Страница 15 от 24 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #211

    Re: инвертор или конвектор

    @Board_Man,
    Най-после тръгнахме в градивната посока! Имаш РМ!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    59
    #212

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Да - зака4а се през LAN интерфейс и има ВЕБ сървър вътре - всичко е достъпно през него, както и за командите за управление на климатика. През устройството преминава директно захранването, като в него се ползва чип за мерене на ел.енергия от тези дето се поставят в новите електронни електромери - дава един тик на изконсумирани 100W (за точното скалиране на тико-вете все още се мисли каква да е разделителната способност). Мерят се тиковете и така се смята консумираната ел. енергия. Затруднява ме слагането на часовник за реално време (което ще позволи отчитането на дневна и нощна). Но мисля че с малко повечко усилия ще го направя да се синхронизира през тайм сървър директно от интернет. Управлението на климартика става по вграден инфрачервен предавател - реално не е нужно да се прави някаква директна връзка за управлението по кабели към чиповете и платките на климатика. Показанията на вградения ВЕБ сървър се опресняват през 1 секунда. Реално може да се монтира зад всеки рутер с редиректване на порт към IP адреса на устройството или пък може директно да се закачи към истински IP адрес, заделен само за него.
    добре е. като цяло интернет достъпа до дивайса няма голямо приложение, единствено е хубаво да имаш статистика на потреблението по часове. дневна/нощна не е проблем освен ако не искаш директно да ти смята колко пари трябва да приготвиш

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    157
    #213

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    .......
    Добавено относно горния пост:
    прозореца е точно 1,45м х 1,60м

    Незнам какво ще ми доказваш , но фактите са си факти..... Ако искаш ела и мери
    Прав си ,че нищо не трябва да ти доказвам,просто ще споделя мойте наблюдения в моето помещение.14,5 кв.м .,изцяло вътрешно ,южно изложение.Единствената външна стена е с размери 2.9 на 2.7 висока , което прави 7.8 квадрата.От тях прозорци ,заедно с балконската врата 4.4 квадрата.Вижда се ,че площа на прозорците в тая стена е повече от половината .Прозорците и вратата не отварям през зимата. В началото на януари,в големия студ,правя следния експеримент.От познати взех един ел. уред за отопление.Тип печка Лъч,с тия стъклените реотани .1200 Вата мощност,разпределена на 3 реотана по 400 вата.Всеки реотан се пуска с отделен бутон. Марка Ровента..... Та при външна температура - минус 10 и вътрешна температура 14 градуса,пускам да затоплям на 800 вата .Печката е поставена в средата на помещението.След като уреда работи цяла нощ ,около 12-13 часа, го спирам за 2 минути,вземам термометъра в ръка и започвам да го движа пред себеси в продължение на 1 минута.Това го правя за да измеря по-точно температурата на въздуха.Термометъра показа 16,5 градуса.След още около 24 часа работа ,на 1200 вата мощност, 17,5 градуса. Сменям отоплението с духалка Делонги, на 1000 вата, 12 часа работа, при минус 3 навън ,вътре 19.5 градуса.През ноща при минус 9 навън, 18.5 градуса вътре. По късно ще споделя какви експерименти си правих с климатика в ПО-ГОЛЕМИЯ студ.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #214

    Re: инвертор или конвектор

    Имаш ли идея защо личните съобщения съдържат думата лични в себе си?
    Не е необходимо да отговаряш, даже е препоръчително да не го правиш.
    Крис

    Защо ще ме баннеш ли ?
    А ми най добре заключи форума, и така няма да има хора които да защитават мненията си които се различават от вашите (твоите и на модераторите ти).
    И накрая ако решиш че ще ме баннеш, направи го добре ако можеш,защо тази тази гиммнастика вече сме я правили.

