Страница 8 от 50 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 747
Like Tree67Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Инфрачервено отопление

fbr,той AntonBM щеше да съди едни шарлатани за подвеждаща реклама...що не вземете да се обедините и да я свършите тази работа...

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не мисля, че тука има рекламиращи начина на отопление.Като гледам 99% сме потребители, всеки споделя впечатленията си.1011, номбинацията камина и IR според мен ще е добра за това, което търсиш като ефект.

4. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Нямам намерение никого да съдя, не се и топля с климатици, но ако човек вземе и попрочете физиката за 6 и 7 клас, ще си изясни доста работи. А това че, Антон се опитва да ограмоти аудиторията го адмирирам, но спора виждам, че се води на различни езици.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Съгласен съм с Еди1, но ще трябва да боядисва всяка година. Имам колега с камина в нов апартамент и от известно време спря да я пали и мина на климатик. То бягай за дръва, пък да са сухи и нацепени, ако може и някой да ги качи на 3-тия етаж, ами ако няма асансьор и на пролет - я вземи тоя валяк в комплект с 5кила латекс или по-лошо - венецианска мазилка или тапети. --- Ужасс.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, аз от физика не разбирам.Топлил съм се с нафтова печка преди 30 години, на парно съм бил после, на акумулиращи бях и т.н.Просто съм избрал това, което ми харесва и не го забелязвам.А хамалогията и другите ефекти са един от недостатъците камината, неизбежно е.

7. Тук е от
    Oct 2011

До, това с дървата и латекса е вярно
    Изрових доста фирми за IR -някакви мнения?

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Е, това е един от недостатъците на камината
    Най-големия е липсата на ДУ.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    До, това с дървата и латекса е вярно
    Изрових доста фирми за IR -някакви мнения?
    Първо се хвани и извикай някой, който разбира от клими да провери твойте кви ги вършат. После вземи и пробвай с един IR та да си направиш сметката но както казах по-горе с машинка за мерене на разхода на ток. Все пак накрая на всичките писаници, на всички ни е ясно, че става въпрос за пари и всеки да си направи своята сметка, а тя при всеки е различна.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Най-големия е липсата на ДУ.
    А, ти ша ка'еш! Нашата даже беше с ЦПУ. Жената задаваше настройките(устно), а процесора(т.е. аз) изпълняваше зададената програма, като следеше зададените параметри. Повярвай ми, хистерезисът на Т° беше пренебрежим! Като оса съм с цепениците, машата и клапите на печката
    За инфрачервеното отопление, аз като прост човек,мога да ви кажа - изчакайте по-умните от вас да се оборудват с тези панели и ако до година-две не срещате масово в интернет и пресата обяви от рода на: "Продавам IR...", действайте смело, но с разум.

12. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте,вчера бях до офис на фирма която предлага IR панели за отопление, от това което видях на живо много ми харесаха и усещането е страхотно,но все още не съм 100% сигурна дали ще може да стопли цял апартамент. В прикачените файлове може да разгледате офертите на 2 фирми и ако може някой от вас да си изкаже мнението
    Прикачени файлове Прикачени файлове

13. Тук е от
    Jun 2008

Е тука вече се обърках, нали уж тези уреди се закачат за стените. За монтаж и материали 950лв искат. А някой може ли да каже от какво са направени тези неща та да струват толкова пари, и то без нищо по тях. Плащаш си всичко останало, кабели, термостати и др. материали(каквото и да значи това). ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

нямам думи...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А стига бе, това направо не го вярвам.Прекалено много са тези пари.

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

На пръв поглед виждам неща които ме озадачават. За дневна от 41 квадрата предвиждат мощност 1900 Вата едната, 2800 вата другата фирма. Ако предположим че височината е 2,50, се получава кръгло 100 куб. м. т.е. падат се по 19 или 28 Вата на кубик, което ми се вижда супер нереалистично.

18. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Каква е разликата м/у българските (и вносните по-евтини варианти) инфрачервени радиатори и скъпите маркови такива? Казаха ми, че терморегулатора на скъпите бил много прецизен, ама едва ли това им е разликата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 50 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе