Не че нещо... ама аз искам да разбера пък, как тази 25-ца ще харчи 3 по-малко пъти по малко от моя адакс - можеш да го считаш и като заяждане ако искаш
Държа на аргументиран отговор.
Не че нещо... ама аз искам да разбера пък, как тази 25-ца ще харчи 3 по-малко пъти по малко от моя адакс - можеш да го считаш и като заяждане ако искаш
Държа на аргументиран отговор.
Отговора можеш да си го дадеш сам,ако го поставиш твоя адакс при условията,които съм описал.Ако нямаше изолация и никой окло теб не топлеше разхода нямаше да ти е 50,а 120-150лв.
Аз съм в подобно положение като краси55. В момента климатика ми е повреден и се мъча с 2 KW радиатор. Слагах го под прозореца, в средата на стаята и къде ли не. Пробвах и духалка също 2 KW. Както споменах преди, климатика ми е с консумация 1 KW, а разликата с радиатора или духалката е от земята до небето. В студените дни с този радиатор не мога да вдигна над 19 градуса. А консумацията му няма как да не е най-малко 2 пъти по-висока от климатика. Случая на Pat, където стаята му не падала под 16 градуса даже ако не се топли, изобщо не е показателен. При мен за денонощие и половина падна от 19 на 8 и после с духалката ми трябваха 12 часа да върна температурата до 16 градуса. А когато климатика работеше, даже не се налагаше да работи постоянно - за температура 22.
Вярвам ти.При същото темпо на работа на духалката,а именно непрекъснато,няма как да не изгори минимум 200лв.А дали ще достигне комфортната за теб температура е друг въпрос.
Нещо смислено няма ли да напишеш?Доколкото си спомням и ти не стоеше на по-малко от 23 градуса с осаката.Или това беше само за видео материала?
Ми тя жената си го е написала :Първоначално публикувано от краси55
По смислено здраве му кажи.Първоначално публикувано от pepsin
Имах предвид съпоставяне на двата уреда при еднакви условия.Естествено,че изолация+качествена дограма+хубав климатик е идеалния вариант.
Само незнам как реши,че ако температурите паднат под нулата климатика става по-неикономичен от конвктора?
Ами доколкото разбрах си прочел темата внимателно там на табелката на климатика пише че минималната потребляема мощност при отопление е 0,480кВт/ч т.е.няма как този климатик да слезе под това ниво. От специалистите тук знаем че тези показатели са при температура +7* т.е. при температури под 0* този разход ще се покачи и може да стигне около 2кВт/ч(това при много ниски температури).Конвектора не се влияе в такава степен от външната температура.Първоначално публикувано от краси55
Ето и моята януарска сметка. Уточнявам, за да няма обвинения в некоректност: от 24.12.2007 до 01.01.2008 не сме били в апартамента и тогава работеше само хладилника с фризер и комуникационните системи. Ако се направи необходимата корекция сметката би била около 136лв
За коя табелка става на въпрос?Това май съм го пропуснал.Какъв е този климатик,на който консумацията не пада под 0,480кВт/ч!? На моя минималната е 0,090кВт/ч
Краси55 Съжалявам, че го казвам, ама по-скоро ще се разбереш с телевизор отколкото с някой
изявени форумци(да не цитирам имена, за да няма обидени). Прав си на 100%, изпитал съм го на собствен гръб.
краси55,това са характеристиките на инвертора на Pansim :
Марка: Midea
Модел: MSG-12HRI
Държава: Китай
Вид: Инверторен
Група: 2
Охлаждане: 0,9-3,5-3,6kw
Отопление: 0,9-4.4-5,0kw
Консумация: 1,38-1,79kw
СОР: 2.5
За кадратура: До 35 кв.м.
Описание: Стандартен АС инвертор
ми ади да видим колко му е минималната консумация.
И дали няма да е по неикономичен от конвектора на Pat при минусови температури.
? ... Не ми се обяснява вече , защо това са пълни глупости... Пич, ти си стигнал до етапа, в които просто трябва да си купиш климатик... При много ниски температури разходът ти може и да е далеч далеч под номинала...Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Под номинала да ,ама под минималните може ли? И при колко градуса е минималният?Първоначално публикувано от freelander
Ама ти се опитай да обясниш пък дано разберем най накрая.