    Не, защото е безмислено, глупаво и няма какво да кажеш по въпроса "лични".
    Аз мнение по темата нямам, имам конкретна забележка - какво може и какво не може да се публикува. За бан, не ми беше минавало през ум, но ако продължиш още мъничко да изнервяш обстановката ще го получиш...
    Крис

    А какво могат и какво не модераторите, кога се трият постове и кога не ще споделиш ли ?
    Как се избират модераторите ,каква е тяхната работа във форума ,и не трябва ли да разбират от темата за която отговарят.Как се отнасяш към такива който се държат непрофесионално и как разбираш че ние изнервяме обстановката, а не сме провокирани от тях.
    Mоже ли да ми кажеш одобряваш ли държанието на Lupus, в конкретният случай.Изтри ми няколко поста които по никакъв начин не нарушаваха правилата на форума и не нагрубяваха никого- дори и него.
    KonanVarvarina

    Оплакване на модератори - на лични с подробна информация.
    Чат с мен, също там.
    Би следвало да разбираш, че не му е тук мястото и че не е прието да си пишеш в поста след като е модериран от някой, имащ права за това.
    Както казах по-горе - изнервяш безмислено обстановката с проблем, касаещ лично теб - 3 дни бан за да охладиш страстите.
    Крис

  6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #215

    Re: инвертор или конвектор

    Лоша изолация.... ако въобще има.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    54
    #216

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от ivoiv
    Ей крис що си толкова ....... бе, ............... Първо siliev a сега и KonanVarvarina банна
    ...Доколкото съм схванал,това е форум в който се споделят професионални и лични наблюдения по дадена тема ,с цел да се помогне на някой който има нужда от съвет.Всяко мнение изказано с единствената цел да задоволи собственото его е безполезно. Така мисля аз.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    92
    #217

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    Допуснал съм грешка - имах предвид 0,068 ЛЕВА за киловатчас. Съжалявам, за което, - реално имал съм предвид 6,8 стотинки , но не съм догледал.
    Иначе сметките преди това сигурно са верни при цена на газта 0,76 ЛЕВА на кубик, но това е за някъде другаде(сигурно София). На Примагаз цената е друга и се вижда на онзи линк на ДКЕВР че е такава.
    Разликата откъм икономии идва от два източника :
    1) първо инвертора работи много по-често и по продължително от един котел
    2) и второ прочети тази научно обоснована статия http://www.totaltherm.com/?go=produc...&categoryId=62. При отопление на газ радиаторите и конвекторите винаги се разполагат до стените, под прозорците, докато климатика може да се разглежда като аналогичен на разглеждания случай на разполагане на радиаторите вътре в стаята и със използване на минимална мощност. (радиаторите при парното или работят на макс или не - термоглавата или съотв. програматора включва и изключва но не регулира мощността.)
    Да се върнем на темата - това е мой пост, публикуван в друга тема - ако влезете да прочетете онова изследване, ще видите защо понякога е по-икономично уреда ви да е включен на макс.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    444
    #218

    Re: инвертор или конвектор

    след като прочетох постовете на Pat i Varvarina взех решение-утре изхвърлям климатика. купувам конвектори и печки духалки които ще наредя по две на квадратен метър!ако не ми е достатъчно топло смятам да помагам с една пърлачка за прасета.а като ми свършат парите ,някъде бях чел че наличието на една котка в стая повишава температурата с един градус !значи 24 котки ще ми решат проблема

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #219

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    Да се върнем на темата - това е мой пост, публикуван в друга тема - ако влезете да прочетете онова изследване, ще видите защо понякога е по-икономично уреда ви да е включен на макс.
    Това не го разбирам, какво ще излезе от тия сметки - че конвенционален климатик, редуващ работа на мах с неработа, е по-ефективен от постоянно работещ инвертор ???

    Дали разковничето не е в следното твърдение на руснака:
    "Консумацията на енергия необходима за достигане на специфична температура в помещението се приема за мярка на ефективността на отоплението"
    А ние говорим не толкова за бързо достигане на дадена температура, колкото за поддържането й дълго време.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    31
    #220

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от marto68
    ...някъде бях чел че наличието на една котка в стая повишава температурата с един градус !значи 24 котки ще ми решат проблема
    Проблема с отоплението може и да решиш с 24 котки ,но проблема с миризмата как ще решиш ?
    Може би трябва да пробваш този вариант
    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina

    ...Имам акумулираща печка мисля че е английска “Creda”, се казва която е с мощност 2кВт.Та тази печка ми в спалнята която е около 14кв.метра.Пълното и зареждане е за около 6 часа т.е. 6х2=12 кВт.Печката се включва през вечер само на нощна тарифа т.е. на всеки 48 часа.защото иначе е жега а това всепак е спалня. “ако ги разхвърля тези 12 кВт на 48 часа се получава 0,250 кВт/ч”
    Доколкото разбрах той се топли за 18лв. на месец,като я включва през ден.Ти ако я включваш всеки ден значи 36лв максимум за месец.Няма котки ,няма миризма ,а и надали ще успееш да ги нахраниш само с теази пари.

  13. Novice
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    7
    #221

    Re: инвертор или конвектор

    Здравейте,имам дъщеря на 3 години която поради заболяване не мога да толя с климатик.Това за печката в горният пост ме заинтересува защото стаята и е почти едентична ,и я топля с радиатор който не е много икономичен.Бихте ли ми помогнали,като кажете къде се продават или могат да се видят тези печки.Твърдението му ми звучи логично така че ако някой знае да помага.Благодаря предварително.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    92
    #222

    Re: инвертор или конвектор

    Цитат Първоначално публикувано от ggurov
    Това не го разбирам, какво ще излезе от тия сметки - че конвенционален климатик, редуващ работа на мах с неработа, е по-ефективен от постоянно работещ инвертор ???

    Дали разковничето не е в следното твърдение на руснака:
    "Консумацията на енергия необходима за достигане на специфична температура в помещението се приема за мярка на ефективността на отоплението"
    А ние говорим не толкова за бързо достигане на дадена температура, колкото за поддържането й дълго време.
    Нещо май не се връзва с тезата на повечето автори в този форум, та
    Значи консумацията на енергия при инвертор и конвенционален климатик за достигане на една и съща температура е доказано, че е различна. Никой не твърди, дори аз, че инвертора е по-малко икономичен от конвенционалния. (Друг е въпроса за нетната настояща стойност на инвестицията, при обхващането на стойността на уреда - сметките вече ги правиха преди мен)
    Просто посочвам, че работата на климатика (пък бил той и прехвален скъп инвертор), поставен при идеални условия, ще е подобна на разглеждания вариант с поставяне на радиаторите вътре в стаите, а не към границите на помещението.
    И оттам - че употребата на климатици има и своите недостатъци, сравнена с други способи за отопление.
    Топлоотдаването на едно помещение е сравнително постоянна величина при зададени ограничителни условия като дограма, изолации, отопление на съседни помещения, външна температура, вятър и пр. За да го "стоплиш" трябва да подаваш повече топлина, отколкото то отдава.
    Та това за бързото достигане и дългото поддържане е малко нелепо.


  16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #223

    Re: инвертор или конвектор

    stefan_nankov прочетох внимателно статията за която си дал линк. Това което първо прави впечатление е, че там опита е направен с друг тип отопление. Не разбрах дали метода на отопляне е съпоставим и с охлаждането. Не виждам връзката между статията и темата "инвертор или конвектор"

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    92
    #224

    Re: инвертор или конвектор

    Опита е правен с конвектори!
    За мен изследването просто беше интересно. Единиците на измерване са в килоджаули, за по-добра съпоставимост.
    Начина за "изработването на килоджаулите" - може да бъде различен - по-евтин или по-скъп. Но за мен беше интересно, доказването на значението на разположението и използваната мощност при равни други условия.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #225

    Re: инвертор или конвектор

    Ако беше по икономичен от инверторен климатик със сигурност щяха да направят и такъв тест.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 24 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 21:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 21-09-12, 23:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 08:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 13:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 19:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе