fbr,той AntonBM щеше да съди едни шарлатани за подвеждаща реклама...що не вземете да се обедините и да я свършите тази работа...
fbr,той AntonBM щеше да съди едни шарлатани за подвеждаща реклама...що не вземете да се обедините и да я свършите тази работа...
Не мисля, че тука има рекламиращи начина на отопление.Като гледам 99% сме потребители, всеки споделя впечатленията си.1011, номбинацията камина и IR според мен ще е добра за това, което търсиш като ефект.
Нямам намерение никого да съдя, не се и топля с климатици, но ако човек вземе и попрочете физиката за 6 и 7 клас, ще си изясни доста работи. А това че, Антон се опитва да ограмоти аудиторията го адмирирам, но спора виждам, че се води на различни езици.
Съгласен съм с Еди1, но ще трябва да боядисва всяка година. Имам колега с камина в нов апартамент и от известно време спря да я пали и мина на климатик. То бягай за дръва, пък да са сухи и нацепени, ако може и някой да ги качи на 3-тия етаж, ами ако няма асансьор и на пролет - я вземи тоя валяк в комплект с 5кила латекс или по-лошо - венецианска мазилка или тапети. --- Ужасс.
Е, аз от физика не разбирам.Топлил съм се с нафтова печка преди 30 години, на парно съм бил после, на акумулиращи бях и т.н.Просто съм избрал това, което ми харесва и не го забелязвам.А хамалогията и другите ефекти са един от недостатъците камината, неизбежно е.
До, това с дървата и латекса е вярно
Изрових доста фирми за IR -някакви мнения?
Най-големия е липсата на ДУ.Първоначално публикувано от edi1
![]()
Първо се хвани и извикай някой, който разбира от клими да провери твойте кви ги вършат. После вземи и пробвай с един IR та да си направиш сметката но както казах по-горе с машинка за мерене на разхода на ток. Все пак накрая на всичките писаници, на всички ни е ясно, че става въпрос за пари и всеки да си направи своята сметка, а тя при всеки е различна.Първоначално публикувано от 1011
А, ти ша ка'еш! Нашата даже беше с ЦПУ. Жената задаваше настройките(устно), а процесора(т.е. аз) изпълняваше зададената програма, като следеше зададените параметри. Повярвай ми, хистерезисът на Т° беше пренебрежим! Като оса съм с цепениците, машата и клапите на печкатаПървоначално публикувано от Kasap
За инфрачервеното отопление, аз като прост човек,мога да ви кажа - изчакайте по-умните от вас да се оборудват с тези панели и ако до година-две не срещате масово в интернет и пресата обяви от рода на: "Продавам IR...", действайте смело, но с разум.
Здравейте,вчера бях до офис на фирма която предлага IR панели за отопление, от това което видях на живо много ми харесаха и усещането е страхотно,но все още не съм 100% сигурна дали ще може да стопли цял апартамент. В прикачените файлове може да разгледате офертите на 2 фирми и ако може някой от вас да си изкаже мнението![]()
Е тука вече се обърках, нали уж тези уреди се закачат за стените. За монтаж и материали 950лв искат. А някой може ли да каже от какво са направени тези неща та да струват толкова пари, и то без нищо по тях. Плащаш си всичко останало, кабели, термостати и др. материали(каквото и да значи това). ?
А стига бе, това направо не го вярвам.Прекалено много са тези пари.
На пръв поглед виждам неща които ме озадачават. За дневна от 41 квадрата предвиждат мощност 1900 Вата едната, 2800 вата другата фирма. Ако предположим че височината е 2,50, се получава кръгло 100 куб. м. т.е. падат се по 19 или 28 Вата на кубик, което ми се вижда супер нереалистично.
Каква е разликата м/у българските (и вносните по-евтини варианти) инфрачервени радиатори и скъпите маркови такива? Казаха ми, че терморегулатора на скъпите бил много прецизен, ама едва ли това им е разликата.