с кофи топла вода, да му отмразим външното тяло. Няколко пъти се обаждахме на поддръжка и отговора беше "Чакай да се позатопли, че сега не можем да го измерим колко е ефективен" (не се бъзикам хора, и аз не повярвах като го чух).
    Имам приятел с инверторни климатици фуджицу, и двамата сме от Варна. Казваше, че нямал проблеми с тях при студена зима (сравняваше с предходната), но сега през декември му се скофти ситуацията - доста трудничко вдига необходимите за мен 24 градуса на височина 1,50 (при равнище 2,50 трябва да означава 26-27). Всъщност със зор вдига 21 на равнище 2,50, а това за мен си е студено.
    Няма човек да ме убеди, че при постоянни отрицателни температури и силен вятър външното тяло на климатика няма да стане буца лед! Ето защо - браво Pat, че си го имал в предвид!
    Не споря, че отоплението с климатик е икономично, но не чак толкова колкото приказвате в този форум!
    А иначе Julian разправя нещо за влажността на въздуха във Варна и за климатиците - малко глупаво звучи, особено говорейки за инвертори...
    Аз имам малко дете на 1 год. и посочените в този форум недостатъци на климатиците си важат с пълна сила. Да не говорим, че някои деца са особено чуствителни към сухия въздух.
    За мен поне няма нищо по-добро от конвекторите на газ при малки апартаменти и парно при по-големите, но там проблема, е че трябва да си запланувал ремонт с къртене за да ти се прекара газта и всички останали анджаклами.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Тази тема трябва да се прекръсти на "Митове и легенди"

16. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Човек трябва да е доста голям мазохист за да се отоплява на ток с нещо различно от климатик или акумулираща печка. Тук обаче има доста мазохисти , които не искат да си признаят , че са такива и упорито продължават да защитават тези конвектори
    Има конвектори на газ и водо-водни конвектори за системи с газов котел. При добре оразмерена система разхода идва до около 1 лев на месец на 1 кв. отопляема площ.
    ЕДИНСТВЕНИЯ НЕДОСТАТЪК Е ПРОКАРВАНЕТО НА ГАЗ (МЕТАН) ВКЛЮЧВАЩО ПРОКАРВАНЕТО НА МЕДНА ТРЪБА ОТ ВХОДА НА ЖИЛИЩЕТО ДО ПОТРЕБЯВАЩИЯ УРЕД и СВЪРЗАНАТА С ТОВА ИНВЕСТИЦИЯ.
    Иначе употребата им няма никакви други проблеми, като тези на климатиците -изсушаване на въздуха и прочие.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Toshiba започва производството на мини ядрени реактори, които ще могат да бъдат поставени във всеки дом, съобщиха citybuild.bg.

Реакторът с големина 1,8 на 6 метра спокойно може да бъде вкаран в гаража и дори в мазето, и да захранва едно или няколко домакинства в продължение на цели 40 години.

Според Toshiba ядреният реактор е абсолютно безопасен и няма нужда от човешка намеса по време на работата си. Това се дължи на радикално новата технология, която е използвана при изграждането му. За разлика от нормалните големи реактори тук не се използват пръти с ядрено гориво, за да се контролира реакцията.

Новата технология използва вертикални резервоари с Литий-6, за да контролира температурата в реактора. Изотопът на Литий-6 е известен с това, че абсорбира неутроните много ефективно.

Реакторът е 200 KWt и спокойно може да поеме нуждите от електроенергия за едно или няколко домакинства. Цената на KW/h електроенергия излиза около 5 цента (или 7 ст.). За сравнение цената на тока у нас в момента е над 16 ст. като всяка година се покачва заради енергийната криза в световен мащаб.

От Toshiba споделят, че първите няколко реактора ще бъдат инсталирани в Япония през тази година, а от следващата ще бъдат достъпни и на европейския и американския пазар.

18. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Човек трябва да е доста голям мазохист за да се отоплява на ток с нещо различно от климатик или акумулираща печка. Тук обаче има доста мазохисти , които не искат да си признаят , че са такива и упорито продължават да защитават тези конвектори
    За да се включа с лек нюанс в темата ще дам един пример:Работя в предприятие където икономията на ток не е детска мечта на никого от персонала.И в командната зала уредите които могат да се ползват за отопление са два, един трикиловатов маслен радиатор и климатик .Никой от колегите ми нямат и идея за спора който се води тук,но никой и никога не включва климатика през зимата.Провокиран от писанията тук ,нарочно в кррая на работната ми смяна съм оставял да работи климатика и да изключвам радиатора,но на следващата смяна откривам че климатика е изключен и е включен радатора.Така че тези крайни мнения ги отминавам с усмивка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 24 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 22:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 14:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе