Този пост е редактиран от emil vasilev; 08-01-16 в 20:43.
Определено 1500 w е малко за такава площ. Това ,че почти не спира означава ,че рядко достига желаната температура. Може би е трябвало за е 2500 w , за да покрива и по-студено време.Аз също в една стая от 11 кв.м. имам 2500 w конвектор, който почти не спря ,когато стана -11гр.
То това е. Тези ADAX изглеждат огромни в сравнение с другите.
Не мога да разбера защо е този спор климатици срещу конвектори - ми на който както му е удобно и изгодно да се грее .
Този пост е редактиран от boje; 09-01-16 в 01:20.
Pat за стаи като твоята е така.Но и аз имам подобна стая,13 кв една е външната стена към терасата,но изолацията е само външна около 5 см,стъклопакета е обикновен..Вътрешна а и на тавана нямам,отдолу и встрани комшии не топлят.Тази стая в студа ,с климатик на тих режим,ми харчи 230-240 в за да поддържа 22 гр.,а при тихия режим течение не се усеща.Климатика е нисък клас и струва колкото два адакса.Но във въпросната стая,от една седмица не е пускан и темп. вътре е 17-18 гр.Съвсем друг е въпроса във другата спалня,която е 16 кв,с 3 външни стени,само с външна изолация,отдолу не живее никой ,има и 9 кв обикновен стъклопакет.
Естествено, че стая с големи топлозагуби ще се нуждае от повече енергия за отопление - без значение как ще се вкара в нея.
Някой по-напред искаше информация за изразходвана енергия измерена с електромер. Днес ми се освободи този който имам (бях го сложил да мери други неща) - и ето данни от него.
За да има база за сравнение, днес беше един топъл ден във Варна:Weather History for Varna, Bulgaria | Weather Underground
Разхода за 5 часа от 13 до 18 часа - 0,178 kW/h -> за 1 час = 0,0356 kW/h
- до момента - за 7 часа и 10м. разход 0.180 kW/h
утре ще пиша колко е за 24 часа. А като застудее ще измеря колко е разхода и на по-студено.
Печката не е изключвана и е нагласена на 22 градуса.
тебе те топлят яко съседите .. то си личеше още от клипчето щото каквито и топлоизолации да имаш - панелка е .. при тия условия няма смисъл от климатик ,то като стане 18 навън ще трябва да го пускаш на охлаждане ..
Нито е панелка , нито ме топлят съседите (съседи имам само от долу и отгоре) - така е проектиран блока. Тези от долу не ползват стаята, а тези от горе се топлят с климатик и понеже се познаваме с тях знам че имат естествен паркет на пода. Тоест почти никакъв шанс да ме топлят отгоре. Отделно аз също имам вътрешна изолация на тавана. Блока е ЕПК (мисля така се водеше).
=========================
Добавено:
Разход за 24 часа -> 2,835 kW/h т.е. средно за час - 0,1181 kW/h
Днес времето също е топло за сезона.
http://bulgarian.wunderground.com/hi...eqdb.wmo=15552
Този пост е редактиран от Pat; 11-01-16 в 14:15.
Чакай сега, каква е тази мерна единица kW/h ? Киловат на час ли е? Ако е така, защо "13 до 18 часа - 0,178 kW/h" го делиш още веднъж на времето в часове?
Единицата за измерване на електрическа енергия е kWh. За мощност е W, kW.
Киловатчаса - да, пише се без наклонена черта за което се извинявам.
Този пост е редактиран от Pat; 11-01-16 в 18:33.
Другата седмица като стане -10 пак да драснеш 1 ред за потреблението на тези адакси.
То във Варна рядко става -10гр.Но е интересно примерно в понеделник и вторник каква ще е консумацията.