Страница 12 от 24 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re: инвертор или конвектор

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    За да се включа с лек нюанс в темата ще дам един пример:Работя в предприятие където икономията на ток не е детска мечта на никого от персонала.И в командната зала уредите които могат да се ползват за отопление са два, един трикиловатов маслен радиатор и климатик .Никой от колегите ми нямат и идея за спора който се води тук,но никой и никога не включва климатика през зимата.Провокиран от писанията тук ,нарочно в кррая на работната ми смяна съм оставял да работи климатика и да изключвам радиатора,но на следващата смяна откривам че климатика е изключен и е включен радатора.Така че тези крайни мнения ги отминавам с усмивка.
    Значи хората по интуиция са се насочили към отоплителният уред ,а не към климатика.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    За да се включа с лек нюанс в темата ще дам един пример:Работя в предприятие където икономията на ток не е детска мечта на никого от персонала.И в командната зала уредите които могат да се ползват за отопление са два, един трикиловатов маслен радиатор и климатик .Никой от колегите ми нямат и идея за спора който се води тук,но никой и никога не включва климатика през зимата.Провокиран от писанията тук ,нарочно в кррая на работната ми смяна съм оставял да работи климатика и да изключвам радиатора,но на следващата смяна откривам че климатика е изключен и е включен радатора.Така че тези крайни мнения ги отминавам с усмивка.
    Определено не мога да схвана каква ти е тезата. Това, че се предпочита радиатора пред климатика от колегите ти?
    За това може да има няколко причини:
    1. Никой не държи сметка за икономията на ток, защото не го плаща от джоба си.
    2. Климатика може да е неподходящ или с малка мощност за отопление на помещението
    3. На някого може да му е неконфортно с климатик (пречи му движението на въздуха или го дразни шума)
    Обясни си тезата.

4. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Поста ми основно беше като реплика на крайно мнение.Тезата ми е че основното предимство на климатика е икономията на ток.Естествено това е съпроводено с някои неудобства,които трябва да се имат впредвид.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Абе не знам дали климатика е отоплителен уред, ама аз с две мултисплит системи с 4 вътрешни тела отоплявам 140кв апартамент. Към тях като добавим - хладилник с фризер, електрическа фурна, керамичен котлон, електрическа скара, пералня, миялна, четири телевизора, от които една плазма 42", два компютъра и N на брой осветителни тела - сметка за ток за декември - 103,61лв. Ако бях се отоплявал с конвектори май щеше да ми се отели вола.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не бързай Вълчо през декември всъщност си плащал за ноември. Истинския студ запчна от 1 януари ,тогава си кажи колко ти е била сметката .

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    От кога и ти взе да разбираш от климатици.Преди 15 дена си купи климатик и взе акъл да раздаваш.

Или като ти се набута с тази МИдеа-давай да не съм сам, защото общото нещастие някак по леко се приема.
    Конан, аз не разбирам от климатици и не ми и трябва. Моят бизнес е в съвсем друга насока.
    ОБАЧЕ тялото ми разбира от топло и студено. И с климатика с който съм се "набутал" ми е много по-топло в офиса, където има сериозен разход на топлина през целия ден.
    А колкото до набутването, винаги мога да го пратя на боклука, ако не ми харесва как работи
    ПП. Финансови загуби от този калибър ми изглеждат смешни.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

От упоритоста на някои индивиди тук ,разбирам какъв късмет съм имал аз за да стана хомо-сапиенс. Представяте ли си само в ония архаични времена какъв зор са видяли тия дето първи са скочили от дърветата и са убедили упоритите и закостенели индивиди ,да ги последват.... ....Явно за някой и днес е много трудно да скочи от клона и да тръгне на два крака.... ....Аз предлагам да оставим на еволюцията и техническия прогрес да решат спора.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Не бързай Вълчо през декември всъщност си плащал за ноември. Истинския студ запчна от 1 януари ,тогава си кажи колко ти е била сметката .
    Сметката ми е декемврийската и я платих онзи ден.

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Сметката ми е декемврийската и я платих онзи ден.
    Тогава нема начин да е за 30 дена, сигурно са отчели 15-20 дни преди празниците, за да излезе толкова рано, като ги знам колко бързо работят.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@KonanVarvarina,
    Климатиците са LG - три с 9000BU и един с 12000BU. Апартамента е с югозападно изложение и добра топлоизолация, с дъбова дограма и двоен стъклопакет с К стъкло. Без включени климатици за повече от 24ч температурата падаше до 13гр. А иначе в апартамента поддържаме около 22гр температура. Нали не си мислиш, че при този апартамент с изброената техника, нямаме средства да си осигурим желания комфорт? Топла вода ползваме от Топлофикация.

Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    Тогава нема начин да е за 30 дена, сигурно са отчели 15-20 дни преди празниците, за да излезе толкова рано, като ги знам колко бързо работят.
    Неведоми са пътищата божии! Ще видим как стоят нещата, като дойдат януарските сметки.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Не знам защо всеки си смалява сметките за ток. Разходите на автомобилите също клонят кам нереалност. Аз пък за 39.97 кв. м. гарсониера среден апартамент с южно изложение и два климатика 7-ца и 9-ка + бойлер и пералня за ноември сметката ми беше 176.92 лв.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Lupus последно за колко дена е сметката ти?
    Там си пише ако не се лъжа.
    И колко човека живеете в апартамента?
    Щях да забравя, не ми отговори каква е електрическата мощност на климатиците.
    Целият апартамент ли топлиш с тези климатици?

16. Тук е от
    Jan 2008

И един мой пост изтриха преди малко- мой коментар на нелепата публикация за домашната атомна централа.
    Беше саркастичен, ироничен, но не бих казал обиден. Въпросът май е че са доста тънкообидни и без чуство за хумор. Цялата работа замирисва на "или ходиш по гайлето или те трием".
    Lupus - колко пари даваш за топла вода през зимните месеци ако не е тайна?
    Искам да сравня просто.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Това написах в една друга тема. Само ще допълня че климатик имам само в хола, в спалните съм също с Адакс, който подържа 20градуса през цялата нощ. Случвало ми се е да минавам от 23 градуса на климатик от хола на 20градуса на конвектор в спалнята и да ми се струва че в спалнята е по-топло.
    Цитат Първоначално публикувано от valyo
    Последните 5-6 дни в Пловдив е гъста мъгла и май температурите падат под -10гр. Hitachi E14H2, 26кв.м. хол, PVC дограма успява да подържа 23-24 градуса, размразява веднъж на час за около 5мин, но от 4 дни взе много да бръмчи. Обадих се в сервиза казаха да го полея с вряла вода защото явно има буци лед.
    Питата не е обледена но под нея имаше доста лед и двата отвора за отичане на водата бяха 2/3 запушени от лед. Пуснах на охлаждане и с топла вода и една отверка успях да махна всичкия лед до който успях да се докопам.
    През деня беше сравнително безшумен но през ноща се събудих отново от здраво виене. Изключих го и си включих 2kw конвектор Adax. Мисля че работи около 50% от времето - не съм засичал. Но се убедих че 23 градуса на климатик няма нищо общо с 23 градуса с конвектор. Няма го постояното течение в стаята, няма го студения въздух който ми падаше върху главата при размразяване. Комфорта е несравним. Смятам да включа климатика отново когато температурите станат положителни през по-голямата част от деня.

18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Ами колкото и да му е била сметката, ако се топлеше с конвектори същата тая сметка щеше да е поне х2
    Oтоплявам 92кв апартамент - хол+кухня=37кв -източно изложение - отопляват се с 12-ка Осака(споменатата в началото на темата), детска стая- 14-15кв -две външни стени, север и изток- конвектор ADAX -1500W поддържа почти през цялото денонощие 22градуса, спалня - 14-15кв -две външни стени, север и запад - "смядовски" (от белите) радиатор - работи прдимно вечер от 21до 07 сутринта, подържа около 20-21 градуса.
    Към тях като добавим - хладилник с фризер (2 компресора), електрическа фурна, керамични котлони, микровълнова фурна(1850W), пералня, 2 телевизора, два компютъра, ел.бойлер(това "чудо" харчи много...) и N на брой осветителни тела - сметка за ток за декември - 165лв (довечера мога да кажа с абсолютна точност)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 24 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 22:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 14:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе