Страница 10 от 50 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 747
Like Tree67Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Инфрачервено отопление

Niki, като си наблюдавал монтажа на тези уреди, наистина ли е толкова сложен и трудоемък, че да струва 950лв?

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

1011, определено климите са мор за мацките, те и затова много се кефят на подовото. Особено ако е водно, където водата да се подгрява пак на принципа, на който работят климите - имаш си комфорт като топлото от теца и икономийка като при климка. Моята орева вартълъка че ставало течение, схващала се и др измишльотини. За това, както многократно съм се хвалел всичко що духа топло е преместено на 50 до 150 санта от пода, като това не пречи на охлаждането лятото и нямам проблеми със студен под и достъп до телата, ако изобщо се налага. Вентилаторът не се усеща на слабо, когато има някой в помещението и всичко е супер. Но като бяхме с реотанки в стаята стууд, тя прегърнала печката и 300лв общо ток - не е работа.
    Цитат Първоначално публикувано от niki456
    ..... Ама климатика има филтри, сервиз, поддръжка...и т.н. и т.н.
    И каква е поддръжката и сервиза и т.н. и т.н. То ако има - няма в месеца веднъж, човек го мързи да изплакне две мрежички, какво остава за почистването на цялото жилище през седмицата ?! Така че този аргумент е безпочвен.

4. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Но никой от фирмите не ми каза колко точно ще ми изхарчи във ватове при зададените от мен параметри
    Защото и никой не може да ви ги даде, понеже зависи от толкова много условия, които действат в комплекс, и едва ли може да се намери човек, който да Ви го изчисли и да гарантира за голяма точност на изчислението, тъй като в изчислението ще влязат и прогнозни величини.
    Демонстрацията на безшумния и не движещ въздуха режим беше пълен провал , а тази функция е на по-скъпите модели.
    Няма безшумен и недухащ климатик, според изискванията , които усещам че имате. А защо опцията за газ я отхвърляте, понеже виждам че това ще Ви пасне най-добре като изисквания за комфорт.

5. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от IvoSI
    Niki, като си наблюдавал монтажа на тези уреди, наистина ли е толкова сложен и трудоемък, че да струва 950лв?
    В случая гледам, става дума за монтаж в Бургас, нормално е да е повече? Аз съм в София, монтажа ми беше към 400 лева за всичките уреди. Може и сам да си го направиш ако си електричар и можеш да си вържеш сам термостатите и кабелите, но аз не съм, тъй че платих.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от IvoSI
    ...може да се окаже, че са със себестойност 50-60лв, но нали сега ще ги представим като супер, мега, ултра уреди, що да не им вземем по едни 1000+ лв. на уред...
    Типично по български...вместо да положиш усилия и закърпиш скъсания си джоб...броиш парите на другите...

1011,не е необходимо да даваш 1ххх лева...моят е Campa и го взех за около 600 лева,2кВт...имаше и Аплимо за около 300 лева...стига да не държиш на дизайна разбира се...

7. Тук е от
    Jun 2008

Konane, kъде видя че броя парите на другите? Айде като си толкова знаещ кажи от какво са направени че струват толкова пари. Все пак когато даваш толкова пари не е лошо да знаеш за какво ги даваш!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

До fbr - да за газта съм съгласна, имам подово на водна основа в целия апартамент, но на било работа на строителя да слага котлетата за негова сметка и сега няма такива. Още повече , че на този етап блока не е напълно населен и разходите за тези ,които евентуално ще ползват тази газ ще са космически + инвестицията в инсталацията. От много хора, които се топлят на газ се чуват плашещи сметки , защото начина за изчисление на потреблението прилича много на топлофикация - газомера ти показва едно , а сметката съвсем друго.

Явно ниската икономия на климатиците също е някакъв мит, щом никой не може да ми отговори колко харчи , било относително.

Както ви казах, довечера ще видя нагледно как работят някакви италиански IR и ще пиша. Насочила съм се към този вид отопление още преди година и половина / когато се установи проблема със строителя и котлето на блока/ , и то защото го видях в Европа. Разпитвам, защото ме притеснява факта какво точно се продава в България , а не самия начин на отопление

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

1011 - имаш водно подово и не го ползваш ?!? и сега ще слагаш ир радиатори ?!?

колкото до климите - харчат колкото е повече потреблението толкова повече харчат, както и газта, както и тока, както всичко.

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

1011,чудно ми е какво си видяла в Европа и най вече къде!?....Аз живея тук бая години и смело мога да твърдя,че основното отопление е с газ!Е на по богатите им е кеф да си поддържат камините с дърва ,ама бедните обикновено ги мъкнат/дървата/от зад на багажника на колелата си и то зимъс!Но не ме разбирай погрешно,не искам да споря а да достигна до истина ...някаква!Здравия разум ме насочва към климатици от най висок клас ,на 220волта,май ще са ЕсХ8 на Хитачи,но за баня и една малка кухня наистина се двоумя!?....Чувам отлични неща и за Кампа ,само малко ме притеснява фирмата дето ги предлага,май не са много положителните отзиви за нея!..../РИТОНИ/.....

12. Тук е от
    Oct 2011

до estqwerty - не нямам, имам положено водно подово, с което трявбаше много да се внимава при поставянето на настилките и т.н Но това подово не е свързано със нищо, по проект блока трябваше да има общо котле за газ- а такова няма , не е задължение на строителя до го купи. Също така, дори и да го имаше има грешка при изпълнението , по проект входящата тръба за газта трябваше да е близо до липсващото котле, а е изпълнена в другия край на блока - разбирай 500м по надол. Е тук има хора дето смятат добре, ако газта ти влиза при основния газомер на блока, изминава 500 м да котлето за да подгрее и после подгрятата вече вода, топлина или незнам какво се връща обратно още 500 м до моя вход- каква е загубата и какви са разходите?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320931726[/time]_________________________________________________

До Slovaka за газта съм напълно съгласна, но положението с изчисленията в Б-я е доста по различно. Това отопление е много популярно в северна Италия, Swiss и Австрия - там съм го виждала и усещането е много гот , не знам къде живееш ти , но докато учех в Милано искрено се радвах на отоплението си с газ, чудя се защо в Б-я е сметката е почти х 3

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Явно ниската икономия на климатиците също е някакъв мит, щом никой не може да ми отговори колко харчи , било относително.
    Във форума има цели две теми за разхода на климатици. Проблема е, че нашите измервания са като барометър - показват текущото състояние, а не правят прогноза. т.е. нямаме отворена тема "Колко ще ми харчи климатика?". И никой не може да ти отговори на този въпрос. Но разгледай въпросните теми. Има вероятност да откриеш там подобни на твоите условия.

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

[quote=1011 ]
    до estqwerty - не нямам, имам положено водно подово, с което трявбаше много да се внимава при поставянето на настилките и т.н Но това подово не е свързано със нищо, по проект блока трябваше да има общо котле за газ- а такова няма , не е задължение на строителя до го купи. ...
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320931680[/time]_________________________________________________

Всъщност черната работа с подовото при теб е свършена, тази, която възпира всички със старо строителство да минат на подово - реконструирането на пода. Това с провала на газта само може да те радва, вместо котел използваш термопомпа въздух-вода, сходна по принцип на раб с тази на климките. Трябва само да се закупи и свърже и си ТИ .

16. Тук е от
    Oct 2011

до kalcheff1 - и това чудо какво е термо помпа въздух - вода, къде да го сложа , колко е голямо , какво харчи и колко струва

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Айде да кажа това, което казах на моята половинка за ТП въздух-вода "климатик, който обаче вместо да ти загрява въздуха в къщи, ти загрява водата " , от това следва, че икономисва колкото климатик, даже и повече, понеже не загрява водата за подовото до 55*, а до 35*. Отделно понеже системата е инертна, ако бачка на нощната, смятай за какви икономии си говорим $$ . Ако искаш си купи и такъв бойлер ( термопомпен ) Има си отделни теми за всичко, има и има и фирми, които се занимават с тази работа.

18. Тук е от
    Jun 2009

1011, ако наистина имаш тръби за подово – ПОЛЗВАЙ ГИ! Подовото е конвективно, но и лъчисто отопление. Имаш екстрата от дълговълновото лъчисто отопление и с по-ниски вътрешни температури в саята имаш усещането за по-топло. Проблема е, че при него при 4 cm EPS под тръбите на подовото (виж колко са сложили) пак имаш загуби на топлина от близо 10%, така че реално няма да има много голяма икономия от тази гледна точка, но ако подовото ти е свързано към чилър (климатик от тип въздух/вода), ще имаш най-евтиното отопление от гледна точка на месечни разходи. Има много марки и типpове чилъри, но аз ти препоръчвам Алтерма на Daikin. Състои се от вътрешно и външно тяло, като вътрешното се свързва направо към подовото. За охлаждането обаче трябва да си вземеш няколко вентилаторни конвектора. Те пак се свързват към вътрешното тяло на Алтермата. В режим отопление се ползва подовото, а в режим охлаждане конвекторите. Отоплението е безшумно и не се усеща от къде идва – пода се загрява до температура много малко по-висока на тази на помещението. Като консумация на енергия е минимум 2,5-пъти по-малко от най-добрите лъчеви печки при екстремално ниска външна температура, а при положителни външни температури достига до 3,5 пъти. Скъпичко е но си заслужава парите. Има и други значително по-евтини чилъри състоящи се само от едно тяло, но при тях ще трябва да си напълниш инсталацията (тръбите) с антифриз и при ниски външни температури ще трябва да му се помага с допълнително външно отопление.
    П.П. За такава инвестиция (качествен климатик) се отпускат пари по европейска програма за енегийна ефективност, като има банки, които дават заем за закупуването им и 20% от заема се поема от ЕС. Теглиш заема, купуваш машината, изчакваш да те проверят, че е монтирана и да ти опростят 20% и ако имаш пари на куп, връщаш остатъка от главницата – не дължиш наказателни лихви! За лъчевите печки пари не дават! Защо ли? Може би защото не са чак толкова енергоефективни...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 50 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе