Страница 20 от 24 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re: инвертор или конвектор

да може, този минимален разход съществува ако работи компресора, ако не работи го няма

Охлаждане: 0,9-3,5-3,6kw
    Отопление: 0,9-4.4-5,0kw
    Консумация: 1,38-1,79kw

липсва нещо ... а именно минималният разход

Има едни графики на зависимостта на отдаваната мощност от външната температура
    също и на зависимостта на потребяваната мощност от външната температура
    грубо казано при добрите марки при -15C максималната възможна отдавана мощност спада до около 60% от номинала(при 130%), а максималната възможна потребявана мощност при това положение спада до около 115%(при 155%) от номинала
    COP-ът при това спада до около 2....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

За да не се караме излишно: ето какво направих - всъщност поддържам тезата че с климатик излиза евтино отоплението, но времето само ще покаже, възможно е да се самоопровергая

А ето и тук в този пост съм описал подробно за опитната постановка, от която данните ще ги актуализирам всеки ден

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg282733

Пък да видим - накая може да излезе че

П.С: само не мога да разделя отчитането на дневна и нощна за сега - така че ще се отчита само по скала 2.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    да може, този минимален разход съществува ако работи компресора, ако не работи го няма

Охлаждане: 0,9-3,5-3,6kw
    Отопление: 0,9-4.4-5,0kw
    Консумация: 1,38-1,79kw

липсва нещо ...
    Какво? Ми нали е инвертор ,би трябвало да работи непрекъснато.

Board_Man,не се караме нали искаме да си изясним- дали може климатик да е по неикономичен от конвектор и кога,аз смятам че да и изнасям мойте доводи, а не виждам доводи от отсрещната страна само думи като "остави го с него не може да се спори,или пич купи си климатик".

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Отвори един прост сървис мануЕл на климатик, прочети горния ми пост и ще си изясниш моите доводи
    Писна ми, Борка напиши онова за котките и 24-те градуса и да си лягаме

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Писна ми, Борка напиши онова за котките и 24-те градуса и да си лягаме
    Ето го тук: от форума е - адски кефи обаче
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg281251

Като го разправям това на мойте познати и те казаха че догодина ще го тестват, щото сега не могат да ги размножат толкова бързо до 24

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

А колко ще струва изхранването на котките???
    Аз имам 5 и ми струват ~ 15-20лв. на месец

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Jackas

А колко ще струва изхранването на котките???
    Аз имам 5 и ми струват ~ 15-20лв. на месец
    Ти определено ни заблуждаваш! Не може да има толкова икономични котки! Аз имам една и на ден ми излиза колкото един инвертор - около 1.50лв. Твоите да не са като конвекторите на някои наши съфорумци? Горките животни!

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Lupus, я кажи колко ти е сметката за топлата вода? И на какво готвите - ток, газ, или от магазина

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Какво? Ми нали е инвертор ,би трябвало да работи непрекъснато.

Board_Man,не се караме нали искаме да си изясним- дали може климатик да е по неикономичен от конвектор и кога,аз смятам че да ...
    Инвертора се случва да почива напълно - компресора също спира да работи - остава само на консумация да се захранва четирипътният вентил, който е десетки ватове. Всъшност разбрах защо остава при мене включен: заради режима отопление. Когато е на охлаждане май и четирипътния вентил не консумира нищичко. Отначало си мислех, че т'ва е недоглеждане при проектирането.. обаче мисля че са се справили много добре: все пак на отопление е 4 месеца, докато останалите е на охлаждане и е добре да консумира през - по-кратък период в годината. Иначе - за моя случай както е бая презапасен по мощност компресора си спира, вентилаторите също независимо че е инвертор. Когато се окаже че в стаята няма нужда от толкова много топлина (а то има минимална граница, която топлоотдава - около 200 вата мися че почваше) и ако не е необходима и тази мощност е нормално да спре напълно в продължение на минути, особенно ако навън температурите са по-високи. Под 0 градуса обаче не съм забелязал да спира напълно да си почива. Точно днес обаче при вътрешна поддържана от 22 градуса и външна дадена от "НИМХ пловдив" от +2 градуса, от време на време напълно спира (това е съпроводено с ефектна на т.нар. врене на вода по тръбите, както някой го наричат).

А иначе и според мен е нормално клматик да консумира повече от конвектор - нескопосан модел, с малък на площ външен топлообменник, малък дебит на външния вентилатор, при ниски температири (интензивна работа под 0 градуса) и с нискоефективен фреон (още повече, че може и монтажниците да не са го дозирали правилно) - според мен е неефективно решение за постоянно отопление.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Разбирам сърказма на някой съфорумци но, не разбирам нежеланието им да признаят че съществуват климатици на които характеристиките им даже на хартия не им позволяват да бъдат по икономични от конвектора при ниски температури..Примери много -даже и във форума.
    Аз ви дадох дори пример с моят инверторен климатик (който не е куча марка),той така е конструиран,така изчислен че според мен няма как да изхарчи по малко от 30 лева (ако греша поправете ме).И то тези 30 лева той ще изхарчи при външни температури доста над 0*.Единственият начин да слезе под тези 30 лева е като се пуска рядко,но това при мен няма как да стане защото постоянно има хора в къщи.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Lupus, я кажи колко ти е сметката за топлата вода? И на какво готвите - ток, газ, или от магазина
    Сметката за ноември за топла вода е 9.06. Но това е относително. Топлофикация си прави сметките на някакво средно потребление, а водомерите се засичат на 3 месеца. Ще видим колко ще е в следващия месец. В къщи се готви всекидневно и само на ток.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Konan, би ли ми отговорил конкретно само на един въпрос?
    Защо с две печки с обща мощност 2.6квт, не можех да постигна температури в офиса, които
    сега постигам с лекота със "скапаната" Мидеа. И кое ще бъде по-икономочно, след като максималната!!! консумация на климатика е доста по-малка от 2.6квт. Моля за конкретен отговор от твоя страна, и спирам да пиша по тази тема.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Pansim
    Защо с две печки с обща мощност 2.6квт, не можех да постигна температури в офиса, които
    сега постигам с лекота със "скапаната" Мидеа. И кое ще бъде по-икономочно, след като максималната!!! консумация на климатика е доста по-малка от 2.6квт. Моля за конкретен отговор от твоя страна, и спирам да пиша по тази тема.
    Ако тези 2.6квт ги разпределиш да се отдават от площ, поне близка до площа на вътрешната пита и ги обдухваш с вентилатор с дебит съизмерим с този на климатика, ще установиш, че конвектора може да топли много повече от климатика

Това е различното при конвекторите на Адакс - нагревателите са нискотемпературни, но са с голяма площ.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Pansim
    "Елементарно Уотсън"
    Причини наверно много могат да се изтъкнат,но аз ще ти задам един въпрос в който според мен се крие основната причина.
    Твоят климатик излъчва 5кВт,ако му спреш турбината и го оставиш на естествена конвекция или само на излъчването на топлообменника,може би думите не са съвсем точни ,но надявам се разбираш смисъла-то тези 5кВт ще успеят ли да ти стоплят офиса.

П.С.-Единомислието във Варна е поразяващо.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Защо да спира турбината, след като това е конструкцията на климатика.Мисля, че уредите следва да се сравняват с нормалната им конструкция.По тази логика някой ще попита, защо не си сложиш турбина на конвектора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 24 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 22:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 14:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